Eventide Audio – dot 9 UltraTap

Eventide UltraTap

Noe nytt fra Eventide, og nok en gang er det et produkt som både havner i den rimelige enden, og som også burde være interessant for svært mange som har et behov for å utvide paletten en smule til tider. Denne gangen er det er produkt som går under betegnelsen UltraTap, med et fotavtrykk som en vanlig fotpedal langt på vei, og et produkt som helt klart oser av alt det man kan beskrive som snytt ut av alle de erfaringene og kunnskapene Eventide har tilført seg sjøl under de årene som har gått. For Eventides del er det en hel del år, når det kommer til digital erfaring, de var nemlig blant pionerne når det gjaldt slikt utstyr. Litt om historien til Eventide gjorde jeg på en annen blogg for en tid tilbake – https://sessionnotater.com/2019/03/02/namm-eventide-og-beyerdynamic/ – gå gjerne dit en tur for en aldri så liten oppdatering. De har en hel del mer liggende på sin hjemmeside på Nettet, om behovet skulle dukke opp.

Eventide UltraTap

UltraTap pedalen er den tredje i en serie Eventide beskriver som sin dot9 pedalfamilie, de to første var Blackhole og MicroPitch Delay. Eventide Audios nye UltraTap er en unik multitap delay pedal som leverer rytmiske ekkoer, interessant romklangvarianter, store pad-aktige volumsveller og uttrykksfulle modulerte effekter alt huset i en meget kompakt form. Eventide dot9 UltraTap er resultatet av førti år med utvikling som startet i 1981 med Eventide Digiplex og Multitap Delay algoritmer for deres SP2016 Effects Processor, som videre ble utviklet til å bli i H3000 den UltraTap du kunne finne der, og hvor det hele kulminerte i den avanserte UltraTap som ble gjort tilgjengelig både som en Plug-in så vel som en algoritme i effektenheten H9. Den nye UltraTap pedalen bygger videre på denne legendariske muligheten og gjør det mulig for brukeren å legge til så mange virtuelle tapehoder som man måtte ønske, sammen med muligheten til å styre hodeposisjonen og utgangsnivået, og med det åpne opp for nye og hittil ukjente effekter.

Eventide UltraTap

Det kompakte toppanelet gir deg direkte kontroll over tolv parametere for å skape enkle repetisjoner eller for å morfe ekko inn i chorus og romklang. Pedalens Spread-funksjon styrer den effektive distansen mellom opp til 64 taps, hvor det morfes fint mellom tett plassering i starten av forsinkelsen, til jevnt spredd ut, så tett samlet igjen på slutten, noe som gjør det mulig for musikeren å stille inn sangspesifikke rytmisk avstand mellom taps. Taper-kontrollen styrer nivået av etterfølgende taps enten ved å fade dem opp, ned eller konstant over tid. Den eksklusive og innovative Slurm-kontrollen kan gni eller smelte taps sammen for å skape unik romklang og chorus. Chop og Speed/Rise/Release kontrollene jobber sammen for å gjøre mulig høyst uvanlig og uttrykksfull amplitude modulasjon av taps slik at kilden Choppes, eller hogges, opp og inn i stammende rytmer.

Eventide UltraTap

Du har tilgang til fem forhåndsinnstillinger direkte fra pedalen ved å benytte deg av Active og Tap fotbryterne, med opp til 127 lagret under panseret og tilgjengelig via MIDI eller Eventide Device Manager applikasjonen (EDM). Disse to fotbryterne tillater full kontroll på scenen med Active (øyeblikkelig eller latchende), Tap tempo og valg av forhåndsinnstillinger og innlasting av disse.

Eventide UltraTap

På baksiden finner du en multifunksjons Exp jack som gjør det mulig å koble til en expression pedal, en eksternt Aux svitsj eller en triple Aus svitsj for enkelt å skifte mellom ulike programmer – opp/ned/innlasting, så vel som MIDI over TRS kapasitet. Flere ulike Bypass-opsjoner er tilgjengelig – Buffered, Relay, DSP-FX eller Kill Dry. Det er også en USB-kontakt på bakpanelet som gjør det mulig å koble pedalen til en datamaskin for å bruke den sammen med EDM applikasjoner, oppdateringer av pedalen og MIDI over USB kontroll. Guitar/Line Level svitsjen gjør det mulig å tilpasse signal fra gitarer, synther, effektsløyfer eller DAW interfacer. Den svært så solide, sceneklare, sølvfargede UltraTap pedalen kommer også med mono/stereo inn- og utganger.

Eventide UltraTap

Prisen på denne pedalen er i USA satt til $ 279,00, og handlere over hele verden er satt opp for å lagge seg på det samme nivået alle sammen. For å finne ut mer kan du ta en tur innom – https://www.eventideaudio.com/products/stompboxes/tap-delay-pedal/ultratap-pedal – hvor du vil finne all relevant informasjon om denne pedalen, og sjølsagt og alle andre produkter fra Eventide Audio. Demoer av pedalen finner du på Eventide Audios YouTube kanal – https://www.youtube.com/playlist?list=PLhT2MsSeKiDz8zuRYHDuFE92DbS9JjoVq – hvor det er en hel del interessant å sette seg ned med, om man skulle være nysgjerrig på UltraTap, og alt annet Eventide.

Legg inn en kommentar