Framus – WH-1 Special Bionic Snake

Wolf Hoffman med sin Framus WH-1

Denne gangen er det gjengen hos Framus som har kastet seg rundt. De har bygd en ny signaturmodell for Wolf Hoffmann. Han er en gitarist som skapte et solid navn for seg sjøl gjennom bandet Accept. Nå har han kastet seg sammen med Framus i utvikling av en ny signaturmodell, som ikke vil være tilgjengelig i Tyskland.

Framus WH-1 Special Bionic Snake

Det er ingenting som er spart når denne gitaren skulle bygges, noe an får et lite inntrykk av når man ser på bildene. I utgangspunktet har denne modellen den samme modellbetegnelsen som den originale, nemlig WH-1, men med en liten tilføying til denne spesielle modellen – den vil gå under betegnelsen WH-1 Special Bionic Snake. Med denne versjonen fikk gjengen hos Framus i Markneukirchen i Tyskland en del utfordringer, utfordringer de ser ut til å ha løst på et helt utmerket vis. De mener sjøl at dette er en gitar som fullt ut viser hva gitarbyggere i Tyskland er i stand til å bygge. Her er det ingen detalj som har blitt glemt, og det ser man fra finishen helt ned til de minste mekaniske delene. Framus eget motto er ganske enkelt – viss du kan drømme det, kan vi bygge det!

Framus WH-1 Special Bionic Snake

Basisen for finishen er en sandblåst kropp av lacewood, som, sammen med krom og grønne toner, skaper en helt spesiell struktur og overflate. Slangemotivet, som er hentet fra deres siste albumcover, ble lagt til dette. Denne påføringen er gjort av virkelig stål og får en 3D-aktig effekt gjennom det majestetiske det hele utstråler.

Framus WH-1 Special Bionic Snake
Framus WH-1 Special Bionic Snake
Framus WH-1 Special Bionic Snake

WH-1 Special Bionic Snake ble spesialbygd for Wolf Hoffman. Han er en verdensledende gitarist som skapte metallhistorie med Accept, som var bandet hans. Gjennom Framus har han funnet den ideelle partneren for å virkeliggjøre sin visjon om den «perfekte» gitaren til noe reelt noe på aller høyeste nivå.

Framus WH-1 Special Bionic Snake

Spesifikasjonene går som følger, og det starter med hodet på gitaren som også kommer med lacewood, og den spesielle Special Bionic Snake finishen. Stemmeskruene er hentet inn fra GraphTech fra deres Ratio-serie, komplett med knotter av tre. Sadelen er av det låsbare slaget. Tresorten i halsen er lønn. Gripbrettet er utført av tigerstripet ibenholt. Innleggene er hva man beskriver som blokker av pyramider, bildene forklarer mer. Gitaren er utstyr med LED-lamper eller fluoriserende kantmerker. LED-lampene vil lyse grønt. Gripbrettet radius er på 305 millimeter, eller tolv tommer om du vil. Skalalengden på WH-1 Special Bionic Snake er på 648 millimeter, eller 25,5 tommer. Bredden ved sadelen er på 41,3 millimeter, eller 1,6 tommer. Bredden ved tolvte bånd øker til 51,5 millimeter, eller 2,0 tommer. Båndene kommer i et antall av 24 stykker, og de er av liten og høye og gjort av nikkel-sølv. Båndene er satt på plass gjennom IFT, som står for Invisible Fretwork Technology, og det hele er gått gjennom PLEK i enden for et best mulig oppsett av gitaren rett ut av baggen. Kroppsfasongen er kurvet, noe som sørger for å legge den veldig godt til kroppen til gitaristen. Kroppen er satt sammen av lønn på baksida og lacewood på toppen.

Framus WH-1 Special Bionic Snake

Pickupene kommer fra Fishman og er deres Fluence Single Coil ved halsen og en Fluence Humbucker ved stolen. Dekslet over elektronikken er gjort av aluminium. Den er utstyrt med kun et enkelt potmeter for volum, men med push/pull for endring av tonen fra humbuckeren. Den har også en tre-veis svitsj for valg av pickuper. Stolen er hentet fra Floyd Rose og er et «Kiss my strings»-oppsett. Reimfester er hentet fra Warwick, og er deres sikkerhets og låsbare system. Halsen er en gjennomgående konstruksjon. Den er ingen andre fargeopsjoner til denne modellen, enten liker du den eller så gjør du det ikke. Det vil heller ikke bli gjort ventrehåndsmodeller. Alt isenkram på denne modellen er sandblåst sort. Gitaren kommer satt opp med Cleartone strenger som løper fra .010 til .046. Vekta havner på 3,397 kilo, så lyden kan være tung, men gitaren er det egentlig ikke. En del småting bli inkludert med gitaren, og det er Framus brukersett, som inkluderer alt nødvendig for å holde gitaren ved like og en klut for å tørke den ren etter innsatsen. En WH-1 Special Bionic Snake leveres i en Framus FV-modell lærbag.

Framus WH-1 Special Bionic Snake

Dette er en gitar som kun produseres etter ordre, og når ordren er plassert vil byggeprosessen ta et sted mellom fire til fem måneder. Den vil som sagt ikke bli solgt i Tyskland, og om man skulle lure på lokal pris på man ta kontakt med de man vanligvis tar kontakt med når man ønsker å sjekke ut et instrument. De vil kunne finne ut av det. Mer informasjon om disse modellene fra Framus finner du her – https://shop.warwick.de/en/brands/framus-custom-shop – det er bare å bla seg gjennom det som blir presentert. Skal noe sies så må det være at kvaliteten på de gitarene som i dag kommer ut av Framus holder en meget høy standard, de er lettspilte og har lassevis med tone. Denne aktuelle modellen blir ikke billig naturlig nok, men det blir nok litt som de sjøl sier det – at det neppe vil være noe å utsette på den.

Legg inn en kommentar