Believe in Music – NAMM

12-sttrengs Hamer bass på 80-talls NAMM

NAMM begynner å slippe noen flere ideer rundt hva deres ukelange virtuelle event vil inneholde, og i den anledning har Joe Lamond, presidenten for NAMM, valgt å ta et steg fram for å formidle noe av dette via en video – https://www.namm.org/video/6532 – som gir grei bakgrunn. Temaet for dette eventet i januar neste år er – Believe in Music – og det er snakk om et arrangement som vil foregå gjennom en hel uke. Formålet er å bringe sammen det globale landskapet som gjerne er et vanlig NAMM Show, og hvor meningen er at man gjerne vil engasjere alle til å delta på best mulige måte, enten det er snakk om nye produkter, utdanning, opplæring, utvikling av nettverk og annen unik programmering for å inspirere og knytte sammen alle de som tror på musikken.

Aspen Pittman, RIP, framfor noe fra egen samling, med et rør i handa

For de som gjerne vil vite noe mer om hva NAMM er så gjorde jeg i sin tid et blogginnlegg om nettopp det – https://sessionnotater.com/2019/03/17/namm-hva-er-det/ – det gir en historisk presentasjon i det minste. Sjøl har jeg vært med på dette siden januar 1986, og at dette over tid har blitt så uendelig mye mer enn kun en messe med i all hovedsak en kommersiell vri er helt klart. Så er det dette også en litt annen bransje enn mye annet. Det er utrolig mange begavede og kunnskapsrike personer bak de fleste av de firmaene som er representert på disse showene, og svært mange av disse har da også hatt en solid del av det hele for sin egen del også. I tillegg trekker disse også med seg inn så mange som de til enhver tid kan av de artistene og musikerne de har som kunder, eller som de også av og til sponser på ulike vis.

Winter NAMM 1987

Utfordringen når man kommer fram til januar neste år er jo å få til noe som langt på vei er med på å formidle noe av det samme. For de som allerede har truffet hverandre er det relativt enkelt, men for de som kommer inn uten den erfaringen kan det bli en virkelig spennende mulighet. Det er jo et faktum at med en gang man åpner opp et arrangement på det viset så vil man i teorien kunne inkludere enhver i denne verden som måtte være nysgjerrig på alt dette, og at mange er det er det ingen tvil om. Så for de som måtte se dette så vil jeg bare si at de helt klart må sørge for at de, på et eller annet vis, får en del av dette. Det kan komme til å vise seg svært så lærerikt som det første, det neste er jo at det langt på vei kan skape et meget godt utgangspunkt for den neste anledningen når dette igjen blir en plass hvor folk kan møtes. Jeg er en i alle fall som vil savne det, for det er i møtet med folk at mye av det skjer som man aldri kan få til over Nettet. Det er en vilkårlighet over det hele som med en gang skaper en flyt det er svært vanskelig å ikke sette enormt stor pris på. Her – https://www.namm.org/video/general/believe-music%E2%80%94belong-namm – presenteres litt hva og hvorfor NAMM slik NAMM forklarer det.

Jim Miller på Summer NAMM i Chicago 1987

NAMM gjør også en drive når det gjelder den egne medlemsmassen, og de er alltid på jakt etter nye medlemmer. De sikter langt høyere enn kun USA, så alt dette er helt klart myntet mot et globalt marked. Dessuten gir medlemskap en rekke fordeler, både i forbindelse med de enkelte arrangementene, både virtuelle og fysiske, og det er også en rekke ressurser som gjøres tilgjengelig via Namm, ressurser som vil være nyttige for alle i denne bransjen. Den situasjonen vi har befunnet oss i under 2020 (noe som startet opp for alvor like etter at Winter NAMM 2020 hadde stengt sine dører), er også noe som opptar NAMM en hel del. Hvilket er naturlig siden dette har påvirket så mye over så kort tid, med virkninger som mest sannsynlig kommer til å kreve en hel del tid å komme igjennom, og som for noen kan bli svært vanskelig å forholde seg til. NAMM forsøker å tilby et felleskap som vil gjøre det enklere å komme gjennom alt dette. Rapporten kan lastet ned herfra – https://www.namm.org/membership/global-report – komplett for medlemmer og en presentasjon for alle andre.

Paul Rivera Sr. i et øyeblikk under Summer NAMM i Chicago 1987

Som medlem vil du blant annet på tilgang på en global rapport over tilstanden innenfor musikkbransjen i svært mange land i verden. Er du ikke melden kan du i alle fall laste ned en aldri så liten smakebit på hvordan den rapporten ser ut, og litt om hvordan dataene er lagt ut. Det er snakk om situasjonen i 28 ulike markeder og mer enn 132 land og regioner som kommer til NAMM showene. De internasjonale firmaene representerer 32 prosent av NAMMs totale medlemsmasse, og de er raske med å understreke at de setter stor pris på den verdien dette internasjonale perspektivet representerer.

David Becker på standen til C.F. Martin & Co Winter NAMM 1986

Oppfordringen er gitt i det minste, og de som måtte finne det interessant, eller blir nysgjerrige på det hele, må for all del ikke vente med å melde seg på slik at man blir orientert hele veien fram til det hele blåses igang 16. januar 2021.

Legg inn en kommentar