PRS – to gitarer og et stativ

PRS 35th Anniversary 35th Custom 24

Om ikke så mye annet skjer i 2020 så har i alle fall Paul Reed Smith valgt å markere 35 år som bygger av gitarer og innovasjon, og da er det neppe noe som er bedre enn å markere det ved å gjenskape den modellen som startet det hele for hans del – i all den prakten PRS er i stand til å tilby på dagens marked. Utgangspunktet er Custom 24, og ideen var å gjenskape de fundamentale elementene som gikk inn i den første modellen samtidig som man også ville tilføre mye av den magien som har blitt Pauls gitarer under de årene som har gått. Med det har de skapt en ny, anvendelig plattform med denne jubileumsmodellen – The 35th Anniversary SE Custom 24.

PRS 35th Anniversary 35th Custom 24

Den kommer med to TCI «S» pickuper i hals- og stolposisjonene, og disse er så koblet mot to mini vippebrytere for skifte mellom full humbucker og singelcoil karakterer. PRS mener at klarheten og de unike tonene som man kan få ut av disse pickupene, som er klart vintage-inspirerte, er både store og nyanserte, noe som gjør at gitarister vil finne sin «sweet spot» garantert. I tillegg vil man på denne modellen også finne en hals som er bred og tynn og utstyrt med 24 bånd. Den har også de etter hvert så velkjente fugleinnleggene på gripbrettet som PRS har blitt så kjent for. Med kommer også PRS egenutviklede og patenterte støpte tremolo design.

PRS 35th Anniversary 35th Custom 24

Etter at man solgte ut alle de 3.500 sorte Black Gold Wrap Burst 35th Anniversary SE Custom 24 gitarene så kan PRS nå tilby en ny omgang med denne modellen i noe de kaller Faded Blue Burst. Litt færre enn 3.000 av denne modellen vil bli gjort tilgjengelig over hele verden.

PRS 35th Anniversary 35th Custom 24

Spesifikasjonene for The 35th Anniversary SE Custom 24 – tre på toppen er tilpasset lønn med en flammelønn lag mens baksiden er gjort av mahogni. Halsen er gjort av lønn med et gripbrett av rosentre og den kommer med 24 bånd spredd over en skalalengde på 25 tommer. Som sagt med en bred og tynn profil, med fugleinnlegg. Stolen er PRS patenterte enhet med tremolo, som er støpt. Stemmeskruene er designet av PRS og all isenkramen er belagt med nikkel. Gitaren kommer med to TCI «S» pickuper, som blir styrt via volum- og tonekontroller, en tre-veis svitsj og to mini vippebrytere for valg av spoler. Gitaren blir levert i en gigbag.

PRS 2020 Modern Eagle V

Experience PRS 2020 Modern Eagle V er en annen modell, og denne ble bygd for å minnes deres eget Experience PRS Eventet, som dette året ble en ren virtuell affære på grunn av Covid-19. Mer om det eventet finner du her – https://www.youtube.com/playlist?list=PLxEcvTsGdDW1RBsPsAm04-ow_KiOxBSpY&utm_source=PRS+Newsletter&utm_campaign=47e4d5fc5a-&utm_medium=email&utm_term=0_d14ebb9eda-47e4d5fc5a-553625061&ct=t()&mc_cid=47e4d5fc5a&mc_eid=f53d6343ca – hvor det ligger en del videoer som inneholder en hel del interessant informasjon og nyttig læring for langt de fleste av oss. Det er en modell utstyrt med hum/singel/hum (fem spoler) konfigurasjon og den introduserer et nytt unikt svitsjsystem som gir gitarister et utvalg toner i en gitar.

PRS 2020 Modern Eagle V

Dette var som sagt en modell som ble spesielt utviklet for å minnes dette årets Experience PRS event, som foregikk virtuelt i mai 2020. Modern Eagle V er en innovativ modell som vil bli bygget i et begrenset antall, og som PRS er overbevist vil finne seg godt til rette i hendene i gitarister både på scener og i studio.

PRS 2020 Modern Eagle V

Experience PRS 2020 Modern Eagle V kommer som sagt med en hum/singel/hum (fem spoler) pickup konfigurasjon og den introduserer et nytt og unikt svitsjsystem som gir gitarister et stort utvalg toner i en enkelt gitar. Fem-veis svitsjen velger pickuper akkurat som 509 gjør det (treble, treble og middle, middle, middle og bass, bass). DE to minivippebryterne som sitter ved siden av hverandre splitter opp hver sin humbucker, noe som forandrer humbuckerne inn til sanne «TCI-avstemte» singelcoiler. Det er en enkelt volumkontroll og en push/pull (trykk/dra) tonekontroll som engasjerer begge humbuckerne når den engasjeres, dette gir tilgang til alle tre pickupene på samme tid. Endelig er det en tredje mini vippebryter som endrer verdien på volumpotten fra 500k til 250k, noe som er med på å gi gitaren en annen palett med toner. Denne designen av elektronikken sørger for at vi vil ha et komplett sett av klassiske og helt ny toner tilgjengelig på fingertuppene dine. Experience PRS 2020 Modern Eagle V vil bli gjort tilgjengelig via utvalgte autoriserte PRS forhandlere. 200 instrumenter vil bli bygd med to finisher – Charcoal og River Blue.

PRS 2020 Modern Eagle V

Som Paul Reed Smith sjøl sier det: «Sjøl om Experience PRS 2020 ikke kunne skje på PRS fabrikk dette året, er det viktig for oss fortsatt å gjøre tilgjengelig de produktene vi hadde planlagt til alle gitarister der ute. Disse Moderne Eagle gitarene er noen veldig sofistikerte stykker utstyr både elektronisk og mekanisk. De er i aller høyeste grad musikalske instrumenter.»

PRS 2020 Modern Eagle V

Dette er et instrument som representerer det ypperste PRS kan produsere, og spesifikasjonene er deretter – her er det ikke spart eller holdt igjen på noe.

PRS Floating Guitar Stand

PRS har også utviklet et nytt gitarstativ, denne gangen er det snakk om en flytende design, hvor stativet nærmest forsvinner når man henger en gitar på det. Og bare så det er sagt – PRS snakker her om et stativ for din favorittgitar, så i enden er det helt opp til deg hva slags gitar det vil være snakk om. Her passer alt av gitarer.

PRS Floating Guitar Stand

De har brukt litt tid på denne designen hos PRS. Det er snakk om en meget solid konstruksjon fra grunnen av. Det er et stativ som vil passe de fleste akustiske og elektriske gitarer. Stativet er utstyrt med en tung base som sikrer at stativet ikke vil tippe over. Basen kommer med tre punkter som er designet for en best mulig stabilitet. Holderen, som er den som kommer i kontakt med gitaren, er gjort av et nitro-vennlig materiale.

Legg inn en kommentar