Kala – Io Audio Technologies

Kala Premier Exotic Ukulele
Kala Premier Exotic Ukulele
Kala Premier Exotic Ukulele
Kala Premier Exotic Ukulele

Et par saker denne dagen også, sånn for sikkerhets skyld. Først fra Kala, og det er nok en gang snakk om ukuleler. Denne gangen er det snakk om sopran- og tenorukuleler med litt bedre utstyring, følgelig er det gjerne litt dyrere enn de modellene de så langt har sluppet denne sommeren. Så er det valg av materialer og andre detaljer løftet litt i forhold til disse. Det er snakk om et utvalg eksotiske materialer, kun den beste isenkramen og mekanikk med et tradisjonelt utseende, lister av tre og sist men ikke minst med en sofistikert plass å hvile armen., noe som gir som resultat noe helt spesielt, ifølge Kala sjøl.

Kala Premier Exotic Ukulele

Spesifikasjoner for Kala Premier Exotic serien går som følger – kropp av Ziricote, Macawood, Ibenholt eller Bocote. Konsert/sopran kommer med en skalalengde på 15 tommer (eller 381 millimeter) og en total lengde på 23 1/8 tommer (587 millimeter). Tenoren kommer inn med en skalalengde på 16 13/16 tommer (427 millimeter) og en total lengde på 25 ½ tommer (547 millimeter).

Kala Premier Exotic Ukulele

Halsen er gjort av mahogni med atten bånd og et gripbrett av rosentre. GraphTech NuBone for både sadel og stol. Stemmemekanikken kommer også fra GraphTech og er deres Ration stemmeskruer. Disse instrumentene kommer med høyglans finish. Listene er gjort av lønn eller rosentre. Disse ukulelene er satt opp med D’Addario Clear nylonstrenger fra fabrikken, og de blir levert med bag.

Kala Premier Exotic Ukulele

Prisene på Kala Premium Exotic Series vil ligge på fra Euro 314,00 for konsert og Euro 327,00 for Tenor, og de vil alle sammen være tilgjengelig fra slutten av august.

Io Audio Technologies SpeakerLatch

Fra Io Audio Technologies kommer det noen nye låsbare kontakter, for lydkabler og chassiskontakter. Produktet har fått betegnelsen SpeakerLatch kontakten. Dette er kontakter som de lover ikke vil komme løs, og så sett kan man unngå at man ved uhell kan koble fra lyd- og høyttalere. Io Audio Technologies er en divisjon under Knight Electronics.

Disse nye kontaktene er en videreutvikling av tidligere produkter fra Io Audio Technologies, deres egen iLatch serie med kontakter og chassiskontakter. Dette er produkter som er godt kjent for sin robuste mekanisme som langt på vei fullstendig eliminerer uønskede frakoblinger mens ting foregår for fullt. De nye SpeakerLatch kontaktene bringer dette også til høyttalere. Dette er kontakter som bærer UL godkjenning også.

SpeakerLatch kontakten kommer med en vri-for-låsebevegelse for å sikre den tryggeste koblingen mot høyttalere, og noe som vil sørge for at man unngår å koble fra om man skulle komme borti kabelen med foten eller når ting flyttes rundt. Alt dette kommer med solid merking slik at det heller ikke vil være mulig å koble noen av disse feil, og med det unngå en hel del andre problemer underveis. Disse kontaktene kan settes sammen bare ved hjelp av en skrutrekker, noe som er med på å gjøre klargjøring av kontakter og terminering til en veldig enkel affære.

«Vi har designet disse kontaktene med en ergonomisk trekkmekanisme som gjør kobling og frakobling langt enklere totalt sett,» understreker Randy Rivero, som er teknologisjef hos Io Audio Technologies.

SpeakerLatch-panelets monteringkontakter erstatter skrukontakter og ¼ toms høyttalerkontakter når en langt mer solid løsning er nødvendig eller ønsket. Monteringspanelene kommer med terminering med isolerte delere for å forhindre kortslutning og andre problemer. De har den samme merkingen og låsefunksjonen som finnes på kabelkontaktene.

Vil du vite mer finner du det her – https://www.ioaudiotechnologies.com/connectors-speakerlatch – og de er nok behjelpelige i det tilfellet dette er noe du kunne tenke deg å prøve ut.

Legg inn en kommentar