Billie Joe Armstrong – Les Paul Junior

Her er nok et nytt partnerskap for Gibson, denne gangen med Billie Joe Armstrong, kjent som frontfigur i bandet Green Day. Og de som har opplevd det bandet har nok da mest sannsynlig en ide om hva slags type gitar det da kan være snakk om – for med en gang det er snakk om Gibson er det også snakk om gitarer naturlig nok.

Modellen det er snakk om er en Billie Joe Armstrong Les Paul Junior. Det er en gitar som vil være tilgjengelig over hele verden via forhandlere av Gibson, og også via www.gibson.com  Det er snakk om en gitarmodell som Billie Joe Armstrong sjøl sier har brukt i mer enn tjue år: «Dette er en Les Paul Junior med enkel cutaway, og den har dannet grunnlaget for min gitartone gjennom mer enn tjue år. Helt siden jeg kjøpte «Floyd» min 1956 Sunburst Junior tidlig på 2000-tallet har jeg blitt helt avhengig. Det er en enkel, rå og kraftfull gitar som kommer med en lyd det ikke er mulig å slå. Plugg den rett inn i enhver rørforsterker, skru det hele opp og den vil brøle!»

Den nye Billie Joe Armstrong Les Paul Junior er en eksepsjonell gitar å rocke med, enten du spiller rock eller punk. Så er det da også en god del andre artister som har vært innom denne modellen fra Gibson, med veldig godt resultat. Den er en veldig enkel gitar som har minst mulig mellom deg og tonen, inkludert en hals av mahogni med Billie Joe Armstrong SlimTaper profil og et gripbrett av palisander. Sadelen er levert av GraphTech og med Billie Joe Armstrongs signatur på truss rod dekselet. Kroppen av mahogni er utstyrt med en wraparound stol/endestykke og en P-90 DC pickup med hundeører, som de gjerne beskrives som. P-90 DC er Gibsons siste støykansellerende pickup designet av mesterbyggeren hos Gibson Jim DeCola. Det er en modernisert versjon av den den såkalte Sidewinder dobbeltspole teknologien som først ble utviklet av Seth Lover i 1958, og som leverte en støyfri P-90 med den mest autentiske P-90 tonaliteten så langt, hvor den beholdt den klassiske lyden av en single coil pickup samtidig som den eliminerte støyen. Gibson Billie Joe Armstrong Les Paul Junior kommer i enten Silver Mist (sølvtåke) eller Vintage Ebony Gloss og nitrocelluloselakk og med en Custom Billie Joe Armstrong Protector koffert med et rosa eksteriør og en leopardskinnmønster når det kommer til interiøret.

«Dette samarbeidet mellom Billie Joe Armstrong og Gibson har vart lenge, vært populær og full av suksess,» sier Jim DeCola, Master Luthier hos Gibson. «Billie Joe har tidligere brukt våre P-90 og P-100 pickuper med stort hell, og for han å velge P-90 DC på denne siste gitaren hans er virkelig en stor ære. P-90 DC fortsetter den arven Seth Lover startet ved å applisere sitt Sidewinder konsept (hvor spolene er rotert i 90 grader med en enkel rekke polskruer) til en pickup. Det ble introdusert på enden av femtitallet på Gibson EB O og EB 2 bassene, og ikke til noen av gitarene på det tidspunktet. Seth Lovers konsept har nå blitt gjenskapt og applisert til en gitar pickup gjennom bruk av moderne komponenter og produksjonsmetoder, for å skape en støydempet P-90 pickup med den mest autentiske P-90 tonaliteten så langt.»

Green Day har blitt en av rockens mest stabile institusjoner, et band som har vært i stand til å drive sine tre akkorder og spenning som går tvers igjennom alt fra East Bay punk, power pop, 60-tallets garasje og hardrock. Bandet ble en del av Rock and Roll Hall of Fame i 2015, og de har sluppet femten albumer så langt, inkludert den diamantselgende Dookie punk rock operaen som også ble Broadway musikalen American Idiot. De var svært så aktive sist sommer på festivaler som Innings, Shaky Knees, Lollapalooza, Outside Lands, Rock in Rio, See Hear Now og Firefly. Green Day spilte også på Formula ! Grand Prix i Austin og i Singapore, og der opptre framfor sitt største publikum på tre år. På utsida av Green Day er Billie Joe Armstrong også opptatt med bandene The Foxboro Hot Tubs, The Longshot og The Coverups. Man kan nok trygt si at han får fylt opp tida si på et ganske så omfattende vis.

Legg inn en kommentar