Gibson Kirk Hammett «Greeny» Les Paul Standard

Fra Gibson kommer det nok en variant av Les Paul Standard. Denne gangen er det som resultat av et samarbeid med Kirk Hammett, fra Metallica. Han har over lang tid samlet på gitarer, noe som på ingen måte er uvanlig for gitarister av alle slag. Forskjellen er mer den at han nok har hatt litt lettere for å gå rett opp i de absolutt øvre divisjoner, om det dukket opp noe han virkelig har hatt lyst på. Gibson har vært i gang med å produsere gitarer i 130 år nå, og dette er deres første offisielle globale slipp av en modell i samarbeid med Kirk Hammett. Modellen det nå er snakk om er ingen ringere enn «Greeny», en av de magiske Les Paul Standardene fra 1959.

For aller første gang har Gibson gått i samarbeid med Kirk Hammett, for å produsere en versjon av «Greeny» i både en versjon som springer ut fra Gibson Custom Shop, som er ute nå, samt en versjon av en Les Paul Standard som vil være en versjon fra Gibson som vil bli sluppet i løpet av april. Dette er instrumenter som vil være tilgjengelige via Gibsons nettverk av handlere over hele verden, og via https://www.gibson.com/en-US/page/kirk-hammett-greeny hvor en også vil finne all ønskelig informasjon om disse modellene.

«Jeg er beæret og takknemlig for denne muligheten sammen med Gibson,» sier Kirk Hammett. «Det å gjøre det mulig å dele noen av den mojoen som Greeny kommer med betyr en hel del for meg. Det er spennende å vite at alle kan oppleve noe av den magien som Greeny er. Jeg er virkelig overbevist om at disse modellene er minst like inspirerende som originalen, og jeg håper virkelig at du også opplever det slik.»

«Vi er spente på det å fortsette utviklingen av Greeny sammen med Gibson Custom Shop Murphy Lab Aged Kirk Hammett «Greeny» Les Paul Standard, og på 11. april vil vi også slippe løs Gibson Kirk Hammett «Greeny» Les Paul Standard» legger Cesar Gueikian, direktør for Gibson Brands, til. «Kirk Hammett har vært en inspirerende gitarist gjennom flere tiår, hvor han startet med sin 1979 Gibson Flying V, og hvor han opp gjennom årene har utvidet sin samling av Gibsongitarer. Gjennom de siste ti årene, siden han overtok ansvaret for Greeny, har han bygget inn lyden til Greeny inn i alt han gjør. Det har gjort den til et fast innslag i den lyden som er Metallica på innspillinger og scener over hele verden. Og som jeg sa tidligere, så er vi bare i ferd med å starte opp.»

Historien til Greeny er pakket inn i en hel del mysterier, men en ting som er klart er at det er får gitarer som er like glitrende. Greeny er en av de mest ikoniske originale Les Paul Standarder som noensinne er lagd, med en lyd som er like gjenkjennbar som gitaren i seg sjøl. Opprinnelig var den eid av Peter Green under tida med John Mayalls Bluesbreakers og Fleetwood Mac. Han solgte den etter hvert til Gary Moore når han trakk seg mer eller mindre vekk fra all offentlighet. Gary Moore brukte den i nærmere tretti år mens han var med i Thin Lizzy og som soloartist. Den nåværende eieren er Kirk Hammett, og med det har den vært gjennom hendene til tre legendariske gitarister. Dens distinkte tone kommer delvis fra den ut-av-fase effekten fra midtposisjonen til svitsjen gjennom den reverserte magnetiske polariteten til halspickupen.

Kirk Hammett «Greeny» 1959 Les Paul Standard fra Gibson Custom Shop har kunstferdig blitt gitt den nødvendige patinaen til den originale modellen via Murphy Labs. Med sitt gripbrett av indisk palisander, vil den være i stand til å gi musikere over hele verden en anledning til å erfare noe av magien ved «Greeny» for dem sjøl. Gibson Custom Shop «Greeny» vil bli levert i en gjenskapelse av en Lifton koffert med fem klamper med et eksteriør av brunt lær og et rosa interiør.

Den 11. april vil også Kirk Hammett «Greeny» Les Paul Standard versjonen bli gjort tilgjengelig, med den samme muligheten for alle til å oppleve den samme sensasjonen, men da til en litt annen pris enn det den fullt ut bearbeidede Murphy Labs versjonen kommer med. Gibson Kirk Hammett «Greeny» Les Paul Standard kommer i en original serie hard koffert.

Intervjuet med Kirk Hammett kan dere se her – https://www.youtube.com/watch?v=Za4Fwr8TlDo – og gitaren må dere forsøke å finne hos en handler, eller via Gibson.

Legg inn en kommentar