DPA 2012 og 2015

Et par nye mikrofoner fra danske DPA. Denne gangen er det snakk om et par nye i den klassen som gi beskriver som blyantmikrofoner, 2012 Cardioid og 2015 Wide Cardioid mikrofoner. Disse kommer med den solide konstruksjonen man er godt vant med fra DPAs side, og med en matchende lydkvalitet. Dette er mikrofoner som er ideelle for en rekke instrumenter, fra kraftig og buldrende lyd til milde og elusive toner. Dette er mikrofoner som føyer seg fint inn i det utvalget DPA representerer, og for de som skulle ta turen til NAMM dette året vil de være å finne på stand 14504.

«Vi er så glade over å kunne dele disse nye løsningene for profesjonelle innen lyd i musikkindustrien,» sier Helga Volha Somava, direktør for produktstyring hos DPA Microphones. «2012 Cardioid og 2015 Wide Cardioid forsetter med å bygge på våre andre mikrofoner for live bruk, hvor disse gir den samme naturlige lydkvaliteten som folk kjenner så godt, stoler og verdsetter, med lydkvaliteter og fysiske egenskaper spesielt utviklet for å møte behovene på live scener. Takket være den enestående håndteringen av SPL og en utmerket transientrespons, vil disse mikrofonene tjene som anvendelige og holdbare løsninger for profesjonelle lydfolk overalt.»

2012 Compact Cardioid mikrofonen vil opptre som en anvendelig og svært så holdbar mikrofon som vil virke utmerket på ethvert instrument. Denne mikrofonen kombinerer en robust design med et intrikat opptak av lyd med tett plassering av mikrofonen på ethvert sceneoppsett. Fra blåsere og perkusjon til akustiske og elektriske gitarer, basskabinetter og mye mer, kan en 2012 fange et krystallklart opptak av ethvert enkeltinstrument med letthet. Ulikt de dynamiske mikrofonene som ofte brukes for tett oppmiking, så kommer 2012 med et utvidet frekvensområde og en flat frekvensrespons i en meget kompakt pakke. Den uslåelige transientresponsen i 2012 sørger for at den kan håndtere kraftig SPL samtidig som den fanger de mest delikate lydene.

Mens 2012 skinner i forbindelse med opptak av enkeltinstrumenter, vil 2015 Compact Wide Cardioid mikrofonen yte best som et stereopar på trommesett og instrumentgrupper. Den kommer med en jevn, og bred, kardioid retningskarakter med en lineær frekvensrespons. Et utvalgt par med 2015 vil gi deg en fin romfølelse for blåsergrupper, vibrafoner, xylofoner og andre store instrumenter. Når den plasseres tett vil den også være ideell for flygler eller brukt som overhead på trommesett. Dette er et stereopar som kan fange en balansert lyd av hele instrumentet med langt mindre lekkasje fra scenen. I tillegg vil den kompakte designen på en 2015 gjøre det mulig å plassere den nærmest hvor som helst uten at den vil være i veien verken optisk eller fysisk. Samtidig vil dens solide konstruksjon sørge for at den kan bli med på veldig mye moro gjennom svært mange år og økter.

Begge løsningene er for-polariserte kondensatormikrofoner, hver med en spesialkonstruert 17 millimeter (0,67 tommer) kapsel som er perfekt tilpasset dens tenkte applikasjon. Som de fleste DPA mikrofonene, kommer 2012 og 2015 i en praktisk pose med glidelås, sammen med en mikrofonholder og vindskjerm. Av ekstrautstyr kan nevnes stereobom, gåsehalsmontering, og tilhørende sjokkmonteringer er også tilgjengelig.

Prisene i Europa vil ligge på 625 EUR for 2012, mens et par 2015 vil starte på 1.190 EUR.  I Norge er det Arva AS som står for distribusjonen, og de kan nok svare deg på hvor du kan få tak i disse mikrofonene, om det skulle være interessant. DPA finner du her – https://www.dpamicrophones.com/ – og der finner du alle produktene deres, samt en hel del mer informasjon.

Legg inn en kommentar