Chris Stapleton Epiphone Frontier

Chris Stapleton med Epiphone Frontier

Fra Epiphone kommer det en akustisk gitar, som de har utviklet i samarbeid med Chris Stapleton, og modellen blir kalt Epiphone Chris Stapleton Frontier. Gitaren vil bli produsert i USA, av håndverkere i Bozeman, Montana, hvor Gibson har sin fabrikk for akustiske gitarer. På toppen av det hele markerer Epiphone 150 år som produsent av gitarer. Så er da heller ikke denne modellen av de vanlige Epiphone-variantene. Den vil kun bli produsert i 300 eksemplarer.

Epiphone Frontier

Frontier er et navn som bærer historie hos Epiphone/Gibson, og det er mye av bakgrunnen fro at det ble nettopp denne modellen som skulle bære navnet til Chris Stapleton, som han sjøl sier det: «Epiphone har gjort en utrolig jobb ved å få fram hver eneste lille detalj som den skal være på dette instrumentet, og jeg kan fortelle deg med en gang at den har sin plass og verdi på scenen og den vil få jobben gjort ved ethvert sted hvor man skulle trekke den opp av kofferten. Det er et arbeid av kunst som virkelig får arbeidet unna.»

Epiphone Frontier

«Det er en ære å oppleve at Chris slår seg sammen med vår familie som en signaturartist for å representere 150-års jubileet til Epiphone,» sier Beth Heidt, som er direktør for Cultural Influence hos Gibson Brands Global. «Han fortsetter å inspirere og skyve grenser gjennom sitt utrolige artisteri.»

Epiphone Frontier

Denne USA-bygde Epiphone gitaren matcher stemmen til Chris Stapleton tilnærmet perfekt. Den er bygd av temperatureldret lokk av Sitkagran, men kraftig mønstret lønn på sidene og ryggen. Den er videre utstyrt med doble plekterbrett som har blitt gravert med det smått ikoniske designet som man kunne finne på den originale Frontier modellen. Den blir levert en spesialbygd koffert for denne modellen, komplett med rosa interiør og et intrikat bearbeidet eksteriør. Og, som sagt, er det kun 300 av disse som vil bli produsert så her må man være rask – eller, eventuelt sjekke noen handlere som kan ha tatt denne modellen inn.

Epiphone Frontier

Chris Stapleton er en artist som har tatt unna svært mange priser under de siste årene, hvor åtte Grammys, femten CMAs og ti ACM priser er blant disse, og det har også gjort han til en av de beste likte artistene i USA i samme slengen. Blant noe av det siste var prisen for den beste mannlige vokalisten for året, for sjette gang, og med det har han vunnet mer enn noen andre før han i den kategorien. Chis Stapletons siste album «Starting Over» vant nylig prisen som det beste Country Album ved det 67. Grammy-arrangementet, så vel som Album of the Year ved både det 54 VM-arrangementet og det 56. ACM-arrangementet. Dette albumet følger en meget produktiv periode med album for hans del.

Epiphone Frontier

Epiphone Frontier, FT-110, debuterte i 1939 og ble døpt om til Frontier etter at Gibson kjøpte opp Epiphone i 1958. Det ble den første akustiske gitaren av sitt slag, såkalt Square Shouldered Dreadnought, bygd i Gibsons fabrikk i Kalamazoo, og kom før Dove og Hummingbird modellene. Plekterbrettet, med rep og kaktus, ble ferdig i 1961, og gitaren ble produsert fram til 1970, før den returnerte i begrenset opplag på 90-tallet og rundt 2000, før den kom tilbake til utvalget fra 2019.

Epiphone Frontier

Det var en gitar som hele tida befant seg i området mellom country og rock ‘n’ roll, og Frontier var en integral del av både Tom Pettys klassiske album «Damn the Torpedoes» så vel som Noel Gallaghers bruk av den modellen på Oasis andre album «What’s the Story Morning Glory. Ande vel kjente artister som har brukt denne modellen er Sheryl Crow, Graham Parsons, Mick Taylor, Bones Owens og Greene Wall, for å ha nevnt noen.

Epiphone Frontier

Det ligger også ute et nytt intervju med Chris Stapleton, og det kan du se her – https://www.youtube.com/watch?v=3n2QDUOAoIc

Legg inn en kommentar