Chase Bliss – Beetronics

Noen varianter av Beetronics SeaBee

To nye aktører med et par pedaler til nå, Chase Bliss og Beetronics med henholdsvis MOOD MKII og Harmochorus. Det to høyst ulike pedaler, som muligens kan ha litt appell begge to – de fyller i alle fall sine oppgaver på et helt utmerket vis. Den ene er en oppgradering av en tidligere modell, mens den andre bringer inn en del nye ideer til teknologi som har vært tilgjengelig en god stund.

Chase Bliss MOOD MkII

MOOD MkII er en oppgradering av Chase Bliss MOOD pedal. Når dette ble sendt ut var alt klart i forbindelse med denne pedalen, men unntak av en interessant MIDI sub-mode som de var i prosess med å se hvor langt de kunne ta. De regner med å være i full produksjon temmelig snart nå, og de har alle mulige ambisjoner om å kunne være i stand til å skipe denne ut fra enden av april. Er du spent kan du sjekke ut hva denne pedalen vil presentere her – https://static1.squarespace.com/static/622176a9b8d15d57ffbf5700/t/64111e44b7e4db6a404ad61f/1678843461129/MOOD+MKII_Whats+New_Pedal_Chase+Bliss.pdf – og om dette er interessant er det bare å ta turen innom nettstedet deres for å se hva du må gjøre for å få tak i en for din egen del.

De sier sjøl at dette var en pedal det var veldig moro å skape, men at de samtidig valgte å være veldig forsiktige siden MOOD var en overraskende suksess, og den største styrke var at den ganske enkelt var moro i bøtter og spann. Dens umiddelbare tilfredsstillelse ønsket man ikke å overdrive med for mye fremmed, de hadde ikke noe ønske om å miste det.

De hadde to utfordringer, hvor den ene var at de hadde et ønske om å inkludere alle forespørsler og forbedringer så langt det var mulig. Den andre faktoren var at de gjerne ville beholde den gode følelsen den gode gamle MOOD hadde gitt brukere. Det var helt klart en vanskelig balanse, men de har hatt en veldig god følelse gjennom all testing.

På overflaten vil den helt klart føles veldig familiær, men nå vil du få en mulighet til å gå så mye lenger. Omtrent alt mulig ved denne pedalen har blitt doblet opp, sånn omtrentlig sagt. Sløyfene kan være dobbelt så lange, det er full stereo og begge kanalene har nå en kraftfull Hold-funksjon. Du kan kjøre overdubbing, du kan synkronisere, du kan fryse og kan til og med bruke looperen som en live-effekt. Det er mye, men det føles ikke slik, mener i alle fall Chase Bliss. De mener at det hele føles mer som en naturlig utvidelse av MOOD.

Det de besluttet var å gjemme de mer komplekse detaljene innen de hemmelige opsjonene og bak dip-svitsjene for når og viss du måtte trenge til dem. Det er der du vil finne mange av de små detaljene som har vært ønsket, som muligheten for å balansere volumet til de to kanalene. De har også fikset opp en hel del andre ting – noen små, noen store – det er en Classic Mode i det tilfellet du ønsker feilene i den originale pedalen. Det er ting som noen gangen kan være fine, som støyen fra klokka eller hvordan micro-loops langsomt ville forvrenge over tid. Det som står igjen dog er hva de kan klare å klemme inn i forbindelse med MIDI spesifikasjonene, noe som vil være klart når den endelige versjonen er klar for markedet. De har en presentasjon på YouTube – https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Q01rOUub_q0&feature=youtu.be – og der blir det presentert som er klart.

Beetronics SeaBee

Beetronics Seabee er en multi-chorus pedal som leverer det beste man kan finne av analog bucket brigade chorus-toner, men som alle andre pedaler fra Beetronics går den noen skritt videre. Gjennom digitalt å styre chorus delayen, har Beetronics skapt Harmonochorus – en pitchskiftende modulasjon du aldri har hørt tidligere, og noe Beetronics helt klart mener vil kunne inspirere nye genrer.

Beetronics SeaBee

Det er en tvers igjennom analog pedal, men den kommer med et omfattende digitalt styringssystem. Det er såpass omfattende at de har gjort en PDF som presenterer mulighetene, for de med interesse av slike ting – https://cdn.shopify.com/s/files/1/2124/2959/files/Seabee_Tone_Fishing_Guide_Manual.pdf?v=1678753494 – via det dokumentet får du er god oversikt. Ved å benytte en tvers igjennom analog krets unngår man alt av konverteringer av signalet, og det gir med en gang bucket brigade kretsen muligheter til å jobbe med svært korte forsinkelser. Den kommer med tre ulike chorus-innstillinger, som gir den klassiske myke chorusen og vibrasjonene som mange kjenner godt til. Hver eneste innstilling gjør det mulig å styre effekten på ulike måter. Du kan variere mellom to ulike hastigheter og/eller hastigheter, gå fra null til full intensitet, eller også øke forsinkelsen for et helt annet spekter av lyder.

Beetronics SeaBee

Tre ulike Harmochorus innstillinger gir deg en unik og inspirerende ny tilnærming til effekten. Beetronics forsøker seg også på en forklaring, en forklaring som gjerne følger mye av det de gjerne er opptatt av formidle til enhver tid – om at, når den er ren, så kan det hele høres ut som engleaktige bier i sverm, og når det kobles sammen med litt vreng kan den lett lyde som en sverm med aggressive bier som produserer den farligste pitchskiften og modulasjonen du måtte være på jakt etter deg. Du kan velge mellom to ulike pitcher og hastigheter, en kombinasjon av tolv akkorder og tolv ulike arpeggio-mønstre, eller ganske enkelt velge mellom tusenvis av vilkårlige mønstre.

Beetronics SeaBee

Den kommer med en enkel layout bestående av bare tre knotter somskjuler en mengde muligheter med alternative kontroller, tre ramp-former, tap-tempo, et fire-veis tonefilter, feedbackkontroll og en rate som varierer fra veldig langsom til ultraraske bølger, hvor den til og med når ringmodulatorområder.

Og straks er det en NAMM show på gang – det vil dukke opp en hel del derfra på denne plassen, garantert

Den har også to stereo utgangsopsjoner, seksten ferdige programmer, full MIDI kontroll, expression inngang, ekstern tap og fire inngangs nivåopsjoner slik at du kan prosessere gitar, bass, alle typer aktive pickuper eller synther og fortsatt beholde bucket brigaden i den perfekte posisjonen. Den vil trekke 250 mA, noe det kan være greit å tenke på siden den ikke kommer med strømforsyning. Den skal ha ni volt, med negativ senter. Som et lite ekstra kan det også nevnes at Beetronics i sin vante stil kan tilby også denne pedalen i et utvalg utførelser, noe man får et inntrykk av når man besøker nettsidene deres – https://www.beetronicsfx.com/ – og der finner dere også deres andre produkter.

Legg inn en kommentar