Mesa Boogie Mark VII

Mesa Boogie Mark VII

Han er nesten 77 år nå, Randy Smith, men det hindrer han ikke fra å møte opp på jobbe hver dag for å fortsette med det han startet opp med for femti år siden. Det var da han presenterte sin første Mesa Boogie, etter å ha bygget om en god del Fender Princeton komboer for gitarister i området rundt San Francisco. Det var noen der, noe som tidlig skapte han et marked, og en mulighet, til å bygge et eget firma ut av en ide. Det var hans første produkt i markedet, og han bygde seg ganske raskt et rykte, og de små annonsene som etter hvert dukket opp i Guitar Player. De gitaristene som tok i bruk hans første Mesa Boogie var helt klart med på å bygge en følgerskare temmelig raskt. Rolling Stones var en av de tidlige brukerne, men det var spesielt Carlos Santana som ga Randal Smith og hans Mesa Boogie den største oppmerksomheta. Den tonen Carlos Santana skapte for seg var det mange andre gitarister som ønsket en del av.

Mesa Boogie Mark VII

Sjøl kjøpte jeg min egen Mesa Boogie, med femtentommers Electro Voice og i et edeltrekabinett med den karakteristiske flettede grillen. Den ble bestilt som den originale, men det dukket opp en beskjed underveis at modellen ville bli oppgradert i løpet av det året. Det som kom, var den første Mark II. Det var enten det, eller pengene tilbake. Dette året er det Mark VII som blir sluppet, etter noen års utviklingsarbeid. Det hele ble etter hvert så omfattende at man valgte å hoppe over Mark VI og går rett til Mark VII. De følte at de hadde tatt det hele noen solide skritt videre, og at disse skrittene var såpass omfattende at de ikke kunne la være å ta hensyn til dem. Og med det kan Gibson, som jo er eier, og Mesa Boogie slippe Mark VII. Alle bilder er forsynt av Gibson.

Mesa Boogie Mark VII front
Mesa Boogie Mark VII baksidepanel

Mark VII betraktes som Randall Smiths Magnum Opus, sjølve flaggskipet i den nå mer enn femti år lange karrieren hans. Med Mark VII har Mesa Boogie brakt med seg inn den kunnskapen, historien, innovasjonen og ytelsene og destillert det inn i noe som de sjøl betrakter som sin enkleste, mest anvendelige og minste 90 watt Mark serie forsterker noensinne. Den kommer med tre kanaler og en forforsterker med ni ulike modeller, som igjen blir koblet sammen med en Simul-Class utgangsseksjon med tre ulike karakterer via tre ulike utgangseffekter, og i prosessen mener de seg å ha produsert et nytt ikon i Mark-serien sin. Det er en forsterker som er bygd for å få jobben unna, uansett om det er på en scene eller i et studio. Den kommer med kjente ting som en innebygd grafisk EQ, velutviklet romklang, en sømløs effektsløyfe og en innovativ svitsjing mellom utgangseffekter. Mark VII er også utstyrt med en CabClone IR™ DI Direct Interface, og via denne tillates det en individuell bruk av åtte Rectifier Boogie kabinetter per kanal for en tilpassing av direktelyd uten sammenligning.

Mesa Boogie Mark VII sett bakfra

Med Mar VII hopper Mesa Boogie over forløperen, Mark V og den hemmelige Mark VI prototypen, for å komme fram til den mest kompakt utstyrte og kraftfulle Boogie Mark modellen de noensinne har produsert når det kommer til tone, fleksibilitet, kompakt design og alle interfacer involvert. Mark VII er en tonemaskin som gjør det hele, og som leverer den legendariske Mark ytelsen og også legger til to nye lyder. Innenfor de tre kanalene med ni forforsterker innstillinger vil Mark VII tilby de kretsene man fant i Mark IIB, Mark IIC og Mark IV, Mark-seriens Clean, Fat og Crunch innstillinger samt en ny moderne innstillinger med høy gain full av karakter og stil (med andre ord er det snakk om mer shredding enn det man fant i tidligere Mark forsterkere og mer vokal i karakteren enn Recto). Følgelig har den fått betegnelsen Mark VII

Mesa Boogie Mark VII topp på et 4×12 kabinett

«Vi har jobbet med utviklingen av Mark i flere år, det startet rent faktisk før Mesa Boogie ble en del av Gibsonfamilien,» sier Cesar Gueikian, direktør for merkevarer hos Gibson. «Ved et punkt i forbindelse med testingen, kom Second Gear (aka Randall Smith), James Aschow, Dough West, Tommy Waugh, Steve Mueller og jeg sammen, og vi ble alle enige om at denne versjonen av Mark blåste prototypen av VI helt vekk og resultatet er et massivt steg framover for Mesa Boogie når det gjelder funksjon og design:»

Mesa Boogie Mark VII topp

«Mark VII har vært et mål for oss, og det har blitt diskutert i flere år, godt før vi slo oss sammen med Gibson, og det har vært en del av vår konsentrerte R&D (research & development jobbing siden 2016, men da under betegnelsen VI,» sier Randall Smith, grunnleggeren av Mesa Boogie. «Jeg gjorde ferdig det første kretskortet som lød rett i 2018. Forfining fortsatte fra det det tidspunktet og hele veien fram til enden av 2022, når vi begynte å gjøre oss klare for slippversjonen. Det ble temmelig opplagt omtrent halvveis gjennom dette arbeidet at vi hadde en Mark forsterker som var verdt å hoppe over en generasjon for. Vi hadde hoppet bukk over den Mark VI som vi hadde blitt så glade i med så stor margin at det var passende og endre navnet til Mark VII.»

Mesa Boogie Mark VII topp sett bakfra

«Mark VII er helt klart den beste forsterkeren jeg har gjort når det gjelder god design og redigering, vårt design team hos Mesa er gode når det gjelder slikt, og de har skapt en forsterker som ikke bare inneholder det beste av historien til Mesa Boogie, men som også får det til med en renere signalgang og to færre forforsterkerrør enn den foregående Mark V! De første kommentarene vi fikk fra musikere som fikk ta del i Mark VII er hvordan de ikke kan tro at en forsterker som har så mye gående kan lyde så rent og fint i alle settinger. Nøkkelen til dette ligger i optimalisering av signalgangen. Den kunnskapen og d erfaringene jeg har opparbeidet gjennom de mer enn 55 siste årene, og ikke minst nær umulig-å-overbevise kolleger som Doug West, Steve Mueller og Jim Aschow, som har jobbet med meg med disse tingene gjennom fire tiår, er vanskelig å slå. I tillegg kommer den troen på oss som Cesar Gueikian fra Gibson ga oss og Mark VII hele veien sørget for at det hele fikk det høyeste nivå av støtte og prioritet. Ved snart 77 år nå, så elsker jeg fortsatt det jeg driver med, går til det hver eneste dag og vil være med på alle plan så lenge jeg er i stand til det, men jeg må jo si – etter Mark VII har jeg satt pris på å kunne jobbe med noen enklere prosjekter. Ha!»

Mesa Boogie Mark VII familiefoto

Mark VII kan også leveres som topp, og kan da enten kobles opp mot et Mesa 1×12 kabinett for maksimal portabilitet, eller et eller to Mesa 4×12 kabinetter i de situasjonene hvor det måtte kreves. Hvordan du kobler den opp er helt opp til deg og dine behov, forsterkeren er i stand til å levere alle de mulighetene du måtte ønske.

Mesa Boogie Mark VII rackmodellen

Mar VII som kombo er jo den klassiske kombinasjonen, og en som pakker utrolig mye i en svært kompakt enhet. Det er lite du ikke vil kjenne igjen fra de klassiske Mesa Boogie komboene som årene har brakt med seg.

Mesa Boogie Mark VII rackmodell sett bakfra

For de som foretrekker det kan Mark VII også leveres ferdig levert i et rackoppsett. Da er det bare å montere den inn i et rack sammen med det man ellers måtte ha av løsninger for eget bruk. Det er også en veldig fin løsning for permanent montering i et studio. Uansett hva man måtte velge er det en hundre prosent analog og rørdreven forsterker man får å jobbe med. Og alt dette er ting som allerede er tilgjengelig hos Mesa Boogies autoriserte forhandlere. Flere detaljer kan du finne her – https://www.mesaboogie.com/en-US/ – resten er helt opp til deg.

Legg inn en kommentar