JHS med vintage fuzztoner

JHS Pedals Berkley

Her er det også en hel del historie, og erfaring, som går inn i produktene. JHS Pedals har vært med en stund allerede. Det de trekker ut av hatten nå er et par ting med en historie som trekker det hele tilbake til sekstitallet, mens et nytt produkt er nettopp det, nytt. Det er snakk om JHS Pedals Berkley, JHS Pedals Mary K, JHS Pedals Plugin og JHS Pedals Volture. De tre første er en del av en serie JHS kaller Legends of Fuzz, og som de mener er en samling verdens mest historiske, sjeldne og mest ønskede kretser. Som de sjøl sier det – «Hos JHS, har Fuzz pedaler vært en del av vår produktserie i mer en et tiår. Vi har designet originale kretser, replisert klassikere og vi har sett populariteten av fuzz komme og gå. Denne «Legends of Fuzz» serien er vår hyldest til de viktigste fuzzkretsene som noensinne har blitt skapt. Det er vår vei å sikre at historiene til disse kretsene lever videre i den musikken som du kommer til å skape.»

JHS Pedals Berkley

JHS Pedal Berkley henter inspirasjon fra Seamoons 1973 Fresh Fuzz. Til tross for lite nøyaktige anmeldelser som mente at Fresh Fuzz lød litt tynn så har den oppnådd stor grad av popularitet, og den har blitt mye brukt av artister som Tom Scholz (fra bandet Boston) og gitaristen Eric Johnson. Dette er hyldesten til den sjeldnere enkel OP-amp 741 versjonen (versjon 1).

Den har valgbar JHS modus. Bright svitsj, og den kommer med True Bypass. Det er kontroller for Gain og Bite, Mode svitsj, en Bypass fotsvitsj og en LED som gir status til brukeren av denne pedalen. Huset er av metall, og den kommer med standard monojack inn og ut. Strøm får den via et 9 volt batteri eller en strømforsyning (som ikke følger med) for 9 volt DC. Pedalen vil trekke 4 mA. Dimensjonene er 144 x 92 x 51 millimeter for lengde, bredde og høyde. Den veier inn ved cirka 380 gram. Veiledende pris i Europa er satt til Euro 239,00, og den vil være tilgjengelig fra slutten av mars.

JHS Pedals Mary-K

JHS Pedals Mary K hentes ut fra Mary K Fuzz Tone som mest sannsynlig ble sluppet første gangen seint i 1968 / tidlig 1969. Opprinnelig var det produsert som en rimeligere versjon av Shin-ei/Univox Superfuzz, denne fuzzen er en av Edge sine faste pedaler som han vender tilbake til hele tida. Femtifire år seinere slipper JHS en variant av Kay Fuzz Tone: The Mary K. Til og med har de lagt til en ekstra utgang for styring av en expression pedal.

JHS Pedals Mary-K

Valgbart JHS mode for en mer tydelig uttrykt mellomtone. Denne pedalen har også True Bypass. Det er kontroller for volum og frekvens, Mode svitsj, bypass fotsvitsj og en LED som gir brukeren status på pedalen. Metallhus og standard monojack inn og ut. Den kan forsynes strøm fra et 9 volt batteri eller en ekstern strømforsyning med 9 volt DC (den må kjøpes separat). Også denne trekker 4 mA når den er i drift. Dimensjonene er 144 x 92 x 51  millimeter for lengde, bredde og høyde. Vekta er cirka 380 gram. Prisen i Europa vil ligge på Euro 239,00, og den vil også være tilgengelig fra slutten av mars.

JHS Pedals Plugin

JHS Pedals Plugin er den neste i denne serien. Den henter sin inspirasjon fra Jordan Electronics som i 1966 introduserte sin første suksessfylte kommersielle plugin effekt, den introduksjonen foregikk på et NAMM show det året, the Boss Tone var betegnelsen. Den originale enheten er en liten, cirka 4 x 6 centimeter, støpt plastboks som plugges rett inn i gitarens utgangsjack. Uheldigvis fikk plugin effekter alle det samme fotfestet som litt mer praktiske gulvpedaler fikk, dermed ble en fotpedal skapt for å tilby den samme unike tonen.

JHS Pedals Plugin

Valgbar JHS mode for boost gain med mindre kompresjon og økt dynamikk i mellomtonen. Denne er også utstyrt med True Bypass. Kontroller for volum og attakk, Mode svitsj, Bypass fotsvitsj og en LED som gir status for pedalen til brukeren. Metallhus i denne også, ikke noe plast denne gangen, og standard monojack på inn og utgang. Strømforsyning via et 9 volt batteri eller en 9 volt DC strømforsyning (følger ikke med). Denne trekker også 4 mA. Dimensjonene er de samme som de over, nemlig 144 x 92 x 51 millimeter for lengde, bredde og høyde. Vekt er igjen cirka 380 gram. Pris i Europa vil ligge på Euro 239,00, og den vil også være tilgjengelig fra enden av mars.

JHS Pedals Volture

JHS Pedals Volture – 9 Voltage Sag Utility. Volture er et moderne stykke utstyr for dine vintage kretser. Du plaserer den ganske enkelt mellom strømforsyningen og pedalen, og deretter kan du presist trimme inngangsstrømmen og på det viset gjenskape karakteren av et døende batteri. Forskjellen er da at det blir stående stabilt der du stiller den inn. Da beholder man effekten stabilt hele veien. Sjøl om den er spesielt tatt fram for vintage fuzzkretser så vil Volture virke opp mot enhver fullt ut analog pedal. Faktum er at du mest sannsynlig vil bli overrasket over noen av de lettere trippede lydene du vil finne ligge og lure i den favoritt overdrive eller distortion pedal.

JHS Pedals Volture

Voltkontroll for effektpedaler can med perfeksjon gjengi karakteren av et døende batteri. Bypass fotsvitsj og en LED for status til denne enheten. Metallhus og med 2,1 x 5,5 millimeter hul plugg for inngang og utgang. Strømforsyning via en 9 volt DC enhet, som må kjøpes separat. I drift vil denne trekke 12 mA. Dimensjonene er 91 x 38 x 25 millimeter for lengde, bredde og høyde. Vekta er cirka 272 gram. Prisen vil bli satt til Euro 109,00, og den vil være mulig å kjøpe når vi har nådd enden av april.

Legg inn en kommentar