Epiphone Flying V og Explorer

Her er de modellen som blir presentert av Epiphone nå – eller i alle fall hvordan de vil bli annonsert

I motsetning til det forrige innlegget her så er dagens nok litt mer overkommelig for de fleste. Gibson har igjen gravd seg et stykke tilbake i tid for å finne de rette malene, og med det kommet opp med et par nye modeller som bærer inspirasjon fra Gibson inn i produkter under navnet til Epiphone – Gibson er eieren, så det er naturlig nok en sak de sjøl rør over. Dette er et grep som da har lykkes rimelig godt med så langt i de tidligere modellene med det samme opphavet. Fordelen med dette tiltaket er at de legger all sin ekspertise i det å kunne skape instrumenter som også kan havne i hendene på de som gjerne vil være med, men hvor originalene uansett blir smule for bratt. Mange av disse instrumentene har da også blitt hovedvalg for mang en profesjonell artist, så at det ikke behøver at man går i kompromiss med særlig mye er det liten tvil om. Dessuten, og det er jo litt interessant det også, mange av disse instrumentene kommer gjerne med litt den samme nøkternheta som de originale når de i sin tid ble bygd. Disse nye modellene henter inspirasjon tilbake til 1958.

Epiphone 1958 Explorer og Flying V Korina med sort plekterbrett

Det var det året Gibson slapp både Flying V og Explorer med kropp av Korina. Disse nye modellene fra Epiphone er utviklet i samarbeid med Gibsons Custom Shop, noe som er en garanti for at de originale spesifikasjonene forsvares så langt som mulig. Epiphone 1958 Korina Flying V og Epiphone 1958 Korina Explorer er betegnelsene disse modellene har fått, om noe skulle etterlys dem hos en musikkhandler etter hvert.

Koffert for Flying V
Koffert for Explorer

«Vi er ekstremt spente når vi nå tilbyr disse helt nye Epiphone Inspired by Gibson Custom Shop Korina Flying V og Explorer modellene, som fanger det legendariske utseendet og lyden til de originale 1958 Korinagitarene,» sier Mat Koehler, direktør for produktutvikling hos Gibson. «De har dessuten også USA-produsert elektronikk og massivt Korinaved tvers igjennom, for første gang for Epiphones del. Den vakre, vokale kvaliteten i Korina er nå mer tilgjengelig enn noen gang tidligere.»

Epiphoone 1958 Flying V Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina

Epiphone 1958 Flying V er utviklet sammen med Gibson Custom Shop, og den er så nær det er mulig å komme til originalen fra det året. Den har både kropp og hals av Korina, med en langt feste inn i kroppen for halsen. Halsprofilen er naturlig nok også hentet fra 1958-modellen. Gripbrettet av en Indian Laurel og isenkram er forgylt. Elektronikken er også av første klasse med en Gibson Burstbucker 2 og en Gibson Burstbucker 3 koblet opp mot individuelle volumkontrollen og en masterkontroll for tone med CTS potter og en kondensator fra Mallory, sammen med en tre-veis svitsj fra Switchcraft og ¼ toms jack på utgangen. En Epiphone x Gibson vises stolt fram på baksida av hodet, samt at en hard koffert også er inkludert. Epiphone 1958 Korina Flying V kommer en slående eldet naturell finish med valg mellom hvitt og sort plekterbrett. Alle Epiphone 1958 Korina Flying V med stort plekterbrett er eksklusivt tilgjengelig via www.epiphone.com

Epiphoone 1958 Explorer Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina
Epiphoone 1958 Flying V Korina

Epiphone 1958 Korina Explorer er også et samarbeid med Gibson Custom Shop. Nok en gang er det snakk om en tro til originalen versjon av en av de mest berømte og verdifulle gitarer som noensinne er bygget. Den kommer med autentiske 1958 Explorer detaljer til gitarister overalt til en hyggelig pris. For den første gangen noensinne har Epiphone gjort disse gitarene av massiv Korina. Som den sjeldne originalen Gibson-modellen fra 1958 har også denne både kropp og hals av Korina med et langt feste inn i kroppen for halsen. Denne har også Indian Laurel i gripbrettet og forgylt isenkram. Den deler elektronikk med modellen over, med en Burstbucker 2 pickup og en Burstbucker 3 pickup koblet til individuelle volumkontroller og en master tonekontroll med CTS potter og en Mallory kondensator, sammen med en Switchcraft tre-veis pickup svitsj og en ¼ toms utgangsjack. Også denne er utstyrt med en Epiphone x Gibson Custom logo på baksida av hodet. Gitaren blir levert i en solid koffert. Også denne har den samme eldete naturlige finishen som modellen over, med det samme valget mellom et hvitt eller et sort plekterbrett. Alle Epiphone 1958 Korina Explorer med det sorte plekterbrettet er eksklusivt tilgjengelig fra www.epiphone.com

Legg inn en kommentar