NAMM 2022 – Preview Day – del #2

Bamboo Music LLC – en av deres ulkuleler

Preview Day Del #2, som er en fortsettelse av de firmaene som dukket opp i den forbindelsen. Noen vil ha lenker som dere kan sjekke ut eventuelt, for mer informasjon rundt produkter og tilgjengelighet.

Bamboo Music LLC – kom til denne dagen med et utvalg ukuleler og gitarer bygd av, som navnet på firmaet solid antyder, bambus. Noen med litt ekstra dekor, en detalj som aldri har vært ukjent for brukere av ukuleler opp gjennom årene. Det er snakk om relativt rimelig instrumenter, men med en viss appell på alle mulige måter. Firmaet er basert i USA, Mexico og Argentina. Det kan sjekkes ut via www.bamboomusica.com , for de som måtte ha interesse av det.

Ciari Guitars, ved eieren og oppfinneren av løsningen, Jonathan D. Spangler

Ciari Guitars – er en foldbar og meget transportvennlig gitar, som til og med har blitt gjenstand for en egen gitarstasjon på en flyplass i USA i sin tid, nemlig i San Diego. Når Covid dukket opp ble det lagt til side, men nå når ting igjen åpner opp har de til hensikt å åpne flere slik «stasjoner» på flyplasser, for å skape et sted hvor folk kan sette seg ned for å spille litt mens de venter på det neste flyet. Det er bre å følge med på www.ciariguitars.com for mer om både det, og ikke minst instrumentet, som på denne dagen ble presentert av CEO og etablerer av det firmaet, Jonathan D. Spangler. Denne nye modellen er forbedret en hel del sammenlignet med den forrige modellen, og prisen er senket kraftig, fra rundt 3.000 til 1.800 dollar.

Ernia Ball Kaizen

Ernie Ball – presenterte Kaizen, en ny gitar med en del nye løsninger for både Ernie Ball og deres kunder. For det første er det her snakk om en multiskala gitar, noe som betyr at båndene har blitt forskjøvet litt i forhold til hverandre – den har skalalengder fra 24,75 tommer til 25,5 tommer fra høy E til Lav E. Den de viste fram var en sjustrengsmodell, men med de samme yttermålene. Den kommer med en strategisk posisjonert konisk radius, som de hevder vil gi bedre komfort samtidig som det gir en veldig god oversikt over gripbrettet og båndposisjonene. Den er utstyrt med mekanikk fra Steinberger, som gir en veldig myk gange koblet med en rett linje for alle strengene. Det er en nyutviklet pickup ombord, en spesialprodusert HT (Het Treated), varmebehandlet, humbucker i stolposisjonen. Denne pickupen er spesielt utviklet for Kaizen modellen. Tremoloen er og tilpasset skalalengden på denne gitaren, slik at den vil fungere uten problemer av noen slag. Den kommer med dempere på fjærene for å forebygge uønskede overtoner og ringing. Denne modellen vil bli tilgengelig seinere i 2022, noe som mest sannsynlig betyr i løpet av høsten som det tidligste.

Focusrite Vocaster Two

Focusrite – de hadde brakt med seg sin serie med Vocaster produkter. Vocaster One og Vocaster Two, men henholdsvis en og to innganger. Disse kan leveres som frittstående produkter, eller som del av en studiopakke som også inkluderer det som kreves for å gjøre en podcast. Det vil si en mikrofon, hodetelefon og en XLR-kabel. Resten er strengt tatt helt opp til deg. Dette er produkter som er svært gunstig priset, noe som nok betyr at vi vil se en hel del podcaster dukke opp i den tida som kommer.

Ibanez basser med multiskala halser

Hoshino/Ibanez – hadde brakt med seg to basser med multiskala oppsett. Den ene var en firestrengs mens den andre kom med fem strenger. Begge modellene bar preg av et solid arbeid fra Ibanez side, og er helt sikkert instrumenter som vil bli å finne i hendene på en god del musikere i den tida som kommer.

Tama elektronisk trommesett

Hoshino/Tama – denne gangen hadde de tatt med seg en elektronisk trommesett for det publikummet som dukket opp på denne dagen. Tama har et solid rykte, og dette er et produkt som mest sannsynlig lever godt opp til det. Det er bare å prøve det ut når det måtte dukke opp.

sFra nettsiden til JackTrip Lab

JackTrip Labs – kunne annonsere en oppdatering av deres gratis tilgjengelige app for laptop og vanlige stasjonære datamaskinen, JackTrip. Fordelen nå er at alle kan ta i bruk denne appen uten krav til ytterligere isenkram, noe som med en gang åpner opp JackTrip for flere utøvere og kreative folk. All informasjon om hva JackTrip gjør finner du på www.jacktrip.com , og fordelen er jo at dette er en app som virker på Mac, Windows og Linux. De hadde en presentasjon gående på denne dagen hvor de hadde koblet opp åtti sangere i Los Angeles området som sang sammen uten problemer med tid i det hele tatt. De hadde lykkes med å gjennomføre det over en del avstander i USA uten problemer. Over kontinenter vil det bli problemer, men lyden vil trafikkere uten problemer i det hele tatt. Dette er litt hva man mest sannsynlig vil se en hel del mer av i den tida som kommer, ikke minst etter hver som Nettet blir bedre på det å håndtere ting i sanntid.

Minarik Guitars Haunted Mansion gitar med Disney-inspirert motiv
Mark Minarik, eieren av firmaet med Haunted Mansion modellen – baksiden denne gangen

Minarik Guitars – presenterte en gitar, som var en del av en serie, som de hadde konstruert i samarbeid med en kunstner fra Disney. Det hele ble presentert meg av Marc Minarik, eieren av firmaet, og han kunne fortelle at de hadde bygd sytten gitarer i denne serien, hvor en var en akustisk modell. Resten var elektriske, og helt ut identiske med den som ble vist fram denne dagen. Den hadde han valgt å behold for øyeblikket. De andre hadde blitt solgt for en pris på 150.000 dollar per stykk, og det var i all hovedsak samlere som hadde kjøpt disse. Han regnet med at de ikke ville bli særlig mye mer synlig på grunn av det. Prisen reflekterer det faktum at det har gått en hel del arbeid og materiale inn i hver enkelt modell, samt at det hadde blitt lagt noe på topp, som ble et beløp som gikk til et program til beste for barn.

Oberheim OB-X8
Oberheim OB-X8 – baksida

Oberheim – Tom Oberheim er tilbake, og det er med både et eget produkt og alt av de originale logoene. Alt dette hadde i sin tid blitt kjøpt opp av Gibson, hvor det hele ble parkert på ubestemt tid. Det var i Henrys tid, og han var relativt solid opptatt av alt som hadde med oppkjøp å gjøre. De noe eierne av Gibson besluttet å gi slipp på det hele, og så overlate alt til Tom Oberheim helt uten kostnad for han. Med det var han igjen eier av sitt eget liv. Resultatet kom dette året gjennom den nye Oberheim OB-X8, en åttestemmers analog synth hvor man har jobbet intenst med å få med alle de kvalitetene man kjenner fra Oberheim, pluss en del egenskaper som utviklinga har gjort tilgjengelig. De har utviklet et instrument som garantert noen vil finne interessant regner jeg med. Det vil være tilgjengelig fra denne sommeren, og i USA vil den ha en pris på rundt 5.000 dollar i utgangspunktet. Mer finner du på www.oberheim.com om du skulle være av det nysgjerrige slaget.

Spark Mini i to utgaver fra Positive Grid

Positive Grid – viste fram sin siste forsterker, Spark Mini. En sak med en utgangseffekt på ti watt gjennom en kompakt liten enhet med en effektiv høyttaler koblet opp mot en radiator, noe som ga den et skyv i bånn som tok det hele noen solide skritt i retning av et produkt som nok vil bli sett på som nyttig av svært mange. Lyden som kommer ut av den forsterkeren er utviklet på basis av alt det som har gått inn i utviklingen av den appen, som jo var starten for Spark i første omgang. Gå til www.positivegrid.com for å se mer om det de driver med, om du ikke allerede kjenner produktene deres.

Eikon Studio Box One, Two og Three

Proel – kom med noen studiopakker rettet mot podcastere og hjemmestudioer. De hadde tre ulike kombinasjoner klare for levering. EIKON Studio Box One, Two og Three. Sjekk www.eikon-audio.com for mer info om hva disse pakkene inneholder. Konverteren sitter i mikrofonen, og over USB vil den operere ved 96 kHz med en oppløsning på 24 bit. Det burde holde for de fleste formål akkurat nå.

Det nye Rhodes-pianoet

Rhodes Music – kom inn med en av prototypene til det nye Rhodes-pianoet de har begynt å bygge. Denne gangen skjer det ut fra England, og de har virkelig ikke spart på noe som helst for å få et produkt på plass som framstår som veldig solid. Med en pris på rundt 10.000 dollar stykket er det neppe for alle. Så bli ikke disse instrumentene produsert på vanlig massebasis. De tar det kun gjennom konkrete bestillinger, hvor hver enkelt kjøper betaler inn et depositum, og så resten når beskjeden når dem om at instrumentet er klart for levering. Det som skiller det fra de gamle modellene er hvor gjennomført alle detaljer er. Konstruksjonen bygger på de samme elementene man kjenner godt fra de originale modellene. Det man merker med en gang er at klaviaturet holder en helt annen standard. Dette er virkelig tight og fint, med en aksjon som er umiddelbar over hele rekkevidden. Det blir levert av den samme produsenten som Steinway bruker for sine pianoer og flygler. Forforsterkeren har blitt utviklet i samarbeid med et team fra Moog, og kommer med en del interessante detaljer, noe man kan oppleve når man ser noen av de demoene som ligger ute på YouTube. Et lite ekstra poeng er at denne modellen kommer med et jack-uttak der hvor signalet kommer fra harpa, tonestengene og magnetene. Det gjør det mulig å enkelt koble seg forbi forforsterkeren i det tilfellet man ønsker å trekke signalet rett fram til en annen forsterker uten noen som helst mellomledd.

Shure trådløs mikrofon

Shure – viste sin nye trådløse mikrofon. Denne i en blank utførelse med en kardioid kapsel, som kombinert med sender og mottaker kunne tas i bruk over hele verden med en gang. Shure opparbeidet seg en solid posisjon i dagens marked når det gjelder trådløst, og de ser ikke ut til å ha noen ambisjoner om å slippe opp på det initiativet nå. All info er å finne på www.shure.com for de som vil sjekke hva de nå kan tilby.

Tierra Audio The Twenties

Tierra Audio – fra Spania med et utvalg mikrofoner, både bånd og kondensatorer. Det nye produktet fra deres side i år var New Twenties, en kondensator med en litt annerledes design. Den lånte helt klart sitt fra de gamle karbonmikrofonene, med den forskjellen at det satt en kondensator i denne mikrofonen. Den kom med et popfilter som ble plassert framfor elementet ved hjelp av magneter, noe som også gikk igjen med en plate man kunne bruke for identifikasjon av mikrofonen for de som så det som praktisk i et studio eller på en scene.

Mr Trabucchi med noen av sine fioliner

Trabucchi Violins – var tilbake på plass igjen med sine håndbygde fioliner, rett ut av tradisjoner han hadde videreført i Italia, og det er jo et land hvor fiolinen helt klart har både tradisjoner og vekt. Vel verdt å sjekke ut, for de som er på jakt etter en god fiolin.

WTS Drums, hvor en tom er i ferd med å stemmes – via en enkelt skrue

WTS Drums – tilbake på plass på denne dagen i år også. De var jo her for drøye to år siden også nå. Det de viste var det samme som sist strengt tatt. De har utviklet et system for stemming av trommer som kun trenger til en enkelt nøkkel, som er en del av løsningen, og noe man ikke behøver å lete etter om man skulle trenge til å stemme trommene. Med en sentral skrue stemmes hele tromma på et øyeblikk.

Yamaha med Revstar gitar og en THR forsterker

Yamaha – kom med en ny variant av sin REV gitar, samt en markering av at det har gått noen år siden introduksjonen av deres lunsjboks serie med forsterkere. Revstar er en serie med gitarer som leveres i tre ulike varianter, to ulike pickupkombinasjoner, nye opsjoner når det kommer til svitsjing og et utvalg med racer-inspirerte finisher. Mer om disse gitarene finner du her – https://usa.yamaha.com/products/musical_instruments/guitars_basses/el_guitars/rs_2022/index.html – og resten er helt opp til deg. Dette er gitarer som både er svært så spillbare, og også solid vellydende. THR-serien med forsterkere har et aldri så lite jubileum gående dette året. De har vært på markedet et rundt antall år nå, og det er svært mange som har tatt disse i bruk under den tida. Det er helt klart årsaker til det.

Legg inn en kommentar