NAMM 2022 – preview Day – del #1

4D For Fun, Jennie Ogden, til høyre, er den ansvarlige i det firmaet

Det ble en Preview dag på NAMM dette året også. Dette er en litt summarisk gjennomgang, men regn med at man vil komme tilbake til en del av det som vil bli nevnt raskt på denne plassen. Til stede var de følgende firmaene:

4d Fun – som presenterte en løsning med en grensesprengende teknologi, hvor elementer som blockchain er viktig. De mener sjøl at de vil være i stand til å revolusjonere musikkindustrien gjennom spatial databehandling og volumetrisk innfangning har annonsert en første visning av noe de kaller Scenez™, som er dette firmaets revolusjonerende multi-spiller plattform som redefinerer Metaverse for musikere. Scenez er en virtuell opplevelse inn i den fjerde dimensjonen og revitalisering av musikken. Scenez er det første i sitt slag av multispillere for musikk og underholdnings multiverset med blockchain som et sentralt element. Betaversjonen av Scenez vil være tilgjengelig eksklusivt hos www.nothinhtoseehere.io med oppdateringer rundt plattformen, tillagte forestillinger og muligheter før det går ut i salg, alt gjennom hele sommeren mens det leder opp til den endelige lanseringen i løpet av den kommende høsten. For mer informasjon kan man ta en tur innom www.4dfun.io hvor man vil finne all relevant informasjon rundt Scenez, og alt annet dette firmaet representerer.

Adaam Hall og U505 IEM-HP fra LD Systems

Adam Hall Group presenterte et in-ear system for scenebruk, og akkurat dette er et felt hvor det har dukket opp en del konkurrenter under de siste årene. U505 IEM-HP fra LD Systems. Og mer rundt det produktet finner du hos Adam Hall – www.adamhall.com – hvor alle spesifikasjoner finnes, samt en hel del mer rundt hele løsningen.

Ny mic forforsterker fra AEA
Wes Dooley, AEA, hadde brakt med seg et presseskriv – i ett eksemplar. Her er det

AEA Ribbon Mics & Preamps – dette året var det forforsterkere som sto Wes Dooley fremst på hjertet, og han er en som alltid har noe å levere i forbindelse med alt det han gjør. Han er en som gjerne starter med desserten, og så avslutter med middag, som han gjorde det for noen år siden på besøk i Frognerparken. Siden han er en som er mer enn over gjennomsnittet interessert i båndmikrofoner, er han naturlig også veldig opptatt av å få de beste kvalitetene i disse ut så effektivt som overhodet mulig. Signalet ut fra en båndmikrofon er gjerne svært svakt, noe som krever en forforsterker med mye gain, aller helst kombinert med minst mulig støy, og med deres siste modell TRP 500, en 500-formats sak, mener de seg å ha lykkes meget godt med det.

Artesia Pro EFNOTE trommesett

Artesia Pro – presenterte EFNOTE, som er et neoklassisk trommesett med en del moderne designdetaljer i følge Artesia. EFNOTE 5X er, som navnet antyder, et sett bestående av fem trommer. En kick på 16 tommer, 12 toms skarpe og tommer på 13, 12 og 10 tommer. Det er cymbaler også – 18 tommers Ride, to 16 tommers Crash, 14 tommers Hi-Hat og en 8 tommer Splash. Det hele bindes sammen av en lydmodul som inkluderer hundre ulike trommesett (17 ferdige og 83 tilgjengelig for brukeren å definere. Her er akustiske trommer, cymbaler og perkusjons lyder (alt samplet i stereo).

Adam McHeffey med ORBA 2

Artiphon – introduserte ORBA 2, en håndholdt generator av lyd for komponering eller jobbing med ideer overalt hvor du enn måtte befinne deg. Det er en synth, looper og kontrollenhet. Den kommer med alt folk likte med den første versjonen, men nå med flere grunnleggende oppdateringer. Enheten kommer med noen små høyttalere i enheten, noe som gjør at du enkelt kan skape noe overalt hvor du kan holde hendene framfor deg. Mer finner du på www.artiphon.com – og, kan hende vil vi høre en på bussen, toget eller flyet neste gang du er ute på tur.

Audeze MM-500 hodetelefon, MM for Manny Marroquin

Audeze – slapp en ny hodetelefon, noe som falt sammen med et nytt tilskudd til deres egen famile. De har nemlig fått med seg Manny Marroquin, en lydtekniker som har erobret en Grammy, og han har tatt ansvaret for Audezes profesjonelle produkter. Den nye hodetelefonen var helt klart et behagelig bekjentskap, og akkurat hvor mye de er det trenger nok til litt mer aktivt bruk, men som sagt lød de veldig overbevisende sånn umiddelbart. iZotope – benyttet Preview Day for å presentere sitt siste produkt, Neutron 4, som, i deres ord, er et moderne og intelligent komplett miksesuite. Det er en frittstående applikasjon som kommer med åtte plugger, inkludert et moderskip og sju komponenter. Mer info om det ny produktet finner du via www.izotope.com/neutron hvor du også vil finne alle detaljer i forbindelse med kjøp naturlig nok. Denne applikasjonen vil dessuten også være å finne som en del av iZotope Music Production Suite 5 Universal Edition – www.izotope.com/mps – hvor flere av de applikasjonen de har tilbudt fram til nå har fått en og annen nødvendig oppgradering. Alt er klart for Apples M1 prosessorer.

Legg inn en kommentar