My Morning Jacket – Jim James signaturmodell fra Gibson

Jim James of My Morning Jacket

Gibson har kommet med en del modeller det kan være verdt å nevne nå. Den første er en signaturmodell i samarbeid med gitaristen og låtskriveren fra gruppa My Morning Jacket, Jim James. Det er en variant på ES-335. Det er en gitar som er tilgjengelig fra Gibson, og kan utmerket godt være en variant for en som er på jakt etter noe spesielt for sin egen del.

Jim James Gibson 335

«Jeg er mer enn bare beæret og spent på å være i stand til å samarbeide med Dustin Wainscott og hans team hos Gibson for å skape denne gitaren, min drømmegitar! Jeg hadde et ønske om å skape en gitar som føltes som en del av naturen, en gitar som vil gi deg en følelse av Deja Vu, som om den alltid har vært rundt som et favorittre du alltid har likt og som har vært med hele livet ditt,» forklarer Jim James. «Den har en smal hals, er lett å spille på og i stand til å en uendelighet av lyd. Fra den letteste visking til det kraftigste brølet og alt imellom. Alle de tekniske detaljene har vært nøye utvalgt og jeg inkluderte også et par symboler som vår elskede ugle, som minner oss om å ta en titt inn i mørket, og et annet symbol som minner oss om å se inn i lyset – noe som er ment for å minne oss på det å trenge gjennom, passere gjennom, slå seg løs, krysse over og utover begrensninger som først ser ut til å holde deg tilbake og forene deg med sirkelen av uendelige muligheter.»

Jim James Gibson 335

Gitaren blir presentert av Gibson gjennom en animasjon tegnet av Jess Rotter og animert av Andrew DeSeim. Den var skapt til sangen «In Color» fra det siste albumet til My Morning Jacket. Den strømmes via Gibson TV – https://www.youtube.com/watch?v=g3ZDWqcukI8

Jim James Gibson 335

Gitaren er utstyrt med to kalibrerte T-Type pickuper med doble volum og tonekontroller, slik man kjenner det igjen hos Gibson. Det hele monteres for hånd sammen med CTS® potter, en hals av mahogni av typen SlimTaper™ med et gripbrett av indisk palisander. Sadel levert av GraphTech®, 22 bånd av typen medium-jumbo. Mekanikk fra Kluson som kobles sammen med en lett ABR-1 stol av aluminium med et tradisjonelt strengefeste i enden. Det hele stabiliseres av tommelskruer av stål, alt for å holde gitaren solid stemt. Gibson Jim James ES-335 har også en lakkfinish av nitrocellulose 70-talls valnøttvariant. Det er en Jim James logo på truss rod dekslet og et ugleemblem på baksida av hodet, så vel som en Jim James ugleemblem på kofferten.

Jim James Gibson 335
Jim James Gibson 335

En andel av inntektene i forbindelse med salget av denne modellen vil bli donert til Gibson Gives, som er den filantropiske armen til Gibson, hvor pengene vil gå til musikkopplæring og for støtte til organisasjoner i samfunnet som støtter opp om tilgang til og gjøre det mulig for ungdom og studenter til å skape musikk. Gibson Gives er hva man beskriver som en 501-organisasjon.  Vil du vite mer om den organisasjonen finner du det her – https://www.gibsonfoundation.org/ Bildene er levert av Gibson.

Legg inn en kommentar