EarthQuaker – Hizumitas

Wata fra bandet Boris

Ny pedal fra EarthQuaker Devices. Denne gangen er det snakk om en ny fuzzpedal fra den produsenten – et produkt som har blitt utviklet i samarbeid med Wata fra det eksperimentelle japanske bandet Boris, et av de tyngste bandene som har kommet ut av Japan. Det er en trio som består av Wata på gitar, trommeslager og vokalist Atsuo og den dobbelthalsede (da snakker vi om instrumentet og ikke personen) bassisten, gitaristen og vokalisten Takeshi – sammen har de en katalog bestående av nærmere 100 utgivelser med musikk som smelter både genrer og hjerner.

Hizumitas

Wata er kjent for å operere sin sorte Gibson Les Paul Custom når hun dukker opp på scenen, og på den blander hun drepende riff med gjennomtrengende, flytende eller kantede melodiske soloer og vegger bestående av kontrollert feedback, ofte gjennom bruk av en EBow. Det er en kobling av kaos og melodi som har fanget inn fans av Boris over hele verden, og som også har inspirert en rekke band som har fulgt i deres fotspor. En enkel måte å si det på er at intet band lyder som Boris, og ingen gitarist rocker som Wata.

Hizumitas

Hizumitas er en så tro rekreering av Watas egen vrengpedal, som alltid har vært den hun har vendt seg til, Elk BM Sustainar. Elk er en japansk variant av den veldig godt kjente «Triangle» BMP. Designerne hos EarthQuaker prøvde ut flere vintage BMP pedaler i forbindelse med utviklingen av Hizumitas. De fant raskt ut at hver enkelt pedal var velig ulik de andre og fant raskt ut at for å utvikle noe som kunne fange magien så måtte de ha tilgang til originalen. Wata sendte sin original halve veien rundt verden, og designerne hos EarthQuaker fant raskt ut at den hadde noe spesielt som de andre ikke hadde – massiv overstyring med en rå kant og massiv bånn samtidig som den behold en klar og dynamisk tone med tilstrekkelig mellomtone og diskant til å kunne kutte gjennom alt søl. Magikerne hos EarthQuaker har bygd alle disse egenskapene inn i Hizumitas.

Hizumitas

Denne fuzz/vreng pedalen bringer med seg lassevis med tung forvrengning og myk sustain med en underliggende grovhet som får det hele til å lyde som om høyttalerne er i ferd med å bli revet i filler samtidig som den leverer en fantastisk og uforventet klarhet i en såpass aggressivt lydende pedal.

Hizumitas

Sustainkontrollen tilbyr et omfattende omfang med overstyring, noe som betyr at enhver liten endring vil påvirke den endelige tonen på et merkbart vis. Hizumitas responderer utmerket overfor alle typer pickuper og dynamikk i spillestil. Powerkorder vil lyde store og tunge, mens åpne akkorder vil bli dynamiske med en fantastisk separasjon av notene, og enkeltnote soloer vil komme over som myke og kraftfulle, spesielt med halvpickupen. Tonekontrollen kan drastisk endre karakteren på forvrengningen sammen med tonen. Bassfrekvenser blir forsterket med klokka og diskanten blir forsterket mot klokka. Tonekontrollen kan gå fra en aggressiv mellomtone karakter til skjærende diskant når du skrur den mot klokka. Når du skrur den med klokka blir mellomtonen mindre og mindre tilstedeværende, diskanten blir temmet og en solid, dundrende bass blir løftet til fronten. Volumkontrollen gir et massivt utgangssignal med unity ved 9-10 posisjonen, og med en gang du går forbi det punktet må du forberede deg på å høre og føle krafta i Hizumitas.

Hizumitas

Boris og EarthQuaker har slått seg sammen for å tilby en spesiell pakkeløsning via Reverb.com, hvor de kan tilby en helt spesiell og eksklusiv Hizumitas utgave med litt spesielt ekstra lagt til det hele. De første man får via den pakken er en mulighet, fra 4. november, til å rocke ut med en Hizumitas i to uker før den offisielt begynner å bli sendt ut fredag 19. november. Reverb Special Edition, som er begrenset til 500 eksemplarer, inkluderer en unik fargesammensetning av Hizumitas med sort trykk på et kabinett med sølvfinish. Standardutgaven av Hizumitas vil ha fiolett print på sølv. De som kjøper pakken for også med en bag av silke, en plakat signert av Boris og deres nye 12 tommers singel «Reincarnation Rose.» Det er en utgivelse i et begrenset opplag utgitt av EarthQuaker Devices Records, og den kommer utført med blodrød vinyl. Fra 4. november av vil også videoen til «Reincarnation Rose» bli sluppet, og sangen vil også være tilgjengelig for strømming på Apple Music og Spotify. Dette er en eksklusiv pakkeløsning som kun vil være tilgjengelig via Reverb – https://reverb.com/featured/earthquaker-devices-x-boris-hizumitas – om noen skulle ha interesse for det.

Hizumitas

På onsdag 17. november vil den japanske CD-singelen med «Reincarnation Rose» bli sluppet, med et tittelspor som bæres fram av Watas vokal og gitar, og det med en utvidet utgave av bandet som også inkluderer suGar Yoshinaga fra Buffalo Daughter og bassist Tokie. B-sida, «You Will Know», gir en annen side av Boris, med en nesten tjue minutter lang tur inn i trioens unike ambiente side. Dette er begge sanger som følger etter det albumet som ble gitt ut i juli 2020, «Extreme Healing Album» «NO.» Mer om Hizumitas finner du på hjemmesidene til EarthQuaker Devices – https://www.earthquakerdevices.com/hizumitas – og detaljer om tilgjengelighet i Norge må du sjekke ut hos musikkhandleren din. Falch Musikk i Trondheim ser ut til å være et godt valg i så måte, både for produkter fra EarthQuaker og en hel del annet.

Engangs
Månedlig
Årlig

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

30,00 Kr
90,00 Kr
600,00 Kr
30,00 Kr
90,00 Kr
600,00 Kr
30,00 Kr
90,00 Kr
600,00 Kr

Or enter a custom amount

Kr

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly

Legg inn en kommentar