C.F. Martin & Co – snøflak

Martin Bentley Snowflake

Vinteren er i ferd med å krype inn på oss nå, og om ikke lenge vil store deler av landet oppleve å ligge under det pleddet vinteren gir gjennom snøen. Og det er nettopp snø som er temaet i den nyeste gitaren fra C.F. Martin & Co. Bentley Snowflake er betegnelsen denne modellen har fått, og for de som absolutt kunne trenge til en gitar med innlegg i form av unike snøflak, behøver de strengt tatt ikke lete særlig mye lenger.

Martin Bentley Snowflake

Bakgrunnen for denne modellen fra Martin var at noen hos Martin ble inspirert av en serie med fotografier tatt av fotografen Wilson A. Bentley – bedre kjent som snøflakenes Ansel Adams – en fotograf som var den første til å klare å ta bilder av frittstående snøflak i 1885. Dette skjedde via en teknikk han beskrev som fotomikrografi, og som man i dag gjerne bare kaller makrofoto i all enkelhet. Wilson A. Bentley var også den første som hevdet at ingen snøflak var like. C.F. Martin & Co har sikret seg de eksklusive rettighetene til å bruke Bentleys bilder av snøflak i forbindelse med kreering av ulike innlegg hvor disse vil bli tema, eller del av et tema.

Løsningen i forbindelse med denne første utgaven inkluderer innlegg av snøflak på hodet, gripbrettet, hælen, plekterbrettet og stolen. Gitaren i seg sjøl er bygd opp av palisander fra Madagaskar, som man finner igjen i rygg og sider. Dette settes sammen med et lokk av sitka gran, og i enden settes det hele sammen av de som bygger gitarer i Martins Custom Shop – an absolutt garanti for at det instrumentet du får mellom hendene dine vil være det du måtte forvente, og vel så det.

Martin Bentley Snowflake

Kroppen av D-type med fjorten bånd fritt av kroppen. Finishen er høyglanset. Konstruksjonen blir utført i klassisk Martin tradisjon så ingen store overraskelser der. Den har en skalalengde på 25,4 tommer, og gripbrettet har en bredde på 1,75 tommer ved sadelen. Halsens profil er noe Martin beskriver som Modified Low Oval, og de som kjenner noen av profilene til Martin har nok med det en rimelig greit ide om hva det vil være snakk om i forhold til spillbarhet, og om det er noe som overhodet vil være av interesse. Denne gitaren leveres uten elektronikk, og mest sannsynlig er dette et instrument som mer enn noe annet vil både trives best, og også komme mer til sin rett, framfor et par virkelig gode mikrofoner. Den leveres ferdig satt opp med Martins egne strenger – i dette tilfellet er det snakk om Titanium MTCN 160.

Martin Bentley Snowflake

C.F. Martin & Co sier ingenting om hvor mange de har planer om å bygge av denne aktuelle modellen, eller om det er en modell de vil sette inn i katalogen for bestilling, og så fortløpende bygges når bestillingene kommer inn. For de som trenger til en gitar med snøflak på så er dette en opsjon i det minste. Aberet er nok mer det at dette neppe vil være et instrument som vil være særlig aktuelt for svært mange. Med en prislapp som vil havne et godt stykke på nordsida av hundre tusen, nærmere 150.000 mest sannsynlig, så slår begrensningene inn ganske tidlig. Det er nevnt i det minste!

Legg inn en kommentar