Graph Tech kalibrerte mekanikker for bass

Graph Tech Ratio makanikk med Y-hode og lukket mekanikk

Graph Tech presenterer noen nye modeller for denne sommeren også. Det er mekanikk for fire-, fem- og seksstrengs basser. Den spesielle egenskapen med disse mekanikkene er at de har blitt tildelt hver sin unike utveksling, tilpasset den enkelte strengen, hvor hver enkelt rotasjon av mekanikken skal tilsvare en hel tone endring i tonehøyde. Det følgende er de enkelte alternativene slik disse mekanikkene vil bli pakket fra fabrikk.

Warwick Distribution

Graph Tech Ratio bassmekanikk med Y-type skruer for 4-strengs basser, 2+2 eller fire i linje. Disse leveres i sort eller forkrommet. De har en lukket konstruksjon. Utvekslingene er som følger – E – 36:1, A – 30:1, D – 20:1 og G – 18:1. Pakken består av fire enheter pakket enten som to til venstre og to til høyre eller som fire i linje. Akses diameter, uten krave, er 8,9 millimeter, mens den øker til 14,3 millimeter med krave. Vekta er cirka 52,62 gram per enhet. Skruen er av en moderne Y-variant, og som sagt enten i sort eller forkrommet finish. Anbefalt pris i Europa er satt til euro 74,00 – en indikasjon i det minste.

Graph Tech Ratio bassmekanikk med Y-type skrue for fem-strengere, 3 +2 eller fem i linje. Sort eller forkrommet. Ingen er det snakk om en lukket konstruksjon, hvor utvekslingene varierer med – B – 48:1, E – 36:1, A – 30:1, D – 20:1 og G – 18:1. Aksens dimeter uten krave er også her på 8,9 millimeter, som igjen øker til 14,3 millimeter med krave. Vekt per mekanikk er cirka 52,62 gram. Dette settet vil ha en anbefalt utsalgspris i Europa på euro 89,00.

Graph Tech Ratio bassmekanikk med Y-type skrue for seks-strengs basser. Dette er også en lukket konstruksjon som de nevnt over. Utvekslingen er satt til – B – 48:1, E – 36:1, A – 30:1, D – 20:1, G – 18:1 og C – 16:1. Aksens diameter uten krave er 8,9 millimeter og med krave havner den på 14,3 millimeter. Vekta er også på disse på 52,62 gram per mekanikk. Et slikt sett vil sette deg tilbake med de anbefalte euro 109,00 i Europa.

Fra Graph Techs hjemmeside, klassisk kløverformet åpen mekanikk

Graph Tech Ratio bassmekanikk med åpen konstruksjon med klassiske kløverblad hoder. Fire-strenge, fire-strengs i linje. Disse er blir levert forkrommet. Leveres med følgende utvekslinger – E – 48:1, A – 36:1, D – 25:1 og G – 23:1. Som sagt dette er fire mekanikker på linje. Monteringsdiameter uten krave er 13,9 millimeter, og med krave blir den på 18,3 millimeter. Vekta per enkelt mekanikk er cirka 99,34 gram. Et sett av disse vil ha en anbefalt utpris i Europa på euro 119,00.

Ideen bak Graph Tehcs Ratio-mekanikk

Graph Tech Ratio bassmekanikk med åpen konstruksjon med klassiske kløverbladformede hoder, for femstrengs basser. Leveres som fire pluss en, med andre ord fire på venstre side og en på høyre side. Forkommet finish.  Utveksling på denne er – B – 76:1, E – 48:1, D – 25:1, G – 23:1. Fem mekanikker, med fem for venstre side av hodet og en på høyre side. Vekta per mekanikk er cirka 99,34 gram. Et sett av disse har en anbefalt pris i Europa på euro 149,99.

Litt hvordan de enkelte skruene er designet

Mer info om disse mekanikkene, og alt annet Graph Tech holder på med finner dere via denne adressen – https://graphtech.com/pages/bassratio – resten er, som man gjerne sier, helt opp til deg.

Legg inn en kommentar