Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess

Alex Lifeson med sin Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess

I et forsøk på å la flere få en del av opplevelsen, velger Epiphone å annonsere et samarbeid med Alex Lifeson om en ny modell med betegnelsen Alex Lifeson Epiphone Les Paul Axcess. Alex Lifeson burde være godt kjent som gitaristen i den kanadiske trioen Rush, og samtidig med denne modellen annonserer han også en del ny egen musikk – og akkurat det er det rundt ti år siden sist han gjorde. Både gitaren og musikken er tilgjengelig over hele verden nå, for de som ønsker å sjekke det ut. Alex Lifeson Epiphone Les Paul Axcess er skapt gjennom et samarbeid mellom gitarbyggerne hos Epiphone i Nashville, Tennessee i USA og Alex Lifeson. Mer om gitaren og Alex Lifeson finner du her – https://www.epiphone.com/ – og resten er helt opp til deg.

Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess

Gjennom et omfattende samarbeid mellom Alex Lifeson og Gibson, har Epiphone virkelig skjøvet grensene når det gjelder den klassiske Les Paul modellen, for å skape den eksklusive Alex Lifeson Les Paul Standard Axcess. Gitaren inkluderer et par kraftfulle pickuper fra Epiphone – Pro Bucker 3 i stolposisjonen og Ceramic Pro ved halsen. Den kommer også med splitting av spolene via push/pull, eller skyv og dra, funksjoner i volumpottene. Den er dessuten utstyrt med en Graph Tech Ghost Floyd Rose system. Sammen vil disse egenskapene gi spilleren tilgang til både tradisjonelle magnetiske humbuckertoner så vel som de akustiske tonene man kan få ut av Ghost-systemet. For ekstra tillagt fleksibilitet kan du blande akustiske og magnetiske stemmer for å skape en rik lagdelt lyd, og så deretter å rute dem enten gjennom en tradisjonell mono jackplugg eller bruke to kabler for tilgang til de individuelle utgangene fra de magnetiske pickupene og piezopickupen.

«Introduksjonen av Epiphone Alex Lifeson Les Paul modellen som er basert på min Gibson Les Paul Axcess modell, har alle de samme kvalitetene og karakteristikker som jeg sjøl ønsket så mye når vi i opprinnelig designet den,» sier Alex Lifeson, gitaristen i Rush. «Utseendet, lyden, spillbarheten og anvendelighet – det er alt sammen der for musikere på alle nivåer. Jeg er veldig stolt av denne gitaren.»

Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess

«Vi har hatt den æren å ha hatt Alex Lifeson som en del av vår familie i flere tiår,» sier Elisabeth Heidt, direktør for kulturell innflytelse. «Han er en utrolig, ikonisk artist, innovatør, filantropist og en inspirasjon til så mange. Vi er virkelig spente over å kunne utvikle et partnerskap sammen med han når det gjelder Epiphone Axcess, og for å kunne feire dette samarbeidet med alle hans fans over hele verden.»

Intervjuet med Alex Lifeson

For å markere denne anledningen når det gjelder hans samarbeid med Epiphone og slippet av den nye Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess gitar, er Alex Lifeson også stolt av å kunne debutere to nye sanger med titlene «Kabul Blues» og «Spy House.» Fans kan få en førstehåndstilgang til «Kabul Blues» og «Spy House» vie det nye intervjuet med Alex Lifeson, og sangene kan man lytte til i sin helhet via – https://alexlifeson.com/ – disse to instrumentalene markerer at det er første gangen det kommer noe ny musikk fra Alex Lifeson på noe nær inntil det tiår.

Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess

Alex Lifeson gjorde seg sjøl kjent innen musikkindustrien for mer enn femti år siden, og i den prosessen redefinerte han det som gjerne har blitt kjent som progressiv rockegitar. Hans lett gjenkjennelige riff, gjennomførte bruk av effektprosessering og uortodokse akkordstrukturer ga han tittelen hos sine kolleger i Rush som «The Musical Scientist», eller den musikalske vitenskapsmannen om man vil. Sjøl om det absolutt meste av det han har vært med på av musikk har foregått innenfor rammene av Rush, så har han også bidratt som gitarist, produsent og med slippet av soloalbumet «Victor» i 1996 også som soloartist. Alex Lifeson rangerte på tredjeplass i den avstemningen Guitar World hadde når det gjaldt de hundre største gitaristene innenfor rock, og han er også inkludert i den lista som Rolling Stone magasinet gjorde over de hundre beste gitaristene noensinne.

Alle fotos levert av Epiphone

Legg inn en kommentar