Noel Gallagher Gibson J-150

GIBSON Noel Gallagher guitar 17-2-21 by Jill Furmanovsky

I tjue år har Noel Gallagher, kjent fra Oasis, hatt en gitar som har vært den gitaren han har tatt fram når han skulle prøve ut en og annen ny ide. Siden dette var en gitar som kom fra Gibson lå det litt i kortene at Gibson nok ville vurdert muligheten for å få til et samarbeid med også Noel Gallagher om en signaturmodell. Den modellen har blitt presentert nå, og det er en J-150.

GIBSON Noel Gallagher guitar 17-2-21 by Jill Furmanovsky

Gibson understreker at de jo har holdt på med sitt i 127 år så langt, og at de under hele den tida har formet lyden gjennom flere generasjoner. Det er mot dette bakteppet at Gibson nå med en viss stolthet kan annonsere at de nå har teamet opp med sangeren, låtskriveren og gitaristen Noel Gallagher i et forsøk på å gjenskape hans høyt elskede J-150 akustiske gitar. Det ar vært den gitaren han har tydd til i mer enn tjue år, og den er tilgjengelig i hele verden fra nå av – https://www.gibson.com/

Noel Gallagher Gibson J-150

«Når Gibson kom inn med prototypen og jeg så den liggende på gulvet framfor meg, så var min første reaksjon at dette så ut som tøv, men så lød den akkurat som min,» sier Noel Gallagher. «Jeg ble skikkelig positivt overrasket!»

Noel Gallagher Gibson J-150

«Noel Gallaghers musikk definerte ikke bare en generasjon, den ble også fundamentet for en måte å leve livet på for mange over hele verden,» sier Lee Bartram, sjef for markedsføring av Gibson i EU. «Virkelig stor musikk har kapasitet til å transportere deg til et øyeblikk i ditt liv …et inntrykk av tid, et av livets referansepunkter. Noels musikk gjør det for millioner som lytter til hans sanger og befinner seg på reise til en annen plass, et sted hvor de kan tro at de er en rock and roll stjerne … sjøl om bare er fr det korteste av øyeblikk. Det har vært en ære å jobbe sammen med en slik ikonisk artist, og det å bringe dette prosjektet til virkelighet er et lite tegn for takk for musikken … og den overbevisningen som kommer med det hele.»

Noel Gallagher Gibson J-150

Helt siden den først dukket opp i forbindelse med promovideoen for den klassiske Oasis-låte «Little By Little» har ikke denne Gibson J-150 forlatt Noels side, og den har blitt sett og hørt av publikum over hele verden. Gibson er stolt over å kunne produsere et opplag av denne akustiske gitaren, begrenset til 200 stykker. Blant noen av egenskapene man finner på denne gitaren er en rygg og sider av AA flammelønn, med et lokk av førsteklasses Sitkagran, og hvor alt er avsluttet med en håndpolert tynn historisk finish. Den blir levert i en spesialbygd koffert, signert merkelapp og en reproduksjon av et ark med en av sangtekstene til Noel Gallagher. Denne Noel Gallagher Gibson J-150 gitaren vil også inkludere en autorisert Adidas merkelapp, med deres velkjente tre striper, noe som virkelig gjør denne gitaren til en som er «Familiar to Millions,» for å si det slik.

Noel Gallagher Gibson J-150

Det ligger også ute et intervju med Noel Gallagher hvor han snakker om sin nye Gibson J-150.

I mer enn 25 år har Noel Gallagher vært i første rekke i den musikken som har kommet ut av England, og har under den tida etablert seg sjøl som en av verdens mest produktive låtskrivere, sologitarist og noen ganger også solovokalist i bandet Oasis, også vært frontmann for Noel Gallaghers High Flying Birds. Noel Gallagher har vært sentral i rollen med å forme musikken ut av England siden nittitallet og utover. Noel Gallagher´s High Flying Birds dukket først opp i 2011 med et album som ble sluppet i oktober det året. Albumet ble tildelt en dobbel Platina i UK, og det har solgt 2,5 millioner kopier over hele verden. Noel Gallagher´s High Flying Birds hadde allerede spilt 150 konserter i 32 ulike land når deres neste album, Chasing Yesterday, ble sluppet i mars 2015 – det første albumet som både ble produsert og skrevet av Noel, som fulgte det opp med 122 show i 28 land.

Noel Gallagher Gibson J-150

Et tredje album, Who Built The Moon?”, ble spilt inn gjennom sesjoner som varte gjennom to år sammen med den anerkjente produsenten, DJ’en og komponisten David Holmes I Belfast og London. Chasing Yesterday (2017) debuterte i UK på første plass, noe som gjorde den til et hat trikk når det gjaldt album for Noel. Who Built The Moon? ble også et rekordsprengende ti-tommers listetopp album for Noel – et resultat ingen annen artist har oppnådd.

Noel Gallagher Gibson J-150

Gjennom hele 2019 ble det spilt konserter, blant annet en rekke festivaler som hovedartist og turneer i USA og Australia sammen med Smashing Pumkins og U2 respektive. Når det gjelder ytterligere slipp har Noel igjen utfordret industrinormene ved å gi ut en serie med multigenre EP’er gjennom 2019 og 2020. i mars 2020 slapp han EP’en Blue Moon Rising med fem sanger, hvor blant annet singelen «Wandering Star» og to remikser av tittelsporet. I desember 2020 slapp Noel demoen «We’re Gonna Get There In The End”. Og 11. Juni I 2021 kom best of albumet “Back The Way We Came: Vol. 1 (2011-2021) som var en markering av de ti første årene med utgivelser med bandet Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Noel Gallagher Gibson J-150

Pris, og andre detaljer for det norske markedet, vil dere garantert få hos den lokale musikkhandleren. All informasjon om denne modellen finner dere uansett på sidene til Gibson på Nettet.

Legg inn en kommentar