JVC GY-HC500SPC (US) GY-HC500E (Europa)

Et videokamera som gjør det enklere å koble seg opp mot Nettet i forbindelse med litt ulik kringkasting i dagens verden. JVC vil med sitt GY-HC500SPC videokamera ikke gjøre ting annerledes, og det har et tilfelle som helt klart demonstrerer det. Ikke minst har dette siste året vært med på å tvinge fram løsninger man ikke tidligere tenkte særlig mye på. Mye tyder på at mye av det vil bli den nye normalen, og etter at ting kommer tilbake til det normale. Årsakene til det er mange, og her er som sagt et eksempel.

Som den første lokale radiostasjonen i Uniontown i Pennsylvania, har WMBS holdt sitt lokale publikum informert om nyheter, vær og lokal sport siden 1937. Når Covid-19 startet anerkjente stasjonen raskt at det ville bli begrenset med arrangementer med publikum, og med det gikk de inn i verden av videokringkasting for å være i stand til å strømme lokale sportsarrangementer for skoler på ulike nivåer på lokalt, og litt videre enn det. For å være i stand til å gjennomføre dette, kjøpte WMBS en JVC GY-HC500SPC CONNECTED CAM™ kamera fra JVC Professional Video, en avdeling av JVCKENWOOD USA Corporation.

Med unike egenskaper for kringkasting av sport, som Score Overlay og ScoreHub, for grafisk å holde publikum oppdatert på alt som foregår, gjorde det 4K UHD håndholdte kameraet mulig for stasjonen å fange og kringkaste sport via stasjonens nettside og Facebook Live så presist og nøyaktig som mulig. For fans av den lokale Fayette County ungdomsskolen, som inkluderer Uniontown, Laurel Highlands, Albert Gallatin, Frazier, Brownsville og Geibel. WMBS kringkastinger har vist seg å bli en viktig nødvendighet for å holde følge med de lokale lagene. Som en radiostasjon har WMBS også den unike muligheten av å samtidig kringkaste lyden av sine sportsproduksjoner både via radio og som nettbaserte kringkastinger.

«Noen folk ser på Nettet eller Facebook, mens andre lytter til radio, så programlederne må være så beskrivende som overhodet mulig,» forklarer Brian Mroziak, daglig leder hos WMBS Fayette Broadcasting Corporation. «Men, siden det nå er en visuell side til kringkastingene, ønsker vi å ha appell overfor de som ser bildene i seg sjøl. En stor del av det å være i stand til å vise statistiske data grafisk på skjermen, slik man gjerne finner det hos profesjonelle kringkastere av sportssendinger. Det faktum at JVC har et partnerskap med ScoreHub gjør det mulig for å koble direkte til de aktuelle resultatene og umiddelbart vise informasjonen i vår kringkasting, og det er en av de tingene som gjør JVC GY-HC500SPC kameraer så utrolig fine.»

Mange lokale aktører vil sette opp kamper for sine fjernsyn, og alt av fans gir uttrykk for at de finner det veldig praktisk at de kun kan kaste et blikk opp på skjermen og så vet de hvor kampen befinner med en gang. I tillegg kan de som ser på hjemmefra se det hele fra sin datamaskin. Og så er også den direkte-til-Facebook kapasiteten en av de fineste egenskapene som Mroziak og hans team har tatt i bruk. «JVC kameraet er så mye enklere i bruk enn andre typer kameraer fordi teamet kan bruke kameraet i seg sjøl for å gå direkte ut på Facebook, du behøver ikke å tenke på å bringe med deg en laptop eller annen grafiske applikasjoner,» forklarer han. «Du kan sette opp kameraet i løpet av noen få minutter og være klar for sending. For mange av oss som ikke hadde særlig mye tidligere erfaring med å jobbe med disse kameraene eller strømming, var det lett å lære og det fungerte helt sømløst.»

WMBS-teamet har spilt inn mange av det de har kringkastet, noe de poeter på YouTube i ettertid slik at publikum kan få ytterligere glede av det. «Vi har vært i stand til å opprettholde vår egen lokale kringkasting og poste dem på Nettet,» fortsetter Mroziak. «Videokvaliteten er fantastisk, og vi er veldig fornøyde med resultatene. Nå som landet er i ferd med å avslutte dette skoleåret, er vi også i snakk med den lokale Penn State Fayette Campus for å kringkaste sportseventer neste sesongen også; vi er opprømte av den muligheten vi nå har til potensielt å utvide det vi holder på med.»

Dette kameraet fra JVC har en litt annen betegnelse i Norge, nemlig GY-HC500E. Scandinavia Photo har den – https://www.scandinavianphoto.no/jvc/gy-hc500e–1tb-ssd-bundle-1051583 – og via denne lenken vil det se kameraets spesifikasjoner. Det som selges i Norge blir levert med en SSD-enhet på 1TB, noe som muliggjør opptak i 4K ved 4:2:2. Alt annet tar man ut via SDHC/SDXC, med direkte strømming via HDMI. Dette er noe som kan være et helt utmerket kamera for artister, band eller andre som ønsker å strømme konserter og eventer man er en del av. Akkurat det blir det ikke noe mindre behov for i den tida som kommer, og uansett hva som kommer til å skje så vil det helt klart bli en del av det man kommer til å anvende i den tida som kommer.

Legg inn en kommentar