Nugen Audio – Frank Morrone

Frank Morrone

Nugen Audio er en Technicolor-drøm for Frank Morrone. Frank Morrone er en uavhengig re-innspillings mikser som har tatt i bruk en rekke av Nugens applikasjoner for prosjekter hos Famed Post-produksjonsfasilitet. Mikseren Frank Morrone har opparbeidet seg et omfattende resyme gjennom sitt arbeid med Todd AO og Techicolor, som inkluderer prosjekter fra regissører som Ron Howard og Tim Burton. I tillegg til sin tid i den velkjente huset for post-arbeid, har Morrone også jobbet uavhengig fra sitt hjemmestudio for et stort omfang med filmprosjekter. Uansett hvor han setter opp sitt arbeid for dagen, er noe av det noe av det mest konsistente for hans del hans bruk av Nugen Audios ISL, VisLM, LM-Correct og Paragon plug-ins.

Morrone kom opprinnelig fra Toronto i Canada, og han forsvant inn i verden av lydmiksing mens han jobbet i en musikkforretning og spilte i lokale band, inspirert av en firespors båndopptaker fra TEAC som han kjøpte. Morrone begynte å spille inn musikerkolleger mens han avsluttet sin utdanning innenfor som ingeniør innenfor elektronikk. Det tok ikke langt tid før en av demoene fra Morrone havnet hos en lokal filmkomponist, før han var i gang med å spille inn og mikse i et profesjonelt studio. Med økningen av filmproduksjon i Toronto og framveksten av ProTools tok Morrones karriere en ny vending, og denne gangen i retning av post-produksjon. Sjøl om han sier at hans nåværende jobb er svært annerledes de musikkinnspillingene han i sin tid var opptatt med, så gjelder de samme kunnskapene når det kommer til miksing når det kommer til miksing av musikk og dialog for film.

I dag har Morrones egenskaper gjort det mulig for han å jobbe innenfor et stort utvalg filmer. «Jeg gjorde Sleepy Hollow med Tim Burton, og det var en hel del moro fordi det var en aksjonfilm hvor det foregikk en hel del,» sier han. «Jobbing med filmene til Ron Howard er helt annerledes, og de er langt mer delikate når det kommer til miksen. Jeg tror ikke det er en spesiell genre jeg har dreid i retning av. De trenger alle ulik tilnærming og de er alle ulike stiler, og det er jo hva som gjør min jobb interessant. Jeg liker at hver dag er ulik, og at jeg kan stå opp hver dag og se fram til jobben. Vi jobber ofte svært lange timer og det er veldig krevende, men det er for meg svært stimulerende og jeg har alltid nytt det, så jeg føler meg heldig over at dette er hvordan jeg overlever.»

Sjøl om arbeidet er givende, sier Morrone at det helt klart ikke kommer uten utfordringer. «Budsjetter krymper hele tida og våre engasjementer blir kortere,» forklarer han. «Dette er også sant for innspilling på lokalitet, hvor produksjonsmiksere møter det samme problemet. Som et resultat får vi inn en hel del produksjonsdialog som krever betydelig arbeid. Det forventes også av oss at vi kan levere til ulike lyttemiljøer som kan være alt fra telefon eller nettbrett, til et hjemmekinoanlegg hele veien til et Dolby Atmos system. Vi må sørge for at vårt programmateriale passer inn i alle disse plattformene, og det er der hvor Nugen Audio kommer inn. De plug-in løsningene har vært essensielle for å møte disse kravene, spesielt i forhold til lydnivåforventninger.»

Enten han mikser en film eller en fjernsynsserie, vil Morrone håndtere all musikken, dialogen, ADR og bakgrunner, med sesjoner som kan inneholde så mye som 250 til 300 spor. Når det kommer til å få alt dette dynamiske materialet til å passe inn i alle de ulike plattformene helt fra starten, har Morrone gjort seg helt avhengig av Nugen Audio ISL, VisLM og LM-Correct løsningene. «De redder livet mitt,» legger han til. «Jeg finner at jeg alltid har ISL og VisLM opp, og at jeg hele tida sjekker mellom disse to, hvor jeg sjekker dette opp mot miksen og den veien jeg er i retning av. Det GUI (brukermiljøet) som Nugen Audio har utviklet er kjempemessig. Det gjør det enkelt for meg å monitorere slik at jeg vet at jeg holder meg innenfor spesifikasjonene. Det er veldig klart, og det produserer en hel del informasjon i interfacet. Jeg tror jeg setter mest pris på det av alt med Nugen plug-ins.»

Sjøl om filmer typisk krever et bredt dynamisk omfang, sier Morrone at hans gjerne blir mer begrenset når filmen blir kringkastet for fjernsyn eller strømmet. «Nugen passer utmerket inn fordi vi kan stille inn hvor vi ønsker at taket skal være i en miks,» sier han. «Det som virkelig er imponerende, spesielt med ISL er at det jobber helt transparent. Jeg har ikke opplevd det med andre peak limitere. ISL beholde integriteten til dynamikken vår, men holder tilbake miksen, viss jeg trenger det. LM-Correct er også fantastisk. Viss jeg bare er en fraksjon over en dB over hva spesifikasjonene krever, må vi gå tilbake inn, og LM Correct vil veldig raskt sørge for at vi havner innenfor spesifikasjonene. Så LM-Correct, ISL og VisLM plug-ins har blitt en essensiell del av en arbeidsflyt jeg ikke kan være foruten.»

I tillegg til de ulike verktøyene for å holde seg innenfor lydnivåene, har Morrone nylig også installert Nugen Audios Paragon Convolution Reverb applikasjon for bruk på Magnum P.I. fjernsynsserien. «Det er en veldig bra lydende romklang. Jeg elsker den fordi den gir deg en god del ulike rom og områder rett ut av boksen,» legger han til. «Med det jeg gjør så trenger jeg kun til å være oppe og gå raskt, og Nugen har gjort mye arbeid i det å gjøre sine interfacer veldig raske og enkle å ta i bruk. Jeg trenger til plug-ins som umiddelbart vil passe inn i min arbeidsflyt, som jeg kan ta tak i for å få det gjort som jeg er på jakt etter. Med Paragon har Nugen Audio gitt meg et så omfattende omfang av ferdige programmer at jeg finner at jeg ikke behøver å bruke mye tid på det å lete fram et eller annet, sjøl om jeg elsker Paragon og det faktum at jeg kan leke en hel del med den applikasjonen. Jeg har virkelig satt den på prøve, og den er helt utmerket.»

Legg inn en kommentar