Gibson Orianti SJ-200

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Nok en signaturmodell fra Gibson, denne er kirsebærrød – noe som er en første gang for en serie av denne modellen. Det er en modell utviklet i samarbeid med australske Orianthi Panagaris, bedre kjent som Orianthi. Hennes store gjennombrudd kom når hun ble engasjert for å spille sammen med Michael Jackson for hans This Is It turne, en turne som aldri ble noe av siden han døde før det hele kom i gang. Da hadde de vært gjennom en hel del øvelser og ulike prøver, noe som resulterte i en film med den samme tittelen. I den filmen fikk Orianthi en hel del eksponering, ikke minst fordi Michael Jackson gjerne brukte en hel del tid på scenen i interaksjon med de gitaristene som var med. Hun har brukt tida etter sommeren 2009 på et veldig produktivt vis, og har i løpet av den tida sørget for å få både en hel del eksponering så vel som produksjon av egen musikk, og en hel del samarbeid med andre artister. Nå har hun dessuten også fått sin egen Gibson.

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Det er en akustisk modell bygget på SJ-200, med en del ønsker som hun gjerne ville ha på plass for å kunne kalle det sin egen modell, og ikke minst sette sin signatur på den. Gibson er stolte av å kunne offisielt annonsere et nytt partnerskap med Orianthi Panagaris, født i Australia som sagt, men i dag bosatt i Los Angeles. Det er snakk om Gibson Orianthi SJ-200 akustisk gitar i Cherry rød (bildene gir en bedre representasjon av fargen enn disse ordene gjør det. Du finner den her – https://www.gibson.com/Guitar/ACCXCJ237/Orianthi-SJ-200/Cherry – hvor både bilde og spesifikasjonene er listet opp, samt prisen i USA. Hva den vil koste i Norge får du svar på når du spør din musikkhandler.

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Den australiafødte, platinaselgende gitaristen Orianthi Panagaris har slått folk ut med sitt spill i mer enn ti år, og har spilt sammen og samarbeidet med Michael Jackson, Alice Cooper, Carrie Underwood og Richie Sambora blant mange andre. Orianthi jobbet sammen med gitarbyggerne hos Gibson Acoustic i Bozeman, Montana for å skape sin drømmegitar, den spesialtilpassede Gibson SJ-200 akustiske gitaren i en godt synlig rødfarge, Cherry rød eller kirsebærrød om man vil. Kroppen er hentet fra SJ-200 og har et granlokk av sitkagran i lokket og flammelønn på sider og rygg. Det hele er satt sammen med en hals hentet fra en ES-345. Det gjør denne gitaren helt klart en god del annerledes enn en standard SJ-200 akustisk gitar. Andre personlige detaljer fra Orianthis side inkluderer et gripbrett av ibenholt med noe lotusinnlegg på gripbrettet og en Orianthi «O» av perlemor på hodet. Stemmemekanikken er fra Grover, såkalte Keystone mekanikker. Gitaren er satt opp med en veldig distinkt nitrocelluloselakk finish og et LR Baggs Orianthi Pickup System som ble spesialutviklet for Orianthi og kan tilby justerbart utnivå og kontroller montert i lydhullet.

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Sist høst slapp Orianthi sitt første studioalbum på sju år. Tittelen var ganske enkelt «O» og du finner den her – https://orcd.co/orianthi – det er bare å velge ønsket format. Hun er akkurat nå i studio for å spille inn sitt neste album, som er ment å komme ut i løpet av 2021. Det er et album som blir gjort sammen med produsenten Howard Benson, som også var den som sto bak hennes platinaselgende albumdebut for et stort plateselskap.

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Du kan også se, og dele, en video som viser Orianthi i aksjon på sin nye SJ-200. Den videoen finner du her – https://www.youtube.com/watch?v=xziM6Iu9SwU – noe som gir et greit inntrykk av hva denne gitaren representere, og ikke minst hvordan den ser ut i bruk.

Gibson Orianthi SJ-200 kirsebærrød

Orianthi ble inspirert til å lære gitar etter å ha oppdaget sin fars vinylsamling. Hun ble internasjonalt kjent 24 år gammel etter at hun hadde sluppet hitsinglen «According to You», samt en energisk forestilling hvor hun stilte opp bak Carrie Underwood i forbindelse med Grammyutdelingen i 2009. sjøl om hun allerede hadde blitt invitert inn til å jamme med artister som Carlos Santana og Steve Vai så hadde ikke det store publikummet hørt om dette gitarfenomenet. Hennes berøm økte kraftig når hun ble tilbudt jobben som gitarist for Michael Jackson for de konsertene som hadde blitt satt opp for O2 arenaen i London, England. Og sjøl om den konsertserien ikke ble noe av så fikk hun en hel del oppmerksomhet når dokumentaren dukket opp – Michael Jacksons «This Is It – hvor hun og hennes gitarspill og samarbeid var godt synlig. Orianthi fortsetter å spille for de store innenfor rock og pop mens hun samtidig vedlikeholder sin egen solokarriere. Hun har blitt utnevnt til Greatest Female Electric Guitarist av magasinet Elle, Breakthrough Guitarist of the year i 2010 av Guitar International så vel som Gibson Guitars Top 10 Female Guitar Players of All Time.

Legg inn en kommentar