Gibson Peter Frampton «Pfenix» Les Paul Custom VOS

Gibson fortsetter å plukke i buketten sin, og nå har de funnet fram en artist som har vært med i svært mange år. Det var som soloartist han spesielt ble kjent under denne kombinasjonen, med sin sorte Gibson Les Paul Custom og en Talkbox – det er snakk om ingen andre enn Peter Frampton. Det er snakk om en gitar som overlevde et flykrasj i 1980, og som til slutt fant tilbake til Peter Frampton igjen 31 år etterpå. Alt dette skapte det nødvendige grunnlaget for en ny signaturmodell fra Gibson – Peter Frampton «Phenix» Gibson Les Paul Custom VOS – Vintage Original Spec.

Sammen med Peter Framptons nye album – Forgets the Words – slipper nå også Gibson en modell som bærer hans navn, og en gitar mange assosierer med Peter Frampton fra hans storhetstid. Peter Frampton har vært en signaturartist for Gibson og Epiphone gjennom to tiår allerede. Hans nye Peter Frampton «Phenix» Les Paul Custom VOS fra Gibson Custom Shop er tilgjengelig over hele verden nå – https://www.gibson.com/Guitar/CUS2HT977/Peter-Frampton-Phenix-Inspired-Les-Paul-Custom/Ebony – og hva den vil ende på i Norge er det din handler som kan svare på, om du skulle være nysgjerrig på akkurat denne modellen.

«Min helt nye  Gibson Les Paul Custom VOS har ankommet, og den er skikkelig god,» sier Peter Frampton. «Jeg kunne ikke være mer tilfreds med utseendet og lyden. Gibson har gått akkurat så langt som krevdes for å få denne til å føles og lyde som min originale, den mye omtalte Phenix Les Paul Custom. Halsen og vekta på denne mahognigitaren vil forbause deg på hvor utrolig fin den føles og hvor lett den er (den er til og med lettere enn Phenix). Dette er hva det hele handler om. Takk, Gibson!»

Peters Les Paul Custom, og kalt Fenix, er den ikoniske gitaren som man både kan høre og også se på coveret av det klassiske albumet fra 1976 – Frampton Comes Alive! Den høyt verdsatte og legendariske gitaren trodde man lenge hadde blitt tapt etter et flykrasj med et fraktfly i 1980, men mirakuløst nok overlevde gitaren kraset der den lå i haleenden av flyet, og 31 år etterpå ble gitaren returnert til Peter Frampton og fikk da klengenavnet «Phenix». Nå har teamet hos Gibson Custom Shop gått sammen med Peter Frampton for å gjøre en perfekt kopi av Peter Frampton «Phenix» Les Paul Custom VOS. Den har alle de vanlige Les Paul Custom egenskapene på plass, inkludert en vektavstemt og ultralett kropp av mahogni, forgylt mekanikk og Grover stemmemekanikk, Schaller reimlåser og tre humbuckere uten deksler. Phenix kommer med en spesiell VOS-finish som gir gitaren utseendet til den vintage originalen, minus merker og riper. Phenix har en spesialutført kabling, en tre-veis vippebryter kontrollerer hals- og stolpickupene, og de deler tone- og volumkontroller. Det andre settet med tone- og volumkontroller er koblet til den midtre pickupen. Den kan brukes sammen med den enkelte av de andre pickupene, eller begge, og den kan også brukes helt på egen hånd når de andre pickupene er dempet av. Peter Frampton «Phenix» Les Paul Custom gitaren kommer ikke bare med et ikonisk utseende og kjempelyd, den er en virkelig anvendelig gitar også.

Peter Framptons karriere begynte når han var seksten år gammel, som hovedsanger og gitarist for det engelske bandet The Herd. Når han var atten år gammel var han med på å etablere en av de første supergruppene – rockebandet Humble Pie. Sjøl ble han en vinner av flere ganger platina for sitt femte soloalbum, Frampton Comes Alive!, og den har blitt stående som et av de mestselgende album noensinne med sine sytten millioner solgt over hele verden. I 2007 vant han en Grammy for Best Pop Instrumental Album for albumet «Fingerprints», og i 2014 ble han inkludert i Musicians Hall of Fame. Peter Frampton har en historie med turner med mange andre kjente artister, som David Bowie, Stevie Nicks, Gregg Allman, Ringo Starr, Lynyrd Skynyrd, Cheap Trick, Steve Miller Band, Bill Wyman’s Rhythm Kings og mange flere. Peter Frampton har også en solid historie med studioarbeid for artister som har satt sitt merke i denne industrien, George Harrison, Harry Nilsson, Jerry Lee Lewis, John Entwistle, Mike McCready og Matt Cameron (Pearl Jam) blant mange andre. Peter Framptons nylig utgitte biografi «Do You Feel Like I Do?» debuterte på bestselgerlista til New York Times. Peter Framptons nye album «Frampton Forgets the Words», en samling av hans ti favorittstykker med musikk er tilgjengelig nå. Mer informasjon finner du her – https://peterframpton.lnk.to/ForgetsTheWordsPR – hvor du sjøl velger hvilket format du måtte foretrekke.

Legg inn en kommentar