PRS McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

Paul Reed Smith, eller PRS Guitars, har lenge hatt en god del artister med i sin stall, nå har de fått med en til. Og for det formålet har det blitt skapt en signaturmodell i hans navn – McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition. Dette er en modell som bygger på den klassiske McCarty 594 Singlecut, med et gripbrett av brasiliansk palisander lagt, bånd av rustfritt stål og håndskrevne signaturer fra både Joe Walsh og Paul Reed Smith.

«Jeg liker ikke nye gitarer, men ut av esken er denne fullstendig perfekt. Alle de tingene på en ny gitar som jeg alltid må fikse har allerede blitt gjort her. Ut av esken. Takk til deg, Paul,» sier Joe Walsh.

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

McCarty-familien med gitarer springer ut av en pasjon og presisjon, bygd med følelse for å inkludere vintage sjel og utstyr, samtidig som man tar i bruk alle fordeler med de moderne produksjonsmetodene hos PRS. Det er hva som garanterer at du kan ha en perfekt gitar de kan bygge rett ut av esken. Den kommer med en belistet hals med 22 bånd, en skala på 24,594 tommer, en halsprofil med en klar vintage preg og en litt tykkere bakside for bedre tone og noe mer sustain og spesifikasjonene i denne McCarty 594 Singlecut har blitt grundig gjennomført. Denne Joe Walsh Limited Edition bygger på disse spesifikasjonene, hvor det legges til et gripbrett utført av brasiliansk palisander komplett med bånd av rustfritt stål, alt for å levere spillbarhet og en sjelfull vintage tone. Det er noen andre litt mer personlige detaljer til denne modellen i form av signaturen til Paul Reed Smith på fronten av hodet, og Joe Walshs signatur på bakplata på hver enkelt gitar i denne serien – alt skrevet for hånd.

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition kommer med PRS 58/15LT+ pickuper, som tilbyr en eksepsjonell klarhet, fokusert mellomtone og en helt klart vintage karakter. Enten du er på jakt etter en rik, autentisk humbucker tone eller en nyansert, såt single-coil lyd, vil denne McCarty 594 Singlecut sømløst mestre begge disse soniske territoriene takket være disse pickupene og push/pull svitsjing mellom spolene via tonekontrollene. Denne layouten av elektronikken, noen få sentrale spesifikasjoner og håndverket hos PRS kombineres i McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition. Alt for å skape et instrument som spiller rent, er intonert over hele lengden til halsen og som føles som en gitar du har spilt på evig og alltid.

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

«Joes støtte til denne McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition betyr alt for meg. Vi arbeider veldig hardt for å fortsette å utvikle kunsten å bygge gitarer videre framover uten å miste av syne denne kunstens rike historie. McCarty modellene har alltid inkludert nettopp det, og det å ha en spiller av Joe Walsh kaliber til å gi uttrykk for at vi har fått det til varmer hjertet,» sier Paul Reed Smith

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition er begrenset til kun tohundre (200) stykker for hele verden, så om denne skule være interessant må man melde seg raskt om man skal ha det minste håp om å kunne gå avgårde med en for egen del.

McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

Kroppen er gjort av formet og tilpasset lønn med et markant mønster. Baksida er gjort av mahogni. Halsen kommer med 22 bånd over en skala på 24,594 tommer, og den er gjort av mahogni. Profilen på halsen er noe PRS beskriver som Pattern Vintage, så for de som har kjent på en og annen gitar ut av den siste delen av femtitallet så vil man nok føle seg temmelig nært hjemme på denne også. Gripbrettet er gjort at brasiliansk palisander med lister av Faux bein. Innleggene på gripbrettet er fugler av PRS gamle skole. Når det kommer til isenkramen er stolen gjort av støpt sink i to stykker. Stemmemekanikken er Vintage-stil, mens metallet er nikkel. På truss rod dekselet vil man se inskripsjonen «Joe Walsh Limited Edition.» Den blir levert med PRS Signatur-strenger 10 – 46. Elektronikken er to humbuckere med coli-splitt for både humbucker og single-coil, begge er av typen PRS 58/15LT+. Kontrollene er volum og push/pull tonekontroller for hver enkelt pickup med en tre-veis vippebryter plassert på den øvre delen av kroppen. Den blir levert i en hard koffert.

Joe Walsh presenterer McCarty 594 Singlecut Joe Walsh Limited Edition

Joe Walsh trenger neppe noen introduksjon, og mange opplevde han nok allerede når han var i gang med James Gang, en trio som fulgte i fotsporene av de store trioene ut av sekstitallet. Langt bedre har han nok blitt kjent som et av de sentrale medlemmene av Eagles. Han er dessuten også svoger til Ringo Starr.

Legg inn en kommentar