Sequential blir kjøpt opp av Focusrite Group

Her forteller Dave Smith, Sequential, om det å gå sammen med Focusrite Group

Fra England dukker nyheten opp om at Focusrite Group har kjøpt opp Sequential, firmaet startet og drevet av Dave Smith, og som først og fremst ble satt på kartet når de utviklet Prophet 5. Focusrite hadde allerede Novation under sine vinger, så helt ukjent er ikke terrenget for deres del. Hva dette vil resultere i vil man nok tidsnok se, men interessant er det i alle fall.

Synthene fra Sequential har hatt en stor innflytelse innenfor musikk i tiår, og det er nok som fortsetter også i dag, over hele verden. Prophet 5 var i sin tid verdens første programmerbare polysynth. Den var designet av Dave Smith og ble lansert i 1977. Nevnes kan jo også deres futuristiske Pro 3 hybride monosynth, som kombinerer analogt og digitalt i noe som de beskriver som et parafonisk instrument, noe som helt klart viste Sequentials dedikasjon til det håndverket som er designing av synthesizere.

Sequential vil operere som en egen frittstående organisasjon i forhold til andre varemerker innenfor Focusrite Group, og de vil fortsette å drive forretningen på vanlig vis. Operasjonelt vil Sequential beholde sin eksisterende firmastruktur, med Dave Smith som ansvarlig for den tekniske utviklingen, produktutvikling og som mentor for de nye designerne hos Sequential.

Når han kommenterte denne nyheten, sa styreleder Phil Dudderidge: «Vi er spente og tilfredse for å kunne legge til Sequential instrumenter og kvaliteter til Focusrite Groups portefølje av førsteklasses lyd- og musikkproduksjonsverktøy. Dave Smiths historie som innovatør snakker for seg sjøl! Fra hans kreering av verdens første fullt ut programmerbare polysynth (Prophet 5) til hans medvirkning i etableringen av MIDI, har Dave Smith bokstavelig talt endret musikken i verden flere ganger. Vi ser fram til å fortsette hans historie med innovasjoner og utvide det globale markedet for instrumenter fra Sequential.»

Tim Carroll, som er direktør for Focusrite Group legger til: «Sequential er et førsteklasses synthmerke med en stor del når det kommer til å skape musikk. Produktene er eksepsjonelle og firmaet drives utrolig bra, og pasjonen til folkene hos Sequential passer som hånd i hanske til den etosen som gjelder i Focusrite Group. Det er utrolig spennende å kunne være med på å bringe Sequential inn til Focusrite Group, videreutvikle den reisen Dave Smith har startet og fortsette og vokse sammen.»

Sequentials Dave Smith kommenterte: «Sammen med Focusrite har vi funnet et perfekt hjem og en perfekt kulturell og teknologisk tilpasning. Phil Dudderidge og hans team har en lang historie når det kommer til kvalitet, visjon og fokus på hva musikere og profesjonelle innenfor lyd virkelig ønsker. Vi er skikkelig spente på å slå oss sammen med et slikt kraftselskap innenfor industrien, og på det viset bidra vår felles suksess. Jeg forventer store ting.»

Legg inn en kommentar