Flock of Dimes + venner og Moog Music

Jenn Wasner

Flock of Dimes + venner kjører en debutkonsert i samarbeid med Moog Music, produsenten av synther og andre elektroniske instrumenter. Debuten skjer i dag, på den 27. april 2021. konserten finner du ved å følge denne adressen – https://www.youtube.com/watch?v=gHONaf73FGU&feature=youtu.be – det er bare å henge seg på for en aldri så liten opplevelse.

Jenn Wasner med Andy Stack i forgrunnen på cello

Dette er noe som faller sammen med datoen for utgivelsen av det nye albumet «Head of Roses» i et samarbeid mellom Moog Music og låtskriveren Jenn Wasner (Flock of Dimes). Jenn Wasner koblet seg sammen med en gjeng med musikere og nære venner – medlemmer av Wye Oak Sylvan Esso og Mountain Man – for denne slående framførelsen av åpningssporet på albumet «2 Heads».

Jenn Wasner

Denne helt nye versjonen av sangen ble filmet i studioet til Sylvan Esso og presenterer en blanding av Wasners vokaler og rike hengende basslinjer ved hjelp av en cello. Wasner tar ansvaret for solovokalen og legger til arpeggioer ved hjelp av synther, som i dette tilfellet er to Moog Matriarch analoge synther.

Eurorack under arbeid

Dette er en framførelse som gir en rå og personlig variant av sangen, og det er en versjon som ikke vil finnes på albumet, eller bli sett eller hørt noe annet sted. «Head of Roses» er det første albumet til Flock of Dimes som har fått god omtale i medier som Pitchfork, The New York Times, Paste Magazine, NPR og andre. De håper på så mye støtte som mulig denne tirsdagen.

Bakgrunnskoristene

Gjemt bort inne i Betty’s til tilbaketrukne Chapel Hill innspillingsstudio, som er eid og drevet av Sylvan Esso. Sylvan Esso og Jenn Wasner, låtskriveren i denne sammenhengen har i denne omgangen valgt å få med seg talentene til venner og lokale NC indie-elektroniske musikere for denne livedebuten av sangen «2 Head», en av hennes siste musikalske skatter i en ny utgivelse fra Moog Music.

Jenn Wasner

Som den første låta på Wasners offisielle og kritikerroste «Head of Roses», som ble sluppet tidligere denne måneden på Sub Pop, er «2 Head» en utviklende del av Wasners vokaler, syntharpeggioer og som sagt også en rik og hengende basslinje utført av en cello sammen med Moog Matriarch synthesizere.

Jenn Wasner i dyp konsentrasjon over en av sine Moog Matriarch

Wasner med ansvaret for vokalene og bak to Moog Matriarch synthesizere, får for denne versjonen med seg Andy Stack (Wye Oak, Joyero) på cello; Alexandra Sauser-Morning (Daughter of Swords, Mountain Man), Molly Sarlé (Mountain Man) og Amelia Meath (Sylvan Esso, Mountain Man) på bakgrunnsvokaler – og Nick Sanbom (Sylvan Esso, Made of Oak) med ut utvalg eurorack effektmoduler.

Sylvan Esso

«For meg, handler musikk om kommunikasjon og tilknytning,» sier Wasner sammen med Moog i et intervju etter konserten. «Det er snakk om å utvikle en dypere forståelse av verden i prosessen av å utvikle en bedre forståelse av oss sjøl. Det er ikke mye som er mer spennende enn det, i alle fall ikke for min del.» Tilder tatt bak senene mens filming foregikk, sammen med mer fra Wasner om hennes kreative prosess, kan finnes på Moogs nettsted – https://www.moogmusic.com/news/new-release-live-performance-2-heads-flock-dimes – der vil dere finne alt dere trenger å vite om alle de involverte. Og, «Head of Roses» er ute på Sub Pop nå, og du kan høre det hele her – https://smarturl.it/FOD_HeadOfRoses – det er bare å klikke seg på plass.

Moog Matriarch

Vil du vite mer om Moog Music vil du finne det her – https://www.moogmusic.com/ – hvor du vil finne informasjon om alle gjeldende produkter og en hel del mer om historien bak Moog, som i sin tid ble etablert av Robert Moog.

Legg inn en kommentar