DPA i St. Mary’s Cathedral

DPA fortsetter å dukke opp i forbindelse med oppdrag som både gir dem salg og en hel del nyttig erfaring. Denne gangen dreier det seg om en installering i St. Mary’s Cathedral i Portland, Oregon. Det er Alpha Sound som har valgt DPA som leverandør av mikrofoner til denne installasjonen. Det er snakk om et av de viktigere religiøse samlingspunktene i den byen, som trekker til seg en del rimelig omfattende samlinger til tider, hvor ikke minst behovet for å høres blir svært så viktig. For kirken var det essensielt at man ville være i stand til å formidle sitt innhold på et tydelig og forståelig vis – noe de følte manglet på grunn av buegangene og bruken av marmor i veggene. Når spørsmålet dukket opp om en mulig oppgradering av alt AV for kirkens del henvendte St. Mary’s seg til Alpha Sound, en av de ledende leverandørene av AV-utstyr i det nordvestre hjørnet av USA. Med førti års erfaring, var Alpha Sound klar for å ta på seg dette oppdraget med å takle de akustiske utfordringene som denne katedralen stilte, samtidig som de også ønsket å ta i bruk løsninger som ikke ville forstyrre kirkens elegante dekor. For å få dette til valgte Alpha Sound å ta i bruk mer enn tjue mikrofoner fra DPA Microphones, den største DPA installasjonen i det området fram til denne datoen.

«Alt med dette rommet er elegant og i den øvre enden,» sier Devin Sheets, sjefingeniør hos Alpha Sound.  «De har strukket seg langt for å gjøre stedet vakkert, og vi ønsket å ta i bruk mikrofoner som ville komplimentere kirkens estetikk. Plassering var også kritisk, siden de ikke ønsket noen mikrofonstativer permanent i veien.»

St. Mary’s Cathedral som ble bygget i 1925 har opplevd en god del bekymringer med forsamlingen ved at de ikke var i stand til å oppfatte tale og musikkinnslag på grunn av den kraftige romklangen kirken gir. Dette var også noe som påvirket strømmingen av arrangementer fra kirken, noe som har blitt en viktig del av det de tilbyr etter at Covid-19 meldte seg. Med disse utfordringene ble det kritisk å velge mikrofoner som var i stand til å fungere godt, samtidig som de forsvant inn i bakgrunnen, for å kunne sørge for at messene og annet å skinne. Inkludert blant de mange DPA-mikrofonene som ble tatt i bruk finner man 4097 og 4098 svanehalsmikrofoner, 4099 CORE instrumentmikrofoner og 4080 Cardioid lavalier sammen med 4006C og 4011F pennemikrofoner.

«I tillegg til å eliminere bruken av stativer for et normalt vis, var det også et umiddelbart behov for å adressere tydelighet i rommet og ikke minst for strømming,» fortsetter Devin Sheets. «Rommet er veldig rikt på romklang, så vi trengte mikrofoner som var i stand til å lyde så naturlig og rent som mulig. På det viset kunne vi sikre at vi ikke ville bygge på de tilstedeværende problemene når det dreide seg om akustikken. Det er også en god del utfyllende høyttalere i nærheten, som frustrerer muligheten for å få forstrekning ut av mikrofoner når de beveger seg rundt i rommet. DPA 4098b svanehals podiummikrofon og DPA 4080 Miniature Cardioid er absolutt forbløffende når det kommer til forsterkning før tilbakekobling. For strømming bidro det positivt å ha par med mikrofoner på piano, orgel og koret, for å gjøre lyden så klar som mulig i kombinasjon med 4006C ambiente mikrofoner i rommet for å plukke opp publikumsresponsen.»

Alpha Sound valgte også ut åtte DPA 4097 CORE Micro svanehalsmikrofoner til å henge ned fra taket over koret og over det fremre og det bakre orgelet, støttet opp av to DPA 4006C omnimikrofoner for ambiens. Dette var et oppsett som gi kirken den lydløsningen de ønsket uten at det gikk på bekostning av den visuelle appellen. Teamet installerte også fire DPA 4011F Cardioid kapsler på MMP-F modulære aktive bommer og to DPA 4011C mikrofoner på korte stativer for ulike spesielle arrangementer hvor koret ble endret og instrumenter lagt til. To DPA 4099P pianomikrofoner ble også lagt valgt. DPA 4099 mikrofonene kan ble værende inne i pianoet når lokket blir lagt ned for lagring, slik at man slipper behovet for å sette opp mikrofonene for hver gang disse skal benyttes.

DPA ble i utgangspunktet valgt på grunn av gode resultater i forbindelse med tidligere installasjoner utført av Alpha Audio. «Det å gå inn så tungt med DPA var et stort skritt for vårt firma – det betyr ganske enkelt at merket imponerte oss,» sier Sheets. «Vi har tidligere brukt DPA mikrofoner med svært heldig resultater. Lydkvaliteten satt seg godt fast i vårt minne. Det, kombinert med deres posisjon i markedet, førte til at det ble temmelig opplagt for oss å bevege oss i retning av DPA for kunder med høye krav. DPA 4098 svanehalsmikrofonene var så imponerende i forbindelse med en tidligere installasjon at vi overtalte St. Mary’s å inkludere den i det overslaget vi sendte dem.»

DPA mikrofonene fungerer dessuten svært bra med alt det andre utstyret Alpha Sound valgt ut, noe som inkluderer et Dante oppsatt nettverk med en Yamaha MRX/-D prosessor for å garantere at daglige oppdrag gjennomføres uten tap. De fikk også på plass et spesialdekorert Nexö line array oppsett i det åpne rommet i kirken for å sikre maksimal lydkvalitet i noe som teamet beskrev som – «et vanskelig akustisk rom for forsterkning.»

«Etter vår mening kan du ikke kjøpe bedre enn DPA,» sier Sheets. «Folk over hele verden respekterer merket og vi vet at det er bra. Vi har erfart mikrofonene og vi elsker dem.»

Mer om DPA finner du ved å ta turen innom – https://www.dpamicrophones.com/ – hvor dere vil finne informasjon om firmaet, produktene og en hel del mulige ideer til løsninger.

Legg inn en kommentar