Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345

Marcus King med sin Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345

Gibson slipper nok en signaturmodell, og denne gangen er det til gitarist litt mer med røtter i det tradisjonelle når det gjelder musikken han spiller. Det er snakk om Marcus King, en ung gitarist, som har satt et solid merke i markedet til tross for en rimelig ung alder. Hva han kan by på finner dere ut av via den videoen det lenkes til under. Deretter kommer noen fler detaljer om hva slags gitar det nå er snakk, for siden vi snakker Gibson er sjølsagt gitar det er snakk om.

Marcus King med sin Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345

Gibson har vært med på å forme lyden av musikk gjennom 127 år så langt, og de har under den tida sett høyst ulike musikkformer komme og gå. Under hele den tida har Gibson framstått som det mest relevante og verdsatte gitarmerket i verden. Med Gibson Custom Shop presenterer de instrumenter som står helt i front når det kommer til amerikansk håndverk, kvalitet og utmerket lyd. Hvert enkelt instrument feirer Gibsons arv ved hjelp av historisk nøyaktighet, autensitet og hensyn til detaljer. Det er i den forbindelse Gibson med stolthet annonserer at de nå slipper Marcus Kings første signaturgitar, Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345 elektrisk gitar. Marcus King 1962 ES-345 er basert på et gammelt arvestykke som Marcus King eide, og den er håndbygd av de beste håndverkerne hos Gibson Custom Shop i Nashville, Tennessee og den er nå tilgjengelig over hele verden via – https://www.gibson.com/ – hvor man kan finne alle detaljer rundt denne modellen.

Marcus King beltespenne og sertifikat for denne gitaren

Som fjerde generasjon musiker, er den 25 år gamle Grammy-nominerte, sangeren, låtskriveren og gitarfenomenet, Marcus King – navnet bak Marcus King Band – i ferd med å etablere seg som en av de mest sjelfulle sangerne i sin generasjon. Den nye Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345 gitaren reflekterer mer enn bare det håndverket som blåser liv i den soniske karakteren til dette unge fenomenet. Det er en hyldest til hans egen familiearv, og er en høyst personlig gjenskaping av den klassiske Gibson ES-gitaren som ble overlevert fra hans bestefar til hans far og til slutt til han når han nå tar familiens musikalske arv til scener over hele verden. Marcus King 1962 ES-345 er utstyrt med et par Custombucker humbucker pickuper, en seks-veis mono Varitone-svitsj, CTS potensiometre og Black Cat kondensatorer, en ABR-1 Tune-O-Matic stol, en sideveis bevegelig Vibrola og et område hvor vanlige stoppstykker gjerne står komplett med et «Custom Made» deksel. Den er også satt opp med forgylte Grover «melkeflaske» Rotomatic stemmemekanikk, et gravert «Stereo» truss rod deksel og den har fått en sekstitalls Cherry VOS finish. Den blir levert i en spesiell Custom Shop ES koffert, et sertifikat som viser autensitet og et Marcus King beltespenne er også inkludert. Den spesialbygde beltespennen er handskrapt, håndstøpt og med finish gjort for hånd av Maker & Smith, og inspirert av Blue Ridge Mountains i Marcus Kings hjemstat South Carolina.

Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345

Den nå Nashville-baserte Marcus King slapp nylig sitt debutalbum som soloartist, El Dorado, som havnet på førsteplass på Billboards American Folk albumliste og på Americana radiolistene. Marcus King slo seg sammen med Dan Auerbach (kjent fra The Black Keys) for å produsere El Dorado, og resultatet har blitt en sonisk tur gjennom klassisk rock, blues, Southern R&B og Country Soul. El Dorado er tilgjengelig nå gjennom Fantasy Records/Easy Eye Sound – https://mk.lnk.to/eldorado – for de som blir nysgjerrig på hva det er han kan levere. Det vil bli mulig å stifte nærmere bekjentskap med han i løpet av den kommende sommeren, så vel som i forbindelse med en høstturne sammen med Chris Stapleton, hvor de vil spille på steder som Madison Square Gardens. For å sjekke ut alle spillestedene hans kan du går til – https://marcuskingband.com/tour – der er alt som er offentlig lagt ut.

Gibson Custom Shop Marcus King 1962 ES-345

Det er også et intervju med Marcus King, hvor han i tillegg spiller låta «The Well». Det er tatt opp på Dee’s Country Cocktail Lounge i Nashville, hvor han tar i bruk sin 1962 ES-345 i fullt monn.

Det er også et intervju og en framføring av hans «Wildflowers and Wine». Det går direkte fra den samme klubben onsdag 21. april klokka 16 lokal tid i Nashville – den som ser dette i dag burde ha god tid til å rekke det. Det vil mest sannsynlig også bli gjort tilgjengelig på Gibson TV i etterkant. Adressen vil være – https://www.youtube.com/channel/UCfPWFpDpmnYO530l9ivmC6Q – det er bare å ta turen innom.

Det som er inkludert med leveringen

ES-345 er en av de mest anvendelige gitarene som noensinne er bygd. Gibson har valgt å flytte all produksjon av sine ES-modeller fra Memphis til Nashville. Den første ES-345 dukket opp i 1958. ES-345 er en oppskalering sammenlignet med Gibson ES-335, og det er en modell som har blitt tatt i bruk av gitarister som Chuck Berry, BB King, Freddie King, Pearl Thompson fra The Cure, Steve Howe, Elvin Bishop og mange fler. Fra kroppskonturer til pickuper og kabling, har Gibson USA og Gibson Custom Shop revitalisert hele Gibsons serie av ES-gitarer for å sørge for å gjøre dem så historisk korrekte som overhodet mulig. Alt av bilder er levert av Gibson.

Legg inn en kommentar