Gullfoss / Gullfoss LIVE 1.9.0

Fra versjon 1.9.0 vil Gullfoss komme i to ulike smaksarter. Den ene er det tradisjonelle etablerte versjonen av Gullfoss for miksing og mastering i et studio. Den blir nå akkompagnert av Gullfoss Live, som er optimalisert for lav-latens situasjoner som innspilling av spor og live miksing. Den vil ha en latens på mindre enn 2 millisekunder sammenlignet med de omtrent 20 millisekundene man opplever i den vanlige versjonen. Gullfoss Live er i stand til å levere førsteklasses lyd med alle de samme kvalitetene. Forskjellen er at lyden gjerne får litt mer karakter siden lav-latens algoritmen håndterer transienter på et annet vis. Denne forskjellen fører også til at Gullfoss Live blir et alternativ for miksing og mastering av musikkstiler med veldig tydelige transienter.

Med den nye versjonen vil Gullfoss bli tillagt støtte for sidekjede prosessering slik at stemmastering blir mulig, innholdsdrevet dykking og kreativ lyddesign. Visningen av EQ og dens gain skala kan nå endres slik at til og med de mest subtile bevegelsene kan bli observert.

Den nye equalizer maskinen som debuterer med versjon 1.9.0 forbedrer også den velkjente lydkvaliteten Gullfoss allerede hadde. En ny og svært så innovativ algoritme leverer et mykere signal i den øvre enden og en varmere en i den lave enden, noe som helt klart vil tilfredsstille selv de mest kritiske lyttere. Samtidig har de også kraftig forbedret CPU-ytelsen ved veldig høye samplingsrater.

Gullfoss 1.9.0, inkludert Gullfoss LIVE er en gratis oppgradering for eksisterende brukere. Prisen for Gullfoss fortsetter å være den samme, hvor den havner på $ 199,00, og den er tilgjengelig for MacOS og Windows. En gratis versjon for utprøving i løpet av fjorten dager kan lastes ned her – https://www.soundtheory.com/support/ – da får du en god anledning til å se hva Gullfoss kan gjøre for deg, og om det i det hele tatt er av interesse. Det er i det minste en grei anledning til i det minste å sjekke Gullfoss ut.

Soundtheory, som jo er navnet på firmaet som står bak Gullfoss, er resultatet av tanker og ideer utviklet av den matematiske fysikeren Andreas Tell, som har vært opptatt med å forske og jobbe med lyd i mer enn tjue år. Sammen med daglig leder, David Pringle, og utviklingssjefen, Andreas Beisler, har Soundtheory utviklet spennende nye metoder for sanntids lydprosessering. Deres høyst avansert utviklede med databeregnede oppfattelse av lyd åpner opp nye muligheter når det kommer til å analysere lyd slik den blir oppfattet av det menneskelige øret, og med å prosessere den uten å introdusere noen hørbare særegenheter i det hele tatt.

Legg inn en kommentar