Dirac Live – Dom Brown gitarist i Duran Duran

Dom Browns studio

Gitaristen i Duran Duran kan fortelle en hel del om sine egne erfaringer med bruk av DIRAC for korreksjon av lyd i et rom, og det utgjorde for hans del en stor forskjell. Hele betegnelsen på den løsningen er DIRAC Live room correction system. Det er med andre ord et system for korreksjon av lyd i et rom, og det er nettopp hva Dom Brown, gitarist i det nevnte bandet, har tatt det i bruk som – i sitt private studio. Mer om DIRAC, og hva de leverer finner du her – https://www.dirac.com/ – og derfra kan du helt sikkert få en hel del mer informasjon om hvordan du best skulle ta noe slikt i bruk for din egen del.

Tilbake i 2004 var Dom Brown en gitarist på vei opp, etter å ha startet opp med å spille i området rundt Twickenham i England. Han fant en liten åpning for sin del med å spille på fjernsyn med artister som Elton John og Lionel Richie, og også i med å kompe band som Go West og Curiosity Killed the Cat. Det var etter det at Duran Duran ringte han opp med spørsmålet om han kunne tenke seg å bli med i det bandet to dager etterpå for å være erstatter for deres sologitarist Andy Taylor.

«Folk hadde hørt meg spille, og ryktet begynte å spre seg,» sier Dom Brown. Tå år etterpå var Dom Brown Duran Durans faste sologitarist.

Etter hvert som Covid-19 begynte å slippe taket, var Dom Brown, som hadde samarbeidet med artister og produsenter som Mark Ronson, Justin Timberlake og Liam Gallagher, i sitt eget studio i London hvor han la de siste detaljene på plass på et nytt solo album, «In My Bones.» Når ha avsluttet miksene gikk alt gjennom en miniDSP SHD prosessor med DIRAC Live Room Correction systemet.

Dom Brown

«Når mitt studio er oppe og går er DIRAC også i gang,» sier Dom Brown. «Det har virkelig hjulpet meg i forbindelse med miksprosessen fordi jeg kan høre ting langt klarere. Jeg får ingen farging tilbake fra rommet og jeg får en langt bedre representasjon av det som blir tatt opp. Det er av massiv nytte.»

Når han var ute på turne med Duran Duran visste Dom Brown at fansen forventet at visse sanger måtte lyde så nær opp til originalen som mulig. Men han dyrket også de mulighetene som ofte dukket opp i forbindelse med gitarsoloer til å gi det litt av sin egen stil. «For de seksten taktene har jeg adgang til å gjøre det jeg måtte ønske innenfor den rammen som blir gitt,» sier han. «Det er meg, jeg kopierer ingen andre, og det er viktig for svært mange musikere.»

Det samme gjelder for arbeid i studio, hvor Dom Brown har vært med på tre Duran Duran album samtidig som han har hatt sine egne prosjekter. «DE beste situasjonene,» forklarer han, «er de hvor de sier at jeg må være meg sjøl og føle det jeg sjøl ønsker å føle der og da.»

Dom Brown foretrekker å benytte seg av så mue analogt utstyr som mulig – i sitt eget studio eier han forforsterkere fra Universal Audio, samt en UA 1176 kompressor, Neve 1073 og API forforsterkere og en hel del mer – for å få den lyden han er på jakt etter. «Når du spiller alt gjennom disse enhetene fanger du den nydelige analoge varmen før du treffer den digitale verden.,» sier han.

Med en gang han befinner seg i den digitale verden er Dom Browns nyeste utstyr hans miniDSP SHD prosessor med DIRAC Live, en løsning for romkorreksjon helt i spiss av hva som kan leveres i dagens verden, en løsning som minimaliserer rommets påvirkning på lyden og på det viset bringer ut det beste av lydsystemet uten at det kreves dyre investeringer i behandling av rommet.

DIRAC Live forbedrer akustikken i studio og forbedrer nøyaktigheten i lyden gjennom sin patenterte impulsrespons korreksjonsteknologi, hvor det korrigeres for både omfanget og fasen av hele lydsystemet, inkludert rommet sjøl. Det resulterer i en mer transparent, balansert lyd, tettere bass, forbedret posisjonering i lydbildet og en forbedret klarhet.

Dom Browns studio

«Rommet mitt har blitt behandlet, men jeg hadde et ønske om å få det så nær perfekt som det var mulig å få det,» sier Dom Brown. «En venn av meg introduserte med til DIRAC og jeg bare elsker det. Alt jeg lytter til – all min referanse, alt – går gjennom den prosessoren. Og sjøl om mitt rom er ganske bra, vil du merke forskjellen på et betydelig vis. Det legger til klarhet i den lave enden og balanserer ut noe av mellomtonen. Med DIRAC og mine ATC-monitorer har jeg et fint rom for miksing.»

Om DIRAC kan de sjøl fortelle at de er her for å forandre lydverden. De sier sjøl at de er i ferd med å finne opp framtida for lyd med en super opplevelse for alt innhold, enhet og rom. For de mange, ikke de få. Basert i Sverige. DIRAC optimaliserer digital lyd, gjør lyd perfekt for bedre lytting i ethvert miljø. Den patenterte lydløsningen og teknologien bak virker gjennom alt fra mobiler, gaming, Virtuell Realitet og Utvidet Realitet, hodetelefoner, strømming, biler, hjem og kommersiell AV, hvor all lyd du lytter til vil bli forbedret, uansett hvor du måtte lytte. For de profesjonelle produserer DIRAC en suite med kraftige verktøy for signalprosessering. Noen av verdens mest respekterte varemerker, inkludert Rolls Royce, Volvo, Polestar, BMW, BYD, Harman, Datasat, NAD, ASUS og OPPO bringer lydopplevelsen fra DIRAC rett ut til sine kunder.

Hovedkvarteret er i Uppsala i Sverige, og DIRAC har kontorer i Shenzhen, Beijing og Shanghai i Kina. En forsknings- og utviklingskontor i København i Danmark og de har representasjon i Tyskland, Japan, Korea Taiwan og USA.

Legg inn en kommentar