D’Angelico – nye Excel-modeller

D’Angelico Excel Tammary XT

Noen saker fra D’Angelico i New York denne gangen. Det er snakk om to akustiske gitarer, Excel Tammary XT og Excel Gramercy XT, og de deler noen egenskaper som materialer og elektronikk. Rygg og sider av mahogni, lokk av massiv sitkagran og et gripbrett av pau ferro, og gripbrettene kommer uten innlegg. Her er det snakk om, fra D’Angelicos side, at man har valgt å prioritere de akustiske egenskapene framfor alt annet. Alle modellene kommer utstyrt med Fishman INK-4 forforsterker/stemmeapparat for en best mulig tone når forsterket opp på en scene. De vil være tilgjengelige i Vintage Sunburst, Walnut Stain og Vintage Natural, og de vil ha en utsalgspris i USA på $ 899,99. Hva det vil bli i Norge må du ta med den handleren du foretrekker å handle hos.

D’Angelico Excel Tammary XT

Excel Tammary XT er ny for 2021, og det er en gitar bygd av massivt tre med en klassisk form, denne har fått hva man oftest beskriver som en OM-fasong. D’Angelico lover å levere deg en gitar med en hyggelig tone som bare blir bedre over tid. Den har fint tilpassede spanter under lokket, som alle har blitt avstemt og kurvet for å være med på formingen av den beste tonen. Det er kombinasjonen med mørkere og klarere tonetre som er med på å skape den perfekte blandingen av varme og artikulasjon. Alt blir koblet sammen med deres distinkte hode, som nå for første gang kan skues på en D’Angelico akustisk gitar. Hodet var noe som ble designet av John D’Angelico på førti-tallet, og den gir gitaren en klart minimalistisk og moderne variant av den velkjente fasongen har sett på andre D’Angelico gitarer.

D’Angelico Excel Tammary XT

Halsen har fått en klar C-profil, og med et gripbrett med en radius på 16 tommer får man en ergonomi eller spillinga som helt klart er med på å gi håndleddet de beste vilkår for å unngå skaper eller kramper underveis. Elektronikken har man hentet inn fra Fishman, denne gangen en INK-4, som kommer med innebygd EQ, volumkontroll og et LED-basert stemmeapparat som er med på å gjøre stemming på scenen så problemfri som overhodet mulig. Fishman har levert pickupsystemer for akustiske gitarer gjennom mer enn tretti år nå, og er helt klart en av de sentrale leverandørene på det området.

D’Angelico Excel Gramercy XT

Med D’Angelico Excel Gramercy XT ser man en gitar med mange av de samme egenskapene som man finner i Tammary XT, med den forskjellen at det denne gangen er snakk om en Grand Auditorium form komplett med cutaway. Det er igjen sitkagran som går igjen i det massive lokket, med mahogni i sider og rygg. Gripbrettet er nok en gang pau ferro. Gramercy XT er igjen en gitar som først og fremst prioriterer tone framfor alt annet. Dette er ikke gitarer med mer enn høyst nødvendig utstyr, hvor alt til slutt fokuserer på å levere en best mulig tone fra den som tar den i bruk.

D’Angelico Excel Gramercy XT

Igjen er det snakk om en hals med en klar C-profil, og nok en gang med en radius på 16 tommer. Det er med på å gjøre også denne gitaren svært så spillbar, og med minst mulig motstand for de som tar den i bruk. Det er den samme designen på hodet som går igjen på denne modellen, med røtter tilbake til 40-tallet og designet av John D’Angelico.

D’Angelico Excel Gramercy XT

Ytterligere informasjon om gitaren, og ikke minst hvor du kan få kjøpt disse finner du her – https://dangelicoguitars.com/where-to-buy/?utm_source=All+D%27Angelico+entries&utm_campaign=2ee6f6f8b8-mailchimp_deluxeAtlanticLE_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_8a5fece073-2ee6f6f8b8-212930781&ct=t(mailchimp_deluxeAtlanticLE_COPY_01)&goal=0_8a5fece073-2ee6f6f8b8-212930781&mc_cid=2ee6f6f8b8&mc_eid=1e36db4585 – hvor du også finner all annen informasjon du måtte ønske å få fram om D’Angelico. Resten er strengt tatt helt opp til deg.

Legg inn en kommentar