Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strengere

Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger med 24 bånd

Sadowsky melder at de har noen nye basser klare for markedet. Det er nok en gang snakk om en serie med Masterbuilt modeller, og de vil bli bygget i Tyskland hos Warwick etter spesifikasjoner og overoppsyn av Roger Sadowsky. Det snakk om tre single cut femstrengere, to med bånd og en fretless. Her er det snakk om utsøkt og nøye utvalgt tre, den beste isenkramen man kan få tak i og en hengivenhet hos hver enkelt bygger som går ned til den minste detaljen. De er utstyrt med 24 bånd og aktiv elektronikk. Dette er basser som vil tilby det maksimale av muligheter både når det gjelder det tonale og det tekniske. Disse bassene vil kun bli bygd for hånd etter ordre, og de vil ha en leveringstid på et sted mellom fem til seks måneder i hvert tilfelle. Og alle vil som sagt bli bygd ved fabrikken til Framus & Warwick i Markneukirchen i Tyskland. Priser sies det ingenting om, men det vil man garantert få på forespørsel. Rimelige blir de sjølsagt ikke, men så får man en hel del igjen for en eventuell investering i dette tilfellet.

Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger med 24 bånd
Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger med 24 bånd

Den første er en Sadowsky Masterbuilt 24 bånd single cut modell med fem strenger og i en solid Olympic Hvit høyglans finish. Halsen er gjort av lønn som har blitt ristet, eller varmebehandlet om man vil. Varianten som benyttes på denne bassen er av fugleøyne typen, når det kommer til mønsteret i treet – gjerne kalt Birdseye på utenlandsk. Det samme materialet går igjen på gripbrettet, og det er dessuten utstyrt med punktmarkeringer. Kroppen er av sump ask som har blitt uthult for å redusere vekt. Finishen er som nevnt Olympic hvit med høy glans. Bassen er utstyrt med Sadowsky Soapbar pickuper, mest fordi de ligner litt på et såpestykke i fasong. Elektronikken er en diskant/bass boost for tonekretsen, med en boost for mellomtone og en aktiv/passiv svitsj. Den er også utstyrt med Dunlop Flush Straplock monteringssystem for reim. Isenkramen er gjort i sort. Som sagt priser må dere høre med lokale distributører om.

Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger fretless
Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger fretless

Den neste er en Sadowsky Masterbuilt 24-bånds Single Cut av fretlesstypen. Den kommer med en finish som er transparent naturlig og med høy glans. Hals av flammelønn på denne modellen, men gripbrettet er av ibenholt. Toppen er gjort av brasiliansk rosewood/rosentre med en sort aksentlinje. Baksida er av utfrest Okoume. Også denne er utstyrt med Sadowsky soapbar pickuper. Samme elektronikken med diskant/bass forsterkning i tonekretsen sammen med en mellomtoneboost og en svitsj for å gå mellom passiv og aktiv bass. Også denne er utstyrt med Dunlop Flush Straplock montering. Sort isenkram. Treet er valgt ut fra det som beskrives som Sadowskys Masterreserve Wood Selection, med andre ord det beste de kan oppdrive, og Roger Sadowsky har en hel del erfaring når det kommer til alt av materialer. Pris og levering er nok en gang noe en distributør vil informere deg om.

Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger fretless
Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger fretless

Den siste i dette utvalget er en Sadowsky Masterbuilt 24-bånds Single Cut frettless bass med fem strenger, og også denne i naturlig transparent høyglans finish. Hals av lønn med et gripbrett av flammelønn. Sorte punktinnlegg. Kroppen er av Spalted (bildene forklarer hva det er) lønn i Mastergrade kvalitet, med en sort aksentlinje over en bakside av sump ask som har blitt utfrest for vektreduksjon. Sadowsky soapbar pickups på denne også. Den samme elektronikken på denne modellen som på de to forrige – diskant/bass boost i tonekretsen, en mellomtoneboost og en svitsj for valg med passiv og aktiv bass. Og igjen dukker Dunlop Flush Straplock på denne også. Sort isenkram, som i alle modellene i denne serien. Og igjen blir man bedt om å ta kontakt med lokale distributører eller handlere for å få en pris på de enkelte instrumentene.

Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger fretless
Sadowsky Masterbuilt Single Cut 5-strenger

Leveringstid er satt til et sted mellom 5 til 6 måneder for disse instrumentene, og lurer man på noe mer så finner man det her – https://shop.warwick.de/en/instruments/electric-basses/sadowsky-custom-shop/24-fret-single-cut-bass – og derfra er det bare å gå videre i søket, om man skulle finne det interessant.

Legg inn en kommentar