Linda Perry Management – DPA mikrofoner

Luis Flores hos Linda Perry Management

Det er noen danske firmaer som har gjort det god gjennom en god del år i markedet for profesjonell lyd. DPA er et av disse firmaene. Det som startet som et resultat av at Bruel & Kjær la ned mikrofonproduksjonen, har helt klart blitt en betinget suksess for de som valgte å fortsette arbeidet. Utgangspunktet var de mikrofonene som hadde blitt utviklet under tida hos Bruel & Kjær, men over år har det kommet til en rekke nye, og svært så fine og tildels spennende produkter, under varemerket DPA (Danish Professional Audio). De vinner stadig flere tilhengere for sine mikrofoner, og den siste i den rekken er Linda Perry Management.

Linda Perry er et ikon i musikkindustrien, hvor hun har jobbet i lang tid som produsent med en hel del multi-platina priser å vise for seg, og er det noe hun har vært seriøs i forhold til så er det lyd. En som deler hennes engasjement i så måte er hennes lydtekniker, Luis Flores, hos Linda Perry Management, og de er hele tida på en evig jakt for å finne en klarere, mer naturlig og støyfri lydkvalitet. Som en del av dette er Luis Flores konstant på utkikk etter nytt grensesprengende lydutstyr for alle deres studio- og liveprosjekter. I det siste har det inkludert å legge til et par produkter fra DPA, nemlig DPA mikrofonene 4015 Wide Cardioid og 4011A Cardioid til studioets verktøykasse.

Sjøl om Luis Flores hadde hørt om DPA tidligere så ble hans første erfaring med å ta i bruk mikrofoner fra DPA noe som kom etter en forespørsel fra Linda Perry. «Linda dro på et oppdrag i New York med Alicia Keys, hennes tekniker, Ann Mincieli, er en DPA bruker,» sier Luis Flores. «Ann hadde et par DPA 4015 på pianoet i studioet og Linda forelsket seg i dem. Når Linda kom tilbake fortsatte hun å skryte av dem, og ba meg om å skaffe noen DPA-mikrofoner. Det var første gangen hun noensinne hadde bedt meg om å skaffe en bestemt mikrofon til studioet i de mer en sju årene jeg hadde jobbet sammen med henne.»

Luis Flores tok kontakt med DPA direkte om ønskene. «DPA sendte meg i første omgang et par 4015C Wide Cardioid mikrofoner for demobruk,» sier han. «Jeg likte dem så godt at jeg ikke ønsker å sende dem tilbake, så jeg kjøpte dem.» I tillegg til disse 4015C Wide Cardioid mikrofonene, som primært blir brukt på piano, har Luis Flores også et par 4011A Cardioid mikrofoner som han bruker på hi-hat og cymbaler.

«Hva jeg virkelig liker med våre DPA-mikrofoner er kvaliteten på lyden,» fortsetter Luis Flores. «Før vi begynte å bruke DPA hadde vi alltid rotasjon på mikrofonene vi brukte på piano, avhengig av situasjonen. Siden jeg begynte å bruke DPA 4015C som par på piano, har jeg ikke flyttet på dem. Det har ikke vært ett eneste tilfelle hvor jeg har lurt på om vi hadde en bedre opsjon. Jeg er helt hengt opp med 4015C på pianoet. Jeg liker også 4011, de er i stand til å håndtere kraftige lydsignaler utrolig bra.»

Noe annet som setter DPA mikrofonene ut i forhold til andre er signal til støy forholdet. Ifølge Luis Flores, «DPA er virkelig rene, det er ikke noe støy overhodet. Vanligvis er det slik at når man spiller inn mer delikat piano, eller andre rolige innspillinger, så må man dra opp mikrofonen en hel del. Det skaper gjerne et støynivå som ikke er ideelt.» Linda Perry og Luis Flores bruker også DPA mikrofonene for konserter så ofte de har anledning til det. «Før pandemien, gjorde Linda og jeg en veldedighetsjobb, hvor vi framførte hennes 4 Non Blondes megahit What’s Up. Linda var på flygel og jeg var på akustisk gitar. Vi benyttet DPA mikrofonene, og de var utrolige på scenen.»

Luis *Flores er også imponert over EQ-egenskapene til DPA mikrofonene. «Jeg har en tendens til å like mørkere lyder enn de fleste andre, og hva jeg liker med DPA mikrofonene er at den øvre delen er der, men den er ikke tynn,» legger han til. «Den er bare veldig myk, noe jeg elsker siden det gjør det mulig for meg å ha høyfrekvensen der uten at de hopper inn i ørene mine, og så skaper et behov hos meg om å kutte dem ut. Jeg kan ikke si nok gode ting om DPA, vi elsker våre mikrofoner. De har virkelig endret det meste for oss i studioet.»

Linda Perry Management er et Los Angeles basert selskap for utvikling av artister, publisering, management og et produksjonskollektiv med en sentral oppgave, nemlig det å lytte til det kreative musikermiljøet. Siden mentoring og frihet normalt sett er satt under kraftige restriksjoner hos de store plateselskapene, har Linda Perry Management samlet rundt seg en bred base av artister som er på vei opp. Inkludert blant disse er artister som Natasha Bedingfield, Imogen Heap, Jesse Jo Stark, Terror JR., Willa Amai og Frances Lion.

De som ønsker noe mer om DPA kan gå til – https://www.dpamicrophones.com/ – der vil man finne alt rundt firmaet og produktene, pluss en god del svært så nyttige ressurser, som for eksempel deres Mic University. Det er mye nyttig man kan ta med seg fra den adressen det er helt klart.

Legg inn en kommentar