C.F. Martin & Co – OOL Earth

Om bærekraft, fra C.F. Martin & Co

Det er dagen for årets Earth Hour, den timen i året hvor man blir oppfordret til å slå av alle lys en times tid for å markere miljøet og naturen. Det kan jo være en grei anledning til å ta turen innom en av aktørene innenfor den delen av verden som bygger akustiske gitarer. C.F. Martin & Co er et firma som har lagt en hel del arbeid inn i det under en god del år allerede, og det dukker opp stadig flere modeller fra deres side som har bevaring av naturen som tema. De er ikke alene om å ta slike hensyn. Svært mange av de andre byggerne av akustiske gitarer begynner for alvor å trekke slikt inn i den egne mentaliteten når det gjelder å produsere gitarer for framtida, og da gitarer som ikke står tilbake for noe av det man har blitt godt vant med under den tida som har gått. C.F. Martin & Co er ikke minst et firma som har dype tradisjoner i det å bruke tresorter som man ikke alltid har vært like gode til å se til reproduksjonen av i naturen, hvor resultatet har vært at man har gått tom for eller opplevd begrensninger i tilgangen. Det neste man da har gjort har vært å se på hva verden kan tilby som det også er en ettervekst av som kan forsvare beskatning, også for bygging av akustiske gitarer. Mye har blitt gjort fram til nå, og om man tar turen innom produsenter som C.F. Martin & Co, Taylor og Santa Cruz Guitar Company så vil man se en god del eksempler på nettopp dette. Det vil ikke bli noe mindre av det i den tida som kommer, så for de som har et ønske om å fortsette og spille en god akustisk gitar kan det være greit å forholde seg til det først som sist.

C.F. Martin & Co OOL Earth

Som C.F. Martin & Co sier det i en artikkel de har publisert i sitt eget magasin så har det blitt slik at hotellene har begynt å annonsere at de ikke vasker håndkledene du bruker fordi de er i ferd med å gå grønne (for å spare vann, som de gjerne påstår det), statuskjøretøyet for 2020 er helelektriske Tesla, kompostering er den nye yoga. Alt gode ting helt sikkert, men hva, virkelig, betyr ordet sustainability (bærekraftig som jo har blitt det norske ordet)? Merriam-Webster definerer det som alt som har med en «metode for innhøsting eller bruk av en ressurs slik at denne ressursen ikke går tom eller blir permanent ødelagt.» Enkelt nok. Men, det definerer også bærekraft som enhver «livsstil» som involverer metoder for å sikre bærekrafta.

C.F. Martin & Co OOL Earth

Hele artikkelen kan dere lese her – https://issuu.com/cfmartin/docs/martinjournalvol11_2021/10?e=23350636%2F67177421&utm_campaign=Guitars&utm_medium=email&_hsenc=p2ANqtz–xPahDhCV45fLAiw15aUaHEGVZ5vDKHLE8MsUF9KHSKTdHJHqt28ohDKkdl6PKivryhU_MUCepGyKU1vUQgCFcPyiZXg&_hsmi=117795063&utm_content=117795063&utm_source=hs_email&hsCtaTracking=fae122cb-fe1b-463a-9931-9a8e7fec5b84%7Cee3365cd-e5d5-47ca-9046-283535a2341f – og den er både omfattende samtidig som den er svært så interessant.

C.F. Martin & Co OOL Earth

Et eksempel fra C.F. Martin & Co sin side er modellen OOL Earth, og dette er ifølge Martin ikke bare en gitar – det er et rop om innsats når det gjelder klimaendringer. En påminnelse om å ta vare på planeten for framtidige generasjoner. For å vise vår dedikasjon til denne saken, sier C.F. Martin & Co, har vi valgt å designe den første gitaren som både er FTC-sertifisert til hundre prosent, og også hundre prosent fri for plast. Lokket har blitt dekorert med en illustrasjon av kunstneren Robert Goetzl, og illustrasjonen er like slående som den kraftfull, og en påminnelse om hva det er vi sloss for. Til og med gigbaggen er bærekraftig – den er gjort av hamp, noe som er første gang for Martins del. Og med det sier det – spill, bevar og beskytt planeten med den mest miljøvennlige gitaren på jorda. Prisen i USA for denne er satt til $ 2.249,00. Hva det vil bety i Norge kan helt sikkert EM Musikk svare på, eller du kan stille spørsmålet hos din lokale musikkhandler – og gjør du det er du også med på å opprettholde noe som både er viktig for naturen så vel som miljøet, på alle mulige måter. Og, skulle du bestemme deg for å slå av lyset i kveld, kan jo det være en grei anledning til å ta fram en akustisk gitar for en times tid og bare vandre inn i tida med den.

Legg inn en kommentar