b3 Guitars – SL59

Gene Baker med noen av sine gitarmodeller

Gene Baker er ute med en ny modell fra sitt gitarverksted i California. Firmaet heter i dag b3, og betegnelsen på den nye modellen er SL59, som vil føye seg pent inn i det utvalget av modeller de i dag kan tilby. Med en betegnelse som det har man allerede en rimelig grei indikasjon om hva det her er snakk om. Det som begynte som en SL Deluxe med limt hals har nå blitt det ultimate når det kommer til gitarer i stil av det som kom ut av det seine 50-tallet. Disse blir framstilt av det fineste man kan finne av materialer og de kommer med korrekte vintage detaljer, og i deres egne ord er SL59 sjølve definisjonen på en «Burst Killer», og det er en modell som inkluderer det følgende:

b3 Guitars SL59

Autentisk langsomt voksende lønn fra den østlige delen av USA for toppen. Kroppen er også fra langsomt voksende mahogni, mens gripbrettet er av brasiliansk Rosewood. Gitarene kommer med et dypt innsatt stykke ved halsen. Hodet er satt i en vinkel på 17 grader i forhold til gripbrettet. Sidepunktene er utført av skjell. Stolen er en TonePros AVR-II av aluminium, med endestykke og store ankerfester av stål. Bumble Bee kondensatorer. Pickupene er av typen b3, og logoen er silketrykt på gitaren.

b3 Guitars SL59

Siden det, i tilfellet med en b3 SL59, er snakk om en spesialbygd modell så kommer den også med en lang liste med ulike opsjoner, helt avhengig av hva den enkelte kunde ønsker. Startprisen på gitaren er 6.400,- US dollar, og de er kun tilgjengelige i et svært begrenset opplag. Gitarene kan bestilles fra enhver av de handlerne som er en del av den utvidede familien til b3 Guitars, eller man kan ta direkte kontakt med dem over Nettet – spesielt i de tilfellene hvor man kanskje har et ønske om å være litt nærmere hele prosessen.

b3 Guitars SL59

Hver eneste b3 gitar er et resultat av et fruktbart samarbeid mellom Gene Baker, Michael Rinkenberger og gitaristen. Som tidligere mesterbygger hos både Fender og Gibson Custom Shop og som verdenskjent gitarbygger, har Gene skapt noen av de fineste gitarene på denne planeten, i følge b3 Guitars, og at det er snakk om instrumenter med meget fine kvaliteter kan helt klart underskrives – man har jo opplevd noen av disse tross alt. Alle gitarene blir bygget i deres verksted ved fotenden av Tehachapi i California. De instrumentene som kommer fra b3 Guitars kommer med en innbakt vintage kvalitet og moderne gitarkonstruksjonsteknikker, alt med full oppmerksomhet fra en mesterbyggers ekspertise, helt ned til den minste detalj.

b3 Guitars SL59

Hvert eneste instrument er fullt ut spesialbygd, noe som betyr at gitaristen har full kontroll over opsjoner som hvordan kroppen jobbes, toppene, type elektronikk og konfigurasjon, stol og isenkram for øvrig, finish og en hel del mer. Hver enkelt av disse modellene starter som en silhuett eller kroppsfasong, halstype (påskrudd, limt eller gjennomgående) og ruting av elektronikken (enten front eller bakside). Derfra er enhver opsjon ditt valg. Hver eneste spesialbygde gitar er et samarbeid mellom deg og teamet hos b3 Guitars – et virkelig partnerskap når du ønsker å skape det ultimate verktøyet for dine musikalske uttrykk, ifølge b3 Guitars.

b3 Guitars SL59

Ethvert firma har sin historie, så også b3 Guitars sjølsagt, og noe av det går litt som følger. For Gene Bakers del skjedde det hele mens han ennå var i barndommen. Familien flyttet fra Detroit til California, og da måtte han som elleveåring legge hockey bak seg og i stedet begynne å pusle med gitarer som hans nye venner dukket opp – det var bare noe som falt helt naturlig for han, og som han sjølsagt også satt stor pris på å jobbe med allerede da. Bare noen få år etterpå, når Gene kun var tjue år gammel, hadde han bygd opp et komplett verksted for reparering av gitarer i sine foreldres garasje, skapt sin egen instruksjonsbok i sologitar, brukt all ledig tid på å gi leksjoner og fortsatt å spille gitar i lokale band.

b3 Guitars SL59

Når han så begynte å bygge og selge sin egen «Mean Gene» spesialbygde gitarer startet en rekke hendelser som førte til at Gene begynte å jobbe i lære under Roger Giffin, som var leder ved Gibsons Custom Shop på vestkysten av USA, såpass imponert var han over det han så Gene gjorde. Han ble værende under Roger i to år, og det var en posisjon som virkelig ga han muligheter til å utvikle videre det gode grunnlaget han allerede hadde. Gene flyttet så videre over til Fenders Custom Shop i Corona, California, det skjedde i 1993. Det var den tida som gjerne har blitt kalt Det Gylne Tidsalderen for Fenders Custom Shop, hvor Gene ble lært opp av folk som George Amicay, Jay Black, Larry Brooks, Jason Davis, John English, Kenny Gin, Alan Hamel, Yasuhiko Iwanade, Mark Kendrick, Todd Krause, Alex Perez, Steve Stern, Fred Stuart, John Suhr og John Page, og noen av disse slo han følge med i noen andre eventyr også. Hos Fender ble Gene raskt utpekt til stillingen som Senior Master Builder. Noen av høydepunktene inkluderer samarbeid med Robben Ford og Jeff Rivera, mens andre ting inkluderte den første moderne kurvede Straten, nyslippet av de store hodene på Strat, tolvstrengere, dobbelhalsede, bajo sextos, Showmaster Strats og signaturmodellen til John Jorgenson.

b3 Guitars SL59

Under det neste tiåret var Gene opptatt med å overse produksjon, mesterbygging og partnerskap med firmaer som Ernie Ball, D’Angelico og andre. Men når Gene kom fram til 2003 fattet han en annen beslutning, nemlig den å begynne arbeidet med å utvikle sine egne spesielle gitarer og så tilby disse til alle gitarister som måtte være interessert. Og det er fra det startstedet han står i dag, og hvor du ser fruktene av en god del år og nyttig erfaring som har gått inn i alt dette.

Legg inn en kommentar