Gibson – Tom Petty SJ-200 Wildflower

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Nok en gang presenterer Gibson en artistrelatert gitar, denne gangen riktignok en som involverer en som ikke direkte var involvert i prosessen, annet enn at han i sin tid representerte originalen til denne aktuelle modellen. Vi snakker om Tom Petty, hvor Gibson nå har presentert hans «Wildflower» variant av en Gibson SJ-200. Det var en gitar han i sin tid fikk gjort ferdig til sine spesifikasjoner i løpet av 90-tallet. Med i prosessen med å få denne nye modellen ut på markedet er George Drakoulias, som i sin tid hadde lang tid sammen med Tom Petty som hans produsent, og Alan «Bugs» Weidel, som var gitarteknikeren til Tom Petty og venn gjennom en lang periode.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Gibson har jo for sin egen del vært i gang gjennom 127 år nå siden Orville Gibson i sin tid etablerte det firmaet, og det er ikke få som under årene har lagt sin skjebne inn i de instrumentene som Gibson har designet og produsert. Nå er Gibson stolte av å kunne presentere det faktum at de har teamet opp med familien etter Tom Petty for å skape hans høyst elskede SJ-200 Wildflower akustisk gitar. Dette er en gitar det har tatt noen tiår å komme fram til, og dagens Tom Petty SJ-200 Wildflower akustisk gitar blir håndbygd av de beste byggerne og kunstnerne hos Gibson Acoustic Custom Shop i Bozeman, Montana, og den er tilgjengelig over hele verden – ingen restriksjoner på denne modellen, nei.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Det er ikke få artister som har valgt akustiske gitarer fra Gibson opp gjennom årenes løp, og for mange har disse vært et førstevalg for svært mange musikere. Gibsons akustiske gitarer er sementert inn i historien som en av de viktigste akustiske gitarene som har kommet ut av USA. SJ eller Super Jumbo kroppsfasongen, ble først designet i 1937 og tatt fram for å gi mye volum, til og med i tilfeller hvor anslaget ikke ville være det mest massive. Tom Petty SJ-200 Wildflower er inspirert av den gitaren som Gibson gjorde for han i 1996, akkurat i det han gikk inn i en svært så produktiv periode for hans del når han gikk i gang med å skrive materiale til, spille inn og opptre over hele verden med det som ble Wildflowers albumet hans.

Som han datter, Adria Petty, sier det: «Det er så utrolig å se den SJ-200 designen som vår far jobbet med har blitt til virkelighet sammen med hans gitarteknikker og gamle venn Alan Weidel og byggere og kunstnere av begge kjønn hos Gibson Guitars.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Mye arbeid har blitt lagt inn for å være helt sikker på at denne gitaren helt ut lever opp til Toms musikalske standarder, og de spesifikasjonene han ønsket inn i et førsteklasses instrument. Alan Weidel har grundig gått gjennom denne gitaren, som han har gjort det med alle Tom Petty signaturgitarer.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Tom spilte på sin SJ-200 mens han skrev og spilte inn Wildflowers, og for oss er det en ære og et privilegium å oppleve at Gibson lanserer denne gitaren for å feire hans musikalske mesterstykke. På det viset kan også andre kan skape det som Tom Petty sjøl beskrev som sin «Big Jangle», en referanse til den fantastiske og store lyden som man kan oppleve komme ut av en SJ-200, en lyd han elsket.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Vi håper fans og medlemmer innfor musikkområdet på lik linje vil sette pris på dette nydelige instrumentet like mye som vi gjør. Det er vakker tributt til han.»

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Sjelden, og med samleverdi, kommer denne Tom Petty SJ-200 Wildflower akustisk gitar med alle de kjente SJ-200 ornamentene og detaljene som man forventer fra Gibson. Lokket er utført i AAA Sitkagran, og dette kombineres med en solid mønstret rygg av AAA lønn i lappeteppemønster, eller Quilt som man gjerne kaller det. Sidene er av flammet lønn i AA kvalitet. Det samme mønsteret går igjen i halsen, nemlig flammelønn. Mekanikken er fra Grover, og er deres Imperial serie, i forgylt utgave. Gitaren er satt opp med en L.R. Baggs VTC under sadelen pickup med volum- og tonekontroller montert i kanten av lydhullet. Denne SJ-200 modellen er klar for enhver scene rett ut av kofferten, en Custom Wildflower koffert sjølsagt. Personlige detaljer inkluderer en Wildflower logo utført av perlemor på fronten av hodet, og med en linje fra sangen Wildflowers på baksida – «You Belong Among the Wildflowers.». Signaturen til Tom Petty er også inkludert, og den er plassert helt nederst på plekterbrettet, som er av den doble varianten. Dette er, ifølge Gibson, et akustisk mesterstykke, og kun 100 stykker av denne Tom Petty SJ-200 Wildflower vil bli tilgjengelig. Prisen, i USA, er satt til $ 9.999,00, så den er uansett neppe for særlig mange.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Både som soloartist og sammen med bandet sitt, The Heartbreakers, skapte Tom Petty noe av den mest elskede og varige musikken i vår tid. Han leverte dessuten også en hel del i samarbeidet som var The Travelling Wilburys, sammen med George Harrison, Roy Orbinson, Bob Dylan og Jeff Lynne. På enden av 2020 ble Tom Pettys siste prosjekt sluppet, nemlig «Wildflowers & All The Best» med alle 25 sangene fra Wildflowers opptakene slik de opprinnelig ble forestilt av Tom Petty. Det hele ble produsert av Tom, Rick Rubin og Mike Campbell, Wildflower & All The Best samlingen er et komplett blikk et av de mest unike og høyt verdsatte albumene innenfor rocken, og med dette prosjektet får fans følge hele innspillingsprosessen fra demoene, til studio, til scenen og en hel del mer. Wildflowers & All The Best kan strømmes og kjøpes herfra – https://tompetty.lnk.to/wildflowers – du velger sjøl hvilken leverandør du ønsker å benytte.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

«Finding Wildflowers» (Alternative versjoner) vil bli sluppet 16. april i år via Warner Records. Det er et album som inneholder 16 studioinnspillinger av alternative opptak, lange kutt og jam versjoner av Wildflower-sanger mens Tom, bandmedlemmer og medprodusenten Rick Rubin arbeidet med å avslutte albumet i 1994. dette er en utgave som vil gi fans ytterligere dypere tilgang inn i det arbeidet som gikk med for å skrive og spille inn Wildflowers, samt for også å realisere den fulle versjonen av slik Tom alltid hadde ønsket det. Sporene på Finding Wildflowers har tidligere blitt gitt ut på en Super Deluxe 9 stykk LP versjon av Wildflowers & All The Best, som kom i et begrenset opplag. Det vil nå bli tilgjengelig via en gullvinyl i et begrenset opplag for – https://www.tompetty.com/wildflowersandalltherest?ref=Typed/Bookmarked – og som indie kjøp, CD og på alle digitale strømmetjenester for første gang. For mer informasjon om Finding Wildflowers kan du gå til – https://tompetty.lnk.to/findingwildflowers – og velge fra hvor du vil hente innhold.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Den nye dokumentaren «Tom Petty: Somewhere You Feel Free” utforsker den samme tidsperioden i Pettys liv, og det å skape og turnere i forbindelse med Wildflowers albumet. Opptakene er besørget av Pettys filmmaker Martyn Atkins og regissert av Mary Wharton. «Somewhere You Feel Free» er bygget rundt et skattkammer av oppdagede 16 millimeter filmer, så vel som nye intervjuer med Adria Petty, produsenten Rick Rubin og bandmedlemmer fra Pettys Heartbreakers Mike Campbell, Benmont Tench og Steve Ferrone. Mer info om filmen «Tom Petty: Somewhere You Feel Free», som hadde premiere nylig I forbindelse med SXSW finner du her – https://www.tompetty.com/film – resten er opp til deg. Det er i det minste nevnt.

Gibson Tom Petty SJ-200 Wildflower

Et godt minne etter Tom Petty i det minste, som var nok et offer for den opiodepidemien som har rast, og fortsatt raser i USA. Ikke bare tar det drepen på smerter, men det tar også livet en hel del folk i det landet hvert eneste år. Noen gjør en god gevinst på dette, og siden det hele kommer på lovlige resepter så har det liksom vært helt ok. De eneste som har høsten en gevinst av dette er den industrien som produserer disse medisinene. Fra å stille smerte er det kort vei til at det også kan være med på å skape den samme tilstanden som heroin skaper, med den forskjellen at den raffinerte morfinen er lovlig – helt til legen ikke lenger kan skrive ut. Da finnes det nok av det i den litt mørkere delen av markedet dessverre. Det er sterkt vanedannende – så vær på vakt!

Legg inn en kommentar