Warwick, Traveler Guitar og Austrian Audio

Warwick lærreimer
Warwick lærreimer
Warwick lærreimer
Warwick lærreimer

Blant nyheter fra Warwick finnes det også noe på utstyrssida. De har gjort en serie med solide lærreimer for de som ønsker noe solid til sitt instrument. Dette er snakk om tysk kvalitetslær, noe det ryktes at de har en lang historie med. Dette er produkter som er tilgjengelige nå, og som vil være synlig på deres butikkside – https://shop.warwick.de/en – for de som ønsker å sjekke det ut litt grundigere. Betegnelsen er Warwick Teambuilt & Masterbuilt Genuine Leather Bass Straps. Bukser har de ennå ikke begynt med – om noen skulle lure.

Traveler Guitar TB-4P, perlehvit
Traveler Guitar TB-4P, perlehvit – baksida

Traveler Guitar har nok en nyhet de ønsker å fortelle om. Denne gangen er det snakk om to nye basser med medium lengde på skalaen. De lover at dette er basser som vil levere en skikkelig punch, samtidig som de enkelt passer inn i hylla over deg på flyet – om du skulle ha anledning til å reise i det hele tatt. Det kommer nok en dag for det, og da kan det jo være greit å vite at dette finnes for de som vil ha med seg et instrument når man skal ut på reise i en eller annen sammenheng. Det er som sagt to modeller å velge mellom, enten en Sunburst/Lønn eller en Pearl White Gloss. Betegnelsen er TB-4P Bass, fra Traveler Guitar som sagt.

Traveler Guitar TB-4P, sunburst

Det er som sagt snakk om en kompakt fire-strengs bass for reiseformål, og den leveres så langt kun i høyrehendt versjon. Den har en total lengde på 895 millimeter og en skalalengde på 32 tommer, eller 812 millimeter, for hva en beskriver som medium skalalengde. Kroppen er gjort av or med en påskrudd hals av lønn. Gripbrettet er av Pau Ferro eller lønn, med punktinnlegg. Sadelen har en bredde på 1,75 tommer, eller 44,45 millimeter. Den er utstyrt med 22 bånd av jumbotypen.

Traveler Guitar TB-4P

De kommer utstyrt med en passiv Seymour Duncan designet pickup med aktiv elektronikk. Det er kontroller for volum og tone. Bassene er også utstyrt med en hodetelefonforsterker med Clean, Boost, Overdrive og Distortion innstillinger. Mekanikken er av lukket type med en utveksling på 14:1. Hodetelefonutgangen er en jack på 3,5 millimeter, og den har også en AUX-inngang med en 3,5 millimeter jackinngang. Strømmen blir forsynt av to AAA-batterier. Isenkramen er forkrommet mens plekterbrettet er simulert skilpaddeskjell. De er satt opp med D’Addario EXL 165 strenger. Finish er som sagt enten sunburst eller Pearl White. Den har en omtrentlig vekt på 2,95 kilo, og den inkluderer en deluxe gigbag.

Traveler Guitar TB-4P

Mer om disse produktene finner du her – https://travelerguitar.com/products/tb-4p-bass-sunburst-maple – hvor det også er informasjon om pris og hvor man får kjøpt en slik.

Austrian Audio OC818

Austrian Audio kan med en viss stolthet meddele at de også dette året var til stede på Grammy, som leverandør av utstyr i forbindelse med avviklingen av det arrangementet. Årets Grammy var den 63. i rekken av slike arrangementer, og det var jo litt annerledes dette året siden alt fortsatt i all hovedsak er stengt ned i USA, og i alle fall i California og Los Angeles hvor det hele holder hus hvert år.

Austrian Audio OC818

Michael Abbott, som har ansvaret for alt som har med lyd å gjøre i forbindelse med Grammy var så fornøyd med det han fikk tilbake året før at han nok en gang valgte å gå for Austrian Audios mikrofoner. For Austrian Audio er jo dette viktig siden det er en annerkjennelse de helt klart er avhengig av for å bryte markedet for sin egen del. De har ikke vært i drift særlig lenge så langt, sjøl om den kombinerte erfaringen som befinner seg innenfor det firmaet er omfattende nok. Det var nok en gang deres OC818 mikrofon som ble valgt for formålet. Det er en kondensatormikrofon med ulike opptaksmønstre og dobbel utgang, og som også er den første mikrofonen med en trådløs styring som opsjon. Det gis også en noe enklere slektning til den mikrofonen i form av OC18, som er en kardioid modell med høy grad av presisjon den også.

Austrian Audio OC818

Austrian Audio startet opp i 2017 etter at AKG opplevde å få sine kontorer stengt ned i Wien. De som da ble stående igjen ledige på markedet møtes raskt for å se om det var noe de kunne gjøre med den basen de tross alt satt på, og det ble de raskt enige om. Det nye firmaet startet med en kjerne som besto av tidligere AKG-personell med erfaring fra ledelse, akustikk, elektronikk, test og måling, mekanisk design, R/F trådløst og software/firmware. Tilsammen brakte de med seg 350 år med samlet erfaring inn til det nye firmaet. Mer informasjon finner du her – https://austrian.audio/ – om både OC818, OC18 og andre produkter de har i sin katalog nå.

Legg inn en kommentar