Native Instruments & iZotope

Native Instruments og iZotope velger nå å slå sammen sine ressurser i en ny musikk- og lydskaper gruppe. De ser på dette som en allianse uten sidestykke mellom to toppmerker innenfor en bransje, og noe som vil kunne åpne opp nye kreative muligheter for musikere, produsenter og lydteknikere. Det er snakk om iZotope, som er ekspert når det kommer til intelligent musikkteknologi, og Native Instruments som er en ledende produsent av produkter for skapning av musikk. De annonserte 11. mars 2021 at de har slått seg sammen i et team for å skape en ny teknologigruppe som blir støttet opp av Francisco Partners og EMH Partners. Begge firmaene kommer til det hele med en visjon de deler mellom seg om en sømløs kreative opplevelse og skaper denne alliansen, uten andre sammenligninger, for å forme framtida når det kommer til kreering av musikk og lydprodukter.

Med en sterk egen identitet vil både Native Instruments og iZotope fortsette å operere uavhengig av hverandre, og på det viset fortsette å forsyne markedet med det som er hvert enkelt firmas styrke. Det vil ikke bli noen strukturelle endringer hos noen av disse firmaene, hvor hver enkelt vil operere under det samme lederskapet, og med de samme godt innarbeidede teamene. Mark Ethier, som var med på å etablere iZotope og som fungerer som øverste sjef, og Constantin Koehncke, direktøren hos Native Instruments, vil arbeide sammen med hverandre for framtida og visjonen til denne nye alliansen som sidestilte sjefer for gruppa.

Det har aldri vært en mer spennende tid for produksjon av lyd, hvor appetitten for en stadig mer strømlinjeformet bare øker. Formålet med denne alliansen er for å gi det kreative miljøet en langt bedre støtte gjennom et tett samarbeid, deling av kunnskap og teknologi og en stadig forbedring av de produktene som vil bli tilbudt. Som en kollektiv kraft vil denne duoen generere et langt mer sammenhengende økosystem for lyd, for å hjelpe kreatører uansett hvor de enn måtte befinne seg i sin reise.

Som Mark Ethier, fra iZotope, forklarer det: «iZotope og Native Instruments deler den samme misjonen om å inspirere og muliggjøre kreativitet. Vi ser begge i retning av å gjøre det enklere for lydteknikere, produsenter og musikere å realisere deres kreative visjon, og sammen vil vi være i stand til p bryte ned barrierer som har stått i veien for det målet i tiår. Med iZotopes intelligente prosessering og Native Instruments innovative produkter, kan jeg knapt vente på hva artistene vil skape.»

Constantin Koehncke, Native Instruments, legger til: «Etter hvert som flere og flere folk kommer inn til det å skape musikk så er de også samtidig på jakt etter løsninger som gir dem enkel tilgang til de byggeklossene de trenger til for sin reise. Ved å slå kreftene i hop med iZotope kommer vi et skritt nærmere det å oppnå vår felles misjon om å forsyne produsenter på alle nivåer med alt det de trenger – fra instrumenter og effekter, til et aktivt støttende og voksende miljø. Jeg kan ikke engang begynne å tenke på hva våre kombinerte talenter og teknologi kan komme opp med for å inspirere artister og musikkskapere over hele verden.»

«Gjennom vår personlige pasjon for musikk ser vi på iZotope og Native Instruments som to imponerende pilarer innenfor denne delen av bransjen. Etter hvert som vi har blitt bedre kjent med disse firmaene og folkene de består av, er vi overbevist om at de vil endre og utvide industrien ved å jobbe sammen,» konkluderer Matt Spetzler, fra Francesco Partners. Mario Principal hos Francesco Partners legger til, «Vår rolle er å sloss for deres felles visjon, tilby strategisk forretningsstøtte og ressurser for å muliggjøre deres suksess. Vi kan ikke vente på å se hva denne gruppen kan få til for produsenter, lydteknikere og musikere.»

Etablert i 2001, iZotope designer programvare, plug-ins, isenkram og mobile applikasjoner drevet fram av den høyeste kvaliteten innenfor lyd som mulig, maskinlæring og slående intuitive brukermiljøer. Deres intelligente lydteknologi hjelper musikere, produsenter og lydteknikere til å fokusere på håndverket sitt mer enn teknologien bak den. Dette siste året har vist en kraftig økning i kreative uttrykk innen iZotopemiljøet, med en økning på 72 prosent i bruk av produkter og en økning på 82 prosent nye kunder i forhold til 2019. Flaggskipsprodukter – som Ozone for mastering, RX for reparasjon av lyd og Spire for innspilling – er en industristandard for folk som jobber innenfor musikk, TV, film og podcaster, noe som resulterte i to Primetime Engineering Emmy-priser og en Scientific og Engineering pris fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

For mer enn tjue år har Native Instruments befunnet seg i sentrum av musikkinnovasjon. De har etablert samfunn, skjøvet de tekniske grensene og åpnet opp nye kreative horisonter for amatører og profesjonelle på like linje. Siden etableringen i Berlin i 1996 har Native Instruments blitt et av de største og mest innflytelsesrike firmaene i musikkteknologifeltet, ved å tilby isenkram og programvare til mer enn 1,5 millioner aktive skapere på månedsbasis – fra prisvinnende artister til førstegangsprodusenter. Drevet fram av et behov for å gjøre kreering av musikk mer inkluderende, har Native Instruments som mål å tilby en så sømløs opplevelse for skapere av musikk med flere tilgangspunkter hvor man kan gå inn i det hele. I januar investerte Francesco Partners, et ledende globalt investeringsfirma som spesialiserer i det å gå i partnerskap med teknologifirmaer, for å bidra til å aksiellere deres vekstrate.

Legg inn en kommentar