Phil Jones Bass – B.C. Rich

Phil Jones Bass CAB-67

Nytt fra Phil Jones Bass er kompakt kabinett bestykket med seks 7 tommers høyttalere og en 3 tommer PJB diskantenhet. Det er et kabinett som kan håndtere 500 watt, og det beste er jo vekta på det hele – et CAB-67 Bass Cabinet veier mindre enn tjuefem kilo. Phil Jones Bass er et firma som fokuserer på produkter for basser og bassister, og kvaliteten på produktene har vært upåklagelig, samtidig som de også har vært veldig dyktige i det å konstruere produkter som har vært kompakte, lette og svært så effektive.

Phil Jones Bass CAB-67

Dette er som sagt et kabinett for bass med en lettvekts konstruksjon hele veien gjennom. Det er snakk om en bassrefleks design bestående av 6 x 7 tommers PJB basshøyttalere og en 3 tommers PJB diskantenhet. Frekvensomfanget på dette kabinettet går fra 30 Hz til 25kHz. Alt ved en impedans på åtte ohm. Den kan håndtere opp til 500 watt. Det eneste de ikke sier noe om så langt er virkningsgraden, men kjenner jeg Phil Jones Bass rett så skal det være tilstrekkelig for langt de fleste applikasjoner. Kabinettet kommer med tre nedsenkede håndtak og fire solide hjul. Inngangene besørges av to Neutrik NL4MP Speakon terminaler. Dimensjonene på dette kabinettet er 415 millimeter bred x 320 millimeter dyp x 691 millimeter høy. Vekta lander på 24,5 kilo, og kabinettet kommer med et mykt cover.

Phil Jones Bass CAB-67

Phil Jones Bass CAB-67 Bass Cabinet vil være tilgjengelig fra starten av april, og i Europa vil dette kabinettet havne på euro 699,00. Hva det vil bety i din ende må du sjekke ut hos lokale musikkhandlere siden alt slikt uansett vil være helt ut avhengig av valutasituasjonen. Mer info vil være å finne her – https://www.pjbworld.com/cms/index.php/products-cabinets/ – hvor du dessuten vil finne alle produktene som kommer fra Phil Jones Bass i dag.

B.C. Rich Gunslinger II Prophecy

Også B.C. Rich Guitars har noe å melde dette året. De kommer med en modell i sin Prophecy-serie som de mener vil ha stor interesse for svært mange i den enden hvor denne typen gitarer har et publikum.  Den nye modellen er en kalt Gunslinger II Prophecy. Det er en modell bygd med en så enkel tilgang til hele halsen som tilnærmet mulig. Den har en gjennomgående hals som går gjennom en kropp av or, med en høyglanset finish i enten sort, Candy Apple Red, Orange og Green Pearl. Den blir kun levert som høyrehåndsmodell.

B.C. Rich Gunslinger II Prophecy

Halsen har en fasong som B.C. Rich beskriver som Shredzilla 6-inline. Materialet som er brukt er lønn over en skalalengde på 25,5 tommer. Truss Rod er dobbelt justerbar, mens mekanikken sitter på linje på et reversert hode. Gripbrettet er også av lønn, og er utstyr med jumbo bånd, som det er 22 stykker av i halsens lengde. Det er innlegg i gripbrettet, og denne varianten kalles B.C. Rich Offset Squares – bildene burde greit illustrere hva det er snakk om. Sadelen er en låsbar en fra Floyd Rose.

B.C. Rich Gunslinger II Prophecy

Mekanikken består av en stol av den låsbare typen fra Floyd Rose, Floyd Rose 1000 Series er betegnelsen. Stemmeskruene er låsbare Grover Rotomatic med en 18:1 utveksling. Pickupen kommer fra DiMarzio, og er framstilt i USA. Den er av typen direkte montert humbucker. Den er utstyrt med en enkelt volumpot, med push/pull velger, og en tre-veis vippebryter. Pot er 500K lineær. Den er satt opp med D’Addario NYXL 09-42 High Carbon stålstrenger, som de mener er med på å ytterligere stabilisere stemmingen og gjøre den mer konsistent, samtidig som de ryker mindre enn vanlige nikkel- og stålstrenger. Det er kun snakk om seksstrengere i denne serien. Den kommer med en design som beskrives som No Hell Shredzilla Neck Cut Out, noe som synes greit på bildene også, og som er med på å gi en veldig grei tilgang hele veien opp gripbrettet. Den blir også levert med Dunlop Straplock System for å sikre gitaren når du har den i bruk. Gitaren er produsert i Indonesia for B.C. Rich.

B.C. Rich Mockingbird

B.C. Rich kan nå også levere deg din drømmegitar, eller bass, fra B.C. Rich Custom Shop. Kan hende er det en Mockingbird du lenge har siklet etter, eller kanskje kunne du ønske det en variant av en ti-strengs Bitch. Det hele er i enden helt opp til deg, og lommeboka di. For mer informasjon om dette i Europa, og for eventuelt å legge inn en bestilling, vil du finne mer info her – https://shop.warwick.de/ – gitarene vil bli produsert i Fontana i California, hvor B.C. Rich har sitt hovedkvarter.

Legg inn en kommentar