Eventide MicroPitch

Eventide MicroPitch

Eventide Audio kan tid, noe de også beviser gjennom nye produkt, MicroPitch, som nyter fordel av all den ekspertisen Eventide har opparbeidet på feltet helt siden starten i 1975, noe som denne gangen har resultert i et spennende produkt, som i tillegg kommer til en hyggelig pris. Noe får man jo tilbake etter så mange år. MicroPitch er pedal nummer to i en serie Eventide Audio har gitt fellesbetegnelsen dot9, den første kom i fjor og ble kalt Blackhole. Begge disse pedalene er tilgjengelige i dag.

Eventide MicroPitch

MicroPitch bygger på en delayalgoritme som har vært med Eventide siden starten, og ble i sin tid introdusert i deres legendariske H910 og H949 effektprosessorer. Dette ble videreutviklet og fortsatte i Eventides H3000 Harmonizer™ som uten tvil var med på å ytterligere popularisere effekten og også sørget for å sementere dennes plass i musikkhistorien som et virkelig sentralt verktøy i studioet. Dette er hva musikere i dag kan ta i bruk gjennom denne nye pedalen fra Eventide., MicroPitch. Den tilbyr noen unike kombinasjoner av doble pitch-skiftere med meget fin oppløsning, variabel pitch, forsinkelse og modulasjon – inkludert en ny positiv envelope og negativ envelope modulasjonskilder. Dens distinkte arkitektur fanger inn et stort omfang av soniske applikasjoner fra en subtil tykkelse lagt til tonen til å skape en rik og omfattende stereospredning hele veien til en skog av kreative lyddesign spesialeffekter. Den kraftige, spilleklare røde MicroPitch Delay pedalen er ikke bare for gitarer – pedalen bringer med seg en dimensjon uten paralleller til enhver kilde fra vokaler til keyboard til trommer, strykere, messing og treblås.

Eventide MicroPitch

Brukeren kan velge mellom dusinvis av forhåndsinnstillinger levert av Eventide, som kan lastes opp til pedalen ved hjelp av MIDI, som også er tilgjengelig i en forhåndsoppsatt liste i Eventide Device Manager (EDM – er en Windows og Mac OS X applikasjon for oppdateringer av programvare, systeminnstillinger og for å skape og lagre prosjekter.

Eventide MicroPitch

Pedalen kan holde opp til 127 forhåndsvalg i minnet, hvor fem forhåndsinnstillinger blir lastet opp til musikerens føtter for tilgang via en fotbryter. Fotbryteren er en aktiv dobbeltvirkende bryter som gir deg god kontroll over alle muligheter under bruk. Den har hva de kaller en Catch-Up innstilling som hjelper musikanten til å stille inn sin lyd mens de går mellom forhåndsinnstillinger og ulike parametere. En enkel AUX svitsj kan bli brukt for å sette Tap Tempo, eller man kan bruke en trippel AUX svitsj for enkelt skifte mellom forhåndsinnstillinger (opp, ned og lasting). MicroPitch gir deg også ulike Bypass-opsjoner, som Bufferet, Relé, DSP-FX eller Kill Dry. MIDI er tilgjengelig over en TRS-kontakt, for bruk sammen med en TRS til MIDI kabel eller en konverterboks, eller USB. På baksiden er det en Guitar/Line Level svitsj som gjør det mulig å koble MicroPitch til alt med korrekt signalnivå, fra gitar til synth, effektsløyfer og digitale interfacer for bruk i forbindelse med opptak og annet. Enhver kombinasjon av MicroPitch parametere kan bli lagt til en Expression-pedal.

Eventide MicroPitch

Eventides MicroPitch pedal er som sagt tilgjengelig nå. I USA vil den har en pris på $ 279,-, og den vil være tilgjengelig hos Eventides forhandlere over hele verden. For å finne ut mer, og eventuelt få tak i en MicroPitch kan du sjekke her – https://www.eventideaudio.com/products/stompboxes/pitch-delay-pedal/micropitch-delay – der finner du all informasjon om både denne pedalen, samt alt annet som Eventide produserer i dag.

En video fra Eventide som presenterer hva MicroPitch kan levere

Eventide har holdt seg i fronten når det kommer til teknologi i forbindelse med innspilling av musikk gjennom snart femti år så langt. De skapte en aldri så liten revolusjon innenfor lydindustrien når de i 1975 skapte og brakte ut på markedet verdens første kommersielt tilgjengelige digitale effektenhet, Eventide H910 Harmonizer. Helt siden den gang har deres legendariske prosessorer, effekt pedaler og plug-ins vært å høre på et utall innspillinger. Med MicroPitch blir det helt klart ikke noe mindre av nettopp det.

Legg inn en kommentar