Gibson – The Murphy Lab

Gibsons nettside med Murphy Lab modeller

Noen med litt tid blant gitarer vet hvem Tom Murphy er, og spesielt når man kobler det navnet opp mot Gibson. Nå har de slått sitt i hop for å produsere en serie med gitarer som har fått sin gjennomgang i The Murphy Lab. Dette er modeller som har fått hans spesialbehandling. Det er omkring femti stykker i denne omgang, og rent prismessig (helt ut avhengig av valutasituasjonen) vil de koste et sted fra femtitusen opp til drøye hundretusen, så det som ville kostet deg tretti år med slitasje på en gitar kommer til en pris. På den andre sida er dette gjennomført av en som virkelig kan det, og som sørger for at det instrumentet som kommer ut i den andre enden spiller som en god gammel venn. Som Gibson sjøl sier det – The Murphy Lab Collection, the Greatest Hits of vintage guitars. Det er uansett en imponerende samling.


Murphy Lab Heavy-Aged 1957 Les Paul Junior i TV Gul

The Murphy Lab er en helt ny lab innenfor Gibson Custom Shop i Nashville, og det er en lab som utelukkende er satt opp for å forestå aldring av gitarer gjennom bruk av den siste og mest sofistikerte teknologien, vitenskapen og verktøyene. Du kan se hele programmet ved å følge denne adressen – https://www.gibson.com/Guitars/Collection/the-gibson-murphy-lab – og blir du nysgjerrig er det jo bare å ta kontakt med de som selger instrumenter fra Gibson. Dette er instrumenter som er tilgjengelige over hele verden nå.

Murphy Lab Light-Aged 1963 Firebird V

The Murphy Lab blir ledet av Tom Murphy og hver enkelt som jobber i den labben har gått i lære hos Tom Murphy hele veien opp til ekspertnivå ved bruk av hans patenterte, kjemiske prosess og spesifikasjoner for å kunne tilby fire nivåer med alder og slitasje i området fra Ultra-Heavy til Ultra-Light. Hver enkelt Murphy Lab gitar er et unikt stykke kunst som gir det ultimate vintage utseendet, følelsen og eierskapserfaringen. The Murphy Lab tilbyr den nye Murphy Lab Collection som består av 50 gitarer – så vel som en Murphy Lab Meny med aldringsopsjoner for en Made To Measure gitar – lagd til mål. Hver enkelt Murphy Labb gitar tar sin egen reise gjennom Gibson Custom Shop, hvor de får den nye Murphy Lab lakkformularet og håndutførte teknikker.

Murphy Lab Ultra Heavy-Aged 1959 Les Paul Standard i Lemon Burst

I tjuefem år har mesterartisten Tom Murphy vært opptatt med å replisere alle de gode egenskapene man kunne finne i en vintage gitar, og det på det lerret som en ny gitar representerer. Toms teknikk løfter hans pasjon for og den dype kunnskapen om vintage gitarer, hvor han har lagt til sin egen kreative visjon for å legge til slitasje og naturlig krakelering i lakken som er med på å reprodusere hvordan en Gibson aldres over tid. Tom har rekreert aldring på gitarer til legendariske gitarister som Jimmy Page, Eric Clapton, Slash, Joe Walsh, Billy Gibbons, Joe Perry, Peter Frampton, Dickey Betts, Gary Rossington og mange andre.

Murphy Lab Ultra Light-Aged 1959 ES-335

Tom var sentral i opprettelsen av den originale versjonen av Gibson Custom Shop, og der utviklet han den vitenskapelige prosessen med aldring av gitarer. Den originale nitrocelluloselakken som ble brukt på gitarer på femti- og sekstitallet var på ingen måte perfekt, og den kom med noen svakheter, noe som førte til at finishen begynte å få krakeleringer, typisk under malingen. I samarbeid med Tom har Gibson vitenskapelig reversert den originale lakken fra femti- og sekstitallet. Og eksklusivt for The Murphy Lab har Tom kombinert sine aldringsegenskaper og denne nye lakken for å skape forbedret og ultrarealistisk aldrings mønster med lang levetid.

Videopresentasjon av The Murphy Lab og modellene som kommer ut derfra

The Murphy Lab ble født når Tom ledet et Initiative hos Gibson Custom Shop for å teste prototyper av alle de ulike kroppsfasongene, finishene og nivåene i aldringen hos hver enkelt gitar. I Toms egne ord var dette noe som virkelig endret spillereglene, og det var også det som første til etableringen av The Murphy Lab hos Gibson Custom Shop i Nashville, hvor Tom, sammen med sitt team av eksperter, aldrer gitarer med større nøyaktighet, autensitet og hensyn til detaljene enn noen gang tidligere. The Murphy Lab er en levende hyldest til Tom Murphy, hans arbeid og hans arv, hvor Tom for alltid vil ha en nøkkelrolle i Gibsons historie.

Murphy Lab Ultra Light-Aged ES-355

«Jeg er utrolig ydmyk og stolt over å ha en mulighet for å bringe disse instrumentene til markedet, og det å ha mitt eget navn på dem er et utrolig ansvar,» sier Tom Murphy, Mesterartist hos The Murphy Lab hos Gibson Custom Shop. «Dette arbeidet har vært min pasjon i flere tiår, og det vi har oppnådd gjennom The Murphy Lab når det gjelder ulike typer aldring og konsistensen i hele prosessen er virkelig grensesprengende. Jeg setter alltid mitt arbeid opp mot virkelige vintage Gibson gitarer, og den effekten vi i dag er i stand til å oppnå vel, det er ingenting der ute likt det. Dette setter nye grenser. Det er framtida når det gjelder aldring av gitarer.»

Murphy Lab Light-Aged 1959 ES-355

«Gibson Custom Shop er toppen av håndverk, kvalitet og utmerket lyd. Hvert instrument feirer Gibsons arv,» sier Cesar Gueikian hos Gibson. «The Murphy Lab er en av våre Gibson Labs, det er hvor vi gjenskaper og implementerer nye måter å levere det historiske aspektet ved Gibson Custom Shop. Mesterartisten Tom Murphy kommer med sin ekspertise, autentiske stil og sin pasjon for å bygge historisk korrekte gitarer til Murphy Lab Collection.»

Murphy Lab Heavy-Aged 1963 Firebird V

The Murphy Lab Collection fra Gibson Custom Shop består av femti ulikt aldrede gjenskapte historiske modeller, som ikke bare er en hyldest til de verdifulle originale modellene – de er kloner av dem. Fra laserskannede dimensjoner til kjemisk gjenskapte plast- og fargetilpassede variasjoner av Gibsons berømte sunburst, alle elementene har nøyaktig blitt gjenskapt helt ned til utrolig detalj. Det representerer kulmineringen av flere tiårs arbeid hos Custom Shopens eksperter – en hvileløs oppgave i å bringe nøyaktighet og autensitet inn i tilhengernes hender. Som definisjonen av kul, er disse gitarene de beste kreasjonene siden Gibson Custom Shop begynte å gjøre historiske gjenskapinger for mer enn tjuefem år siden. The Murphy Lab kommer med de følgende gradene av slitasje – ultra heavy-aged, heavy-aged, light-aged og ultra light-aged, alt utført av de dyktige artistene hos Murphy Lab. The Murphy Lab finish behandlingen, koblet med koordinert aldret mekanikk, simulerer årtier med spilling, og gir hver enkelt gitar dens egen unike karakter, vibber og følelsen av en original gitar fra Gibsons gylne år.

Legg inn en kommentar