Morley

Morley Big Horsie

Morley har en del å melde i dette året også, og de sier sjøl at de har en hel del å leve opp til siden firmanavnet jo antyder nettopp det – «more» utledet av Morley. De mener sjøl at det var eksakt hva det var de mente med det navnet, og noen nye produkter har de jo. Det første er en wah-pedal utviklet i samarbeid med Steve Vai, BH2, eller Steve Vai Bad Horsie Wah som er hele betegnelsen på denne nye pedalen. Det er hans offisielle signaturpedal hos Morley. Pedalen er bygd som en klassisk full størrelse Morley konstruksjon. Bad Horsie Wah er justert for å gi den foretrukne tonen og sveipet til Steve Vai. Den kommer også med en valgbar Contour innstilling for wah-effekten for å endre frekvensen og utgangen på wah-pedalen. Du trykker ganske enkelt ned på en bryter for å aktivere Contour Wah modus og så bruker du Contourknotten for å justere frekvensen og nivåkontrollen for å justere for utgangsnivået fra pedalen. Pedalen kommer med Morleys elektro-optiske design og med en svitsjløs operasjon, noe som er med på å skape en pedal som er stille og absolutt svært så holdbar i forhold til all bruk over lang tid. Det er bare å trykke på den belyste indikatoren for å engasjere, og det samme når man ønsker å gå ut av effekten. Pedalen har en innbygd bufferkrets som garanterer en ren gitartone og utgang. Den har to ulike Wah-innstillinger – Bad Horsie og Contour Wah. Morley lover at denne pedalen også vil virke sammen med bass og keyboardinstrumenter. Den går på et vanlig 9 volts batteri, eller en strømforsyning med senter til minus og som gir 9 volt DC, og som vil trekke 12 mA. Pris i euro vil havne på 259,00, bare så det er nevnt også.

Morley Power Fuzz Wah

Den neste som skal nevnes er PFW2 – Classic Power Fuzz Wah. Classic Power Fuzz Wah er en av de store klassikerne til Morley. Akkurat som originalen kombinerer denne fuzz og wah, effekter som kan brukes hver for seg eller sammen, og da gjerne med et dundrende resultat som ifølge Morley får andre wah-pedaler til å gjemme seg. Denne pedalen tilbyr den mest omfattende sveipen i noen av Morleys pedaler, to ulike fuzzinnstillinger og en nivåkontroll for å styre eksakt hvor langt du trenger å trekke det hele ut. Morley anbefaler at du prøver ut denne pedalen sjøl, for virkelig å sjekke ut om de vil ha sine ord i behold. For øvrig har denne pedalen de samme tekniske egenskapene som man finner i alle andre pedaler fra Morley. Prisen vil havne på euro 249.00, og den vil være tilgjengelig fra april av.

Morley Volume Plus

Den dagen du er lei av støyende potmetre kan være den dagen du kanskje burde ta en titt i retning av Morleys MTMV2 – 20/20 Volume Plus. Dette er en pedal som trekker fordeler av de optiske løsningene som Morley alltid har tilbudt. Den har en meget myk aksjon som er ypperlig egnet for fiolinaktige og lapsteel type volumsveller. Den har en innstilling for minimalt volum, noe som gjør det enklere å se rytme- og solonivået samt tremolo type lyd. Igjen er det snakk om en pedal med alle de kvalitetene Morley er kjent for. Prisen til havne på euro 239,00, og den vil være tilgjengelig fra slutten av april. Kan hende omtrent på samme tid som når slusene åpnes igjen etter lockdown – en ypperlig anledning for å slippe ting ut.

Morley Power Wah Volume

Morley PWOV – 20/20 Power Wah Volume er i følge Morley den optimale plassbespareren av en kombinert pedal. Her får du den klassiske wah-effekten med Morleys legendariske vintage tone, en omfattende sveip, den nye 20/20 bufferkretsen for å forsvare din lyd og den har en innbygd 20 dB ren boost og en mykt virkene volumstyring. Utover det er alt ved det kjente når det kommer til Morley. Prisen vil havne på euro 239,00, og denne også vil være tilgjengelig fra slutten av april.

Morley Hum Eliminator

Morley Hum Eliminator er en tokanals boks som benytter seg av Morleys egenutviklede isolasjons trafoer for å bryte opp sløyfeantenner som kan skape jordbrum og støy. Hum Eliminator konverterer også fram og tilbake mellom balansert og ubalansert koblinger og hindrer kabelen i å opptre som en antenne for støy. Morley lover at Hum Eliminator ikke vil påvirke lyden på noe som helst vis, den vil snarere være med på å forbedre den. Prisen på denne er euro 114,90, og den er tilgjengelig nå.

Morley Line Level Buffer Shifter

Morley Line Level Buffer er en tokanals boks som har som oppgave å øke eller minske signalvolten fram og tilbake mellom -10 dBu og +4 dBu (helt avhengig av hvilken vei du ruter signalet ditt gjennom den). Line Level Shifter bryter også opp antennesløyfer som måtte oppstå, og som kan skape jordbrum og støy, og den konverterer fram og tilbake mellom balanserte og ubalanserte koblinger og hindrer også kabelen i å opptre som antenne for støy. Begge disse to siste boksene er passive enheter, de trenger med andre ord ikke noe batteri for å virke, og de kan komme godt med i situasjoner hvor man vil ha kontroll med uønsket støy. Prisen på denne boksen er euro 125,00, og den er også tilgjengelig nå.

Legg inn en kommentar