Korg – miniKorg 700FS, DW-8000 og ARP 2600 M

Korg har kommet med en ny versjon av ARP 2600, nå som 2600 M og 60 prosent mindre enn originalen

Korg går inn i dette året med tre synther som henter inspirasjon fra noen tidligere instrumenter fra den produsentens side, og også via at oppkjøp i sin tid. Ut av egne rekker har de hentet miniKORG 700FS og modwave, pusset av støvet og ført de tilbake rett inn i denne tida. Noe helt annet er at de har tatt resultatet av et oppkjøp noen skritt videre. Det gjør de via ARP 2600 M, hvor de fortsetter den lille suksessen som de hadde året før med en eksakt reproduksjon av ARP 2600. Det var et produkt som forsvant ut hos Korg før NAMM i 2020, hvor den ble vist fram fro alvor, i det hele tatt hadde kommet igang. Nå var det opplaget litt begrenset, og det av helt opplagte årsaker siden Korg neppe hadde særlig lyst til å satse for tungt på et produkt de ikke kjente mulighetene til. Vel, de gikk tilbake til tegnebordet, og der utviklet de den nye ARP 2600 M, og den vil de legge inn i en litt mer ordinær produksjon slik at flere kan få mulighet til å ta den veien – om de så skulle ønske.

Korg miniKORG 700 FS

Historien er at miniKORG var Korgs første masseproduserte monofoniske synth. Den ble sluppet av Korg tidlig i 1973, og dagens miniKORG er en eksakt reproduksjon av den modellen, miniKORG 700S (som i seg sjøl var en forbedret versjon av miniKORG 700, som ble sluppet det følgende året). Denne nye versjonen, miniKORG 700FS, legger til en del mer funksjonalitet som en arpeggiator, fjærklang og aftertouch. miniKORG 700FS er en fullt ut realisert analog synth som har blitt utviklet i samarbeid med den originale utvikleren, Fumio Mieda. Den blir levert i en koffert som helt klart er en del av helheta.

Korg modwave, som bygger på DW-8000

I 1985, som var det året da Korg DW-8000 dukket opp, kombinerer digitale bølgetabeller med rike analoge filtre for å gi brukerne lyder det ville være umulig å produsere med analoge oscillatorer. Modwave bygger på DW-arven og omformer den til en moderne monstersynth, ifølge Korg i det minste, der den kommer med utrolig dype bølgetabell oscillatorer, smakfulle filtre, vilt fleksibel modulasjon, uslåelig polyfoni, omfattende sekvensmønstre inkludert flere gater og innspilling i sanntid, alt for å hjelpe dem med å skape komplekse og utvidende fraser som andre stegbaserte sekvensere ikke er i stand til å skape.

Korg modwave

Modwave introduserer også nye verktøy for å skape dynamisk bevegelse – som Kaoss Physics og Motion Sequencing 2.0. Kaoss Physics kombinerer en x/y Kaoss pad med hva de beskriver som modulatable gaming fysikk for å skape en responderende og interaktiv kontrollenhet. Motion Sequencing 2.0 bringer med seg den organiske og kontinuerlige utviklende mønstrene til Wavestats Wave Squencing 2.0 inn til en verden med bevegelsessekvenser. Akkurat hvor langt du kan ta dette er helt opp til deg, og det er noe som må prøves om man skal kunne finne ut av det. Mulighetene er mange.

Korg ARP 2600 M

En av de mest ikoniske synthene i historien er ARPs 2600. Det man får med den nye Arp 2600 M modellen er en eksakt reproduksjon av den originale modellen som dukket opp på starten av syttitallet. Det var mange kjente brukere av denne modellen, og en som virkelig tok nytte av den var Joe Zawinul i Weather Report, og han brukte til overmål en god del ganger to stykker på samme tid. Hva han gjorde med dem, og hvordan resultatet ble er ting du kan lytte til på noe av den musikken som ble stående igjen etter han. Korg hadde samlet en hel del erfaring gjennom bygging av ARP 2600 FS, som dukket opp på markedet i 2020. Siden den ble utsolgt hos Korg før de fikk en sjanse til å vise den førte tydeligvis til at de satt seg ned for å gjøre en ny variant av denne synthen. Resultatet er ARP 2600 M, hvor M står for miniatyrisering muligens, det mest fordi denne nye modellen kommer i 60 prosent av størrelsen av den originale modellen. Det er det samme folkene i Japan som bygger også denne modellen, og den blir levert i en koffert komplett med en Korg klaviatur, og klar til å spilles på med en gang man har mottatt den og satt den opp. Den inneholder de samme analoge komponentene, og resultatet er en synth med de samme kvalitetene rent lydmessig som i de tidligere modellene. Fjærklangen har blitt tilpasset og adoptert til det nye kabinettet, slik at man sitter igjen med det samme resultatet i enden.

Legg inn en kommentar