Gibson – Simmons, Slash og Epiphone

Gene Simmons

Den siste Gibson fikk koblet på for sin del var Dave Mustaine fra Megadeth, men de har jo noen flere med på laget, og det er nyheter også i den enden nå. Slash er en som har vært med en god stund allerede, og der har det kommet et tillegg til programmet som kanskje en del vil ha interesse av. Utover disse to har Gibson også gjort en avtale med Gene Simmons fra det ikke helt ukjente bandet Kiss. Utover dette slipper de også en Epiphone Prophecy Collection. Gibson åpner i tillegg til dette en ny fabrikk for akustiske gitarer i Bozeman i Montana. Litt mer om noe av dette på denne plassen nå.

Slash med Victoria Goldtop og resten av sin samling utviklet sammen med Gibson

Den nye modellen i serien med gitarer Gibson har utviklet sammen med Slash er en Gibson Les Paul Goldtop, som er modellert etter Slash egen modell som har gått under kjælenavnet «Victoria». Den har en topp av lønn med en massiv kropp av mahogni bak, med en mørk finish. De personlige detaljene til Slash består av en halsprofil med en C-profil, Gibson BurstBucker Alnico 2 pickuper uten deksler, fargekoordinert isenkram, håndkoblet elektronikk med Orange Drop kondensatorer og en vintage utseende brun koffert. Unikt for modellene i samlingen til Slash er Slash egen tegning av en skalle på baksida av hodet, Slash signatur på truss rod dekselet samt et blankt deksel i kofferten. Slash nye Ernie Ball strenger og fire Slash Jim Dunlop Tortex plektre. Denne nye modellen slår følge med de tidligere annonserte fire Les Paul Standard modellene og to J-45 Standard modeller.

Gibson Gene Simmons Thunderbird G2 sølvvarianten

Som sagt har Gibson også slått seg sammen med Gene Simmons fra Kiss i en serie med gitarer som går under betegnelsen G2. Det er en samling som inneholder gitarer og basser, eller som Gene Simmons sier det: «Du lever og dør med instrumentene i hendene dine. Du kan stikke ut tunga di bare så mange ganger, men i enden må du levere varene.»

Gibson Gene Simmons Thunderbird Bass G2 blodrød

Det er snakk om gitarer og basser for både høyrehendte og venstrehendte, og de vil bli levert fra Gibson, Epiphone og Kramer. For å starte det hele samarbeidet rundt G2 vil en ny G2 Thunderbird Bass bli sluppet litt seinere i år. Det er en bass som vil bli levert i ibenholt/sort finish med sølvdekor og en i ibenholt med blodrød dekor. Disse instrumentene gjorde sin internasjonale debut med Simmons under Kiss nyttårskonsert i Dubai for et par måneder siden.

Logoene til Gene Simmons

«Jeg har designet og varemerket bassgitarer i årtier, og når jeg hørte om Gibsons visjon og lærte litt mer om deres kreative prosess, så ble det bare helt opplagt at vi slo oss sammen med dem for å ta ting til det neste nivået,» sa Gene Simmons. «Gibson er et fortreffelig firma som har fortjent sin posisjon som en av de ledende gitarprodusentene med tilhengere over hele verden. Disse gitarene og bassene vil bli håndbygde, med en lyd som virkelig posisjonerer dem. Designen er så vakker og med samleverdi at de ganske enkelt er kunstobjekter.»

Gibson Gene Simmons Thunerbird bass G2, baksida

Etter at G2 Thunderbird bassen er sluppet har G2 planer for en Flying V bass og en Flying V gitar.

Gibson Gene Simmons Thunerbird bass G2, fra sida, sølvvarianten

«Gene er ikke bare en av de mest bejublede musikere og rockestjerner noensinne. Han er også en entreprenør, plateprodusent, skuespiller og en generelt kreativ person. Hjernen hans er alltid i arbeid, og det hva jeg virkelig liker med han,» sier Cesar Gueikian fra Gibson Brands. «Når vi først møttes ble vi umiddelbart engasjert i en meget interessant samtale om gitarer, underholdning og business. Den visjonen vi delte fikk oss til å sette oss ned for å utvikle et partnerskap som ville inkludere det å utvikle instrumenter og det å skape en ny plattform for å underholde og inspirere nye generasjoner av tilhengere av Gene Simmons og Gibson for å skape musikk: Forvent store ting.»

Gibson Gene Simmons Thunerbird bass G2, fra sida i blodrød

Gene Simmons etablerte Kiss sammen med Paul Stanley i 1972. det hele var inspirert av en felles kjærlighet til komihefter og skrekkfilmer. Det var bakgrunnen for den sminken som ble valgt for bandet, kostymene og sceneshowene, noe som helt klart må betegnes som en stor suksess. Til sammen har Kiss solgt mer enn hundre millioner CD-er og DVD-er over hele verden. De knuste også rekorder satt av Elvis og Beatles når det gjaldt konserter. Kiss ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2014, og de fikk også en stjerne på Hollywood Walk of Fame på Hollywood Boulevard i 1999. Kiss har også utviklet en base på mer enn 5.000 lisensierte produkter med assosiasjon til gruppa, noe som har generert mer penger for dem enn tilfellet har vært for noe annet band i historien.

Epiphone Prophecy serien

Fra Epiphone dukker det som sagt også opp en del nye modeller, og det gjennom en serie med betegnelsen Prophecy. Serien representerer en moderne vri på en del klassiske Gibson konstruksjoner inkludert Les Paul, Flying V, SG og Extura. Dette er instrumenter som vil havne i den øvre enden av det som presenteres under varemerket Epiphone.

Epiphone Prophecy serien

Felles for disse modellene er bruk av spesialtilpassede og aktive Fishman Fluence pickuper som leverer tre veldig distinkte varianter – en varm vintageaktig humbucker, en heit moderne humbucker og en klokkeklar og skimrende single-coil – alt sammen tilgjengelig via trykk og dra volum- og toneknotter. De vil også ble utsatt for et utvalg farger som har til hensikt å skape oppmerksomhet sammen med spesialdesignede innlegg, 24 bånd for å nå nye oktaver, raske halsprofiler og en del utvalgt utstyr fra øverste hylle avslutter hver eneste av disse gitarene.

Epiphone Prophecy serien

Flying V Prophecy Collection kommer med de detaljene som er nevnt over, så vel som Grover Rotomatic låsbare stemmeskruer, Epiphones LockTone Tune-O-Matis stol og stoppstykke for best mulig sustain. Den har også en GraphTech NuBone sadel som styrker overtonene og gir bedre stemmingsstabilitet. Gripbrett av ibenholt med kantlister, jumbo bånd, ultramoderne vektavlasting og en asymmetrisk SlimTaper™ hals for komfort og hastighet. Den kommer med en AAA lønnetopp i Red Tiger Ages Gloss, Olive Tiger Aged Gloss eller en ren topp med Black Aged Gloss. Koffert selges separat.

Epiphone Prophecy serien

Les Paul Prophecy Collection kommer med det samme som nevnt over, og også det man finner på Flying V modellen. Fargeutvalget vil være Red Tiger Aged Gloss, Olive Tiger Aged Gloss eller en ren topp i Black Aged Gloss. Igjen vil kofferter selges separat.

Epiphone Prophecy serien

Epiphone Prophecy SG bringer med seg høy ytelse basert på dem klassiske SG-designen. Den har en mahogni kropp med et topplag av AAA lønn. For øvrig er spesifikasjonene de samme som på de overfornevnte modellene. Finishene vil være Red Tiger Aged Gloss, Blue Tiger Aged Gloss og Black Aged Gloss. Som ekstrautstyr kan det leveres en EpiLite koffert eller førsteklasses gigbagger – eller begge deler om man så skulle ønske.

Epiphone Prophecy Extura kommer med en kroppsfasong som kombinerer Gibson Explorer med den smalere hofta og dypere cutawayen man fant hos Gibson Futura. Utover det vil man finne de samme detaljene i denne modellen som i de nevnt over i denne serien. Fargene vil være Yellow Tiger Aged Gloss, Purple Tiger Ages Gloss og Black Aged Gloss. Kofferter selges separat.

Legg inn en kommentar