Gibson – Dave Mustaine / Megadeth

Dave Mustaine, Megadeth, med en prototype av en av sine nye modeller

I jobben med å revitalisere Gibson, nå i sitt 127. år, fortsetter de å trekke til seg artister – både for å føye dem til sin stall, men like mye også for å kunne presentere nye modeller i samarbeid med disse artistene. Denne gangen er de stolte av å kunne presentere Dave Mustaine, gitaristen og mannen bak gruppa Megadeth. Han blir med Gibson videre som en Brand Ambassador, samtidig som de også har presentert prototyper rundt det som er ment å bli Dave Mustaine Collection. Det er en samling som vil inkludere både akustiske og elektriske gitarer, og det gjennom Gibsons ulike varemerker, som Gibson, Epiphone og Kramer.

Detalj fra hodet på en av modellene som vil bære Dave Mustaines navn

«Et av de første albumene jeg kjøpte var Kiss Alive. På baksida av det albumet fant jeg Gibsons loga samt beskjeden -Kiss Uses Gibson Guitars because they want the best – punktum» sier Dave Mustaine. «Flere år etterpå er jeg fortsatt fan av den gruppa, men nå har jeg spilt, turnert, skrevet og hatt forestillinger over hele verden sjøl, og jeg kan med sikkerhets si at jeg ikke har noen problemer med å være enig i det utsagnet. Siden jeg var på jakt etter endringer når det gjaldt mine egne gitarer, hadde jeg et møte med Cesar, og da fikk jeg hans perspektiv på den visjonen og retningen som Gibson nå tar. Jeg så min egen pasjon, respekt for instrumentene, et fokus på kvalitet og et firma som blir ledet av gitarister. Jeg føler at jeg endelig hjemme hos Gibson, og jeg er stolt av det vi bygger sammen. Jeg kan knapt nok vente på at verden skal få tilgang på de nye Gibson, Epiphone og Kramer Dave Mustaine Collection gitarer. Dette er en drøm som har blitt virkelighet for meg, så vekk meg faen ikke opp!»

Gibsons 30-års tributt til Rust In Peace

«Det er en ære å ønske velkommen ikonet, pioneren og den visjonære musikeren Dave Mustaine til Gibson-familien som vår Brand Ambassador,» sier Cesar Gueikian fra Gibson Brands. «Dave er en av de mest innflytelsesrike gitaristene innenfor metall, og et ikon når det kommer til å være konge av riffene, en posisjon fra hvor han har åpnet veien for flere generasjoner av riffskapere og spillmaskiner og alt imellom. Det å jobbe sammen med Dave er spesielt tilfredsstillende siden han er en gitarnerd akkurat som meg, som blir involvert i hvert eneste aspekt rundt det å utvikle konsepter og ideer vi har hatt når vi har designet sammen med han hos Gibson Lab. Når jeg var en guttunge som var i ferd med å lære seg å spille gitar, var mitt største ønske å spille riffene til Dave og jeg var dessuten en av de heldige fansene som var til stede på deres Youthanasia turne på konserten oi Buenos Aires i Argentina, på Estadio Obras Sanitaria stadionet. Det var der frasen Aguante Megadeth ble født gjennom sangen Symphony of Destruction. Det var en episk kveld som jeg aldri vil glemme. Jeg ser fram til å dette partnerskapet i aktivitet og kunne presentere de første stegene av Dave Mustaine Collection til verden.»

Gibson CF-100 i Blood Burst, som freskrevet av Dave Mustaine – med ekstra forsterkning i lokket

De er jo kjent over hele verden nå, Megadeth, et band som ble etablert for 35 år siden, og da som et band som satt trash metal på kartet gjennom sitt debutalbum «Killing I My Business… And Business Is Good!» Det er et album som har solgt i 38 eksemplarer så, og som underveis har dratt inn en Grammy og tretten Grammy-nominasjoner og deretter fem fortsettende album som har solgt til platina og multiplatina, inkludert «Countdown To Extiction» fra 1992, som solgte i to millioner. Megadeth har vært solid til stede på scener over hele verden, og har ofte frontet noen store festivaler for egen del underveis, og har vært med på å selge ut arenaer gjennom «The Big Four» turneen også. Før han etablerte Megadeth var Dave Mustaine med på å skrive noen av sangene til Metalliicas «Kill Em All» og «Ride The Lightning» albumer som det bandets originale sologitarist. Dette er album som i seg sjøl har sertifiserte salg på 14 millioner. Gjennom sin karriere har Dave Mustaine vært med på å generere et salg på mer enn femti millioner album så langt.

Gibson Dave Mustaine EXP Flying V i Metallic Silver

Megadeths siste album «Dystopia», utgitt i 2016, debuterte på tredje plass på Billboards 200 Albums liste, og det var et album som oppnådde en god del gode omtaler under det året det kom ut. Sjøl har Dave Mustaine også kastet seg ut i en god del andre forretninger under årenes løp. Han har et eget ølmerke gjennom Megadeth À Tout le Monde og Saison 13 øl (så langt har åtte millioner halvlitere blitt solgt i Nord-Amerika, UK og Europa). House of Mustaine er hans egen vingård som har produsert en del prisvinnende vin, en hel del gitarutstyr under hans signatur, en grafisk novellesamling i samarbeid med Heavy Metal magasinet, det første bandassosierte nettstedet i historien (Megadeth Arizona) the Cyber Army fanklubb (som ble etablert i 1994) og for ikke å glemme Megacruise, som gjerne har vært solgt ut til enhver tid. Han slapp også sin egen biografi i 2010, under tittelen «Mustaine: A Heavy Metal Memoir». I 2020 slapp han nok en bok, denne under tittelen «Rust In Peace . The Inside Story of the Megadeth Masterpiece» som kom samtidig som det albumet feiret sitt tretti års jubileum.

Kramer Dave Mustaine Flying V Vanguard Natural

I 2019 fikk Dave Mustaine diagnosen strupekreft mens han var ute på turne, og han møtte kreften som han har tatt tak i alt annet i livet sitt – med all den energien og pasjonen som han kunne fokusere på et enkelt mål. Etter intens behandling lykkes han, og kreften er nå på tilbakegang. Han fortsetter sitt liv med den samme intensiteten og viljen som han alltid har hatt. Dave Mustaine er nå travelt opptatt med å skrive ferdig Megadeths sekstende album, med plan om å få på plass en utgivelse i løpet av 2021.

Legg inn en kommentar