Believe in Music – Ashdown & Eartquaker

Meld deg på – mye av dette har du fram til 28. februar å tygge på

NAMM – Believe in Music forsetter på Nettet. Det jeg har glemt å nevne så langt, men som nok de som har prøvd vil ha merket – litt avhengig av utgangspunktet – er at det hele er litt følsomt for hvilket miljø du vanligvis jobber i. Det anbefales at du kommer til dette via Firefox eller Chrome, en nettleser som Apples Safari vil ikke fungere i det hele tatt. Du får kun opp en feil. Så legg det på minnet – Firefox eller Chrome – alt sammen fritt tilgjengelig på Nettet for nedlasting og installering. Deretter er det bare å gå til – https://attend.believeinmusic.tv/ – foreta en registrering og du vil være igang.

Ashdown Studio Stool

Ashdown hadde valgt å sette ned Mark Gooday, eieren, for å fortelle om de nyhetene de hadde med seg inn i dette året. Han sitter godt til rette på et produkt de har hatt for en tid tilbake, men som nå dukker opp på nytt igjen. Det er et rent basskabinett, og bærer betegnelsen Studio Stool. Det er, som navnet antyder, et kabinett med karakter av stol, for på toppen er det plassert en polstret sitteplate. Like under er det en hylle bak et klaffelokk, hvor man kan plassere ulike ting man vil trenge til når man setter seg ned med bassen. Stolen er utstyrt med en enkel ti tommers høyttaler som vil håndtere 150 watt ved åtte ohm. Du må finne en egnet forsterker til den dog, men skal man holde det hele kompakt kan det kanskje være en ide å gå for en Ant fra Ashdown. Kabinettet er utstyrt med håndtak for enkel håndtering. Hvor du vil bruke den er opp til deg, men den egner seg utmerket i en orkestergrav, i studio eller hjemme. Som Ashdown sier så kan det være viktig å kunne føle bassen og være komfortabel.

Ashdown Tone Pocket trådløs Bluetooth

Ashdown har også foretatt en oppgradering av sin meget populære Tone Pocket, som nå er ute i versjon 2, og de har i tillegg til den modellen også sluppet en med trådløse egenskaper. Det er en Tone Pocket utstyrt med Bluetooth. Den har eksakt de samme egenskapene som den originale modellen, med den forskjellen at den også fungerer trådløst. Det gir en litt større grad av fleksibilitet når det gjelder bruk. Det er en ypperlig løsning for de tilfellene hvor man ønsker å sette seg ned for å øve litt via en telefon. Alt settes opp på et øyeblikk, og når forbindelsen er satt vil den være tilgjengelig med en gang ved neste anledning. Den trådløse vil koste litt mer enn den vanlige, men ingen av dem er enheter man kan beskrive som dyre. Disse er dessuten ypperlige for de som ønsker å redusere det egne fotavtrykket på en scene. Tone Pocket kommer også med et USB-basert interface slik at du kan koble deg rett inn i en datamaskin for å spille inn det du gjør på bassen. Det skjer ved 48/44,1 kHz og 24 bit. Den har også en balansert linjeutgang for direkte kobling med et lydanlegg, og er utstyrt med et oppladbart batteri som gir deg to timer med spilling for hver lading.

Asddown 12-Band 600

Ashdown har fått en del forespørsler om de ikke kunne lansere en forsterker utstyrt med en 12-bånds equalizer, tidligere kalt MK-500. De slipper denne modellen i forbindelse med dette virtuelle NAMM showet. Det er en forsterker som er meget sparsomt utstyrt utover en 12-bånds grafisk equalizer og en pot for det de beskriver som Harmonic Emphasis, noe de mener vil være med på å levere noe av det optimale når det gjelder HiFi for bass. Mark Gooday forteller i innslaget i forbindelse med Believe in Music at mange av innspillene kom fra Mark King, Level 42, som ønsket en forsterker som var enkel som mulig når det gjaldt signalgangen.

Ashdown Studio 210 baksida

Studio 210 henter sine egenskaper fra sin 15 tommers bror. Her er det snakk om 300 watt med Ashdown-tone gjennom to spesialbygde ti-tommers NEO høyttalere. Det er snakk om en ganske så potent sak i følge Ashdown som kommer med ting som en fotbryteroperert introduksjon av en rørsimulert overdrive, XLR DI, effektsløyfe, hodetelefonutgang, fem-bånds EQ og linjeinngang. Den har også en utgang for ekstra åtte ohms høyttaler. EQ-seksjonen er hentet fra deres Rootmaster OriginAL serier.

Ashdown forforsterker, CTM Tube Pre

Ashdown kommer også med en ny forforsterker. De nevner at behovet for plug-ins i dagens verden er svært så tydelig, men med denne forforsterkeren mener Ashdown at du kanskje heller bare burde plugge inn for å få en stor basstone. Ønsker du å starte med en stor tone så lover Ashdown at deres nye forforsterker vil gi deg nettopp det. Den er utstyrt med, og drevet av, forforsterkerrør som ECC81, ECC82 og ECC83. Frontpanelet er rimelig enkelt, og det meste har blitt gjort for å sikre en best mulig lyd ut av bassen din. EQ-seksjonen består av bass, mellomtone og diskant, koblet med en volumkontroll og en Feedback kontroll som vil være med på gi deg både moderne og klassisk rørlyd. Ifølge Ashdown skal det være veldig enkelt å finne din egen «sweet spot» på denne forforsterkeren. Det er den nevnte Feedbackkontrollen som er hjertet til denne forforsterkeren, og den gjør det mulig å stille inn og finstemme forsterkeren til å gi deg alt fra en god gammel rørlyd i den ene enden og hele veien til en tightere og mer mellomtonepreget moderne lyd i den andre enden. Den er også utstyrt med en effektsløyfe.

Ashdown NF-1
Ashdown NF-2

Ashdown tar et vågalt skritt ut i verden av monitorhøyttalere også dette året. De presenterer to modeller NF-1 og NF-2, hvor NF beskriver at det er snakk en nærfeltmonitor i begge tilfeller. Den første er beregnet for rom hvor den største dimensjonen er 3,5-4,3 meter og den andre for rom med største dimensjon 4,3 – 6 meter. De er utstyrt med to 120 watt forsterkere for å drive elementene i hvert kabinett, og det er filtre som fordeler energien til de enkelte driverne. De er også utstyr med et subsonisk filter for å eliminere skader på høyttalerne via lave frekvenser. Ashdown kan opplyse at disse monitorene langt på vei innehar mange av de samme kvalitetene som gikk inn i den BBC spesifiserte LS3/5A i sin tid.

EarthQuaker Astral Destiny

Earthquaker fornekter seg heller ikke, og de kommer til markedet med en ny pedal med betegnelsen Astral Destiny, som er en Octal Reverberration Odyssey ifølge dem sjøl. Det Earthquaker inviterer inn til her er en helt ny verden av oktav romklang. Og tro til den tradisjonen Earthquaker har etablert under de årene de har vært på markedet så lover de deg noen solide nye opplevelser, og i tråd med deres tradisjoner er det også nettopp hva de leverer. Astral Destiny er en kompakt og kraftfull modulert oktav romklangspedal som kommer med åtte ulike romklangsmoduser, åtte redigerbare forhåndsinnstillinger, tilpasset uttrykkskontroll kontrolleren enden for et naturlig romklangsfall når effekten er frakoblet, og også en superkul strekkegenskap som dobler lengden av romklangen samtidig som den legger en justerbar bendeeffekt. Og som de gjerne sier det – hver enkelt Astral Destiny blir bygd en av gangen av et team basert på et team av Los Angeles-baserte roboter og en håndfull virkelige mennesker i det okkuperte Erie territoriet som nå for tida er kjent som Akron i Ohio.

EarthQuaker Astral Destiny

De ulike innstillingene for romklang går under betegnelsene Abyss – stor romklang uten oktaveffekt, Shimmer – legger til en øvre oktav til enden av klangen, Sub – legger til en lav oktav på enden av klangen, Sub-Shimmer – legger til en øvre og en nedre oktav til enden av klangen, Astral – legger til en øvre og nedre oktav sammen med en regenerert ende til klangen, Ascend – oppgående bending som best anvendes på holdte toner og akkorder, Descend – nedadgående bending som best benyttes sammen med holdte toner og akkorder, Cosmos – legger til en regenerert kvint til enden av klangen noe som også er best brukt på holdte toner og akkorder. Det er jo en hel del mer til denne boksen, og om det kan du lese på – www.earthquakerdevices.com/det er et firma som gjort det som sin spesiale å konstruere pedaler som gjerne tilbyr en hel del ekstra sammenlignet med mye annet på markedet. De er neppe for alle, men tar man dem først i bruk så vil man finne en hel del nyttig i hente det er helt klart.

Legg inn en kommentar