Believe in Music NAMM – er igang

NAMM Believe in Music

Believe in Music, det virtuelle showet er Igang, og det er allerede en hel del å ta til seg for de som velger å ta turen innom den plassen på Nettet. Du går enkelt og greit til – https://attend.believeinmusic.tv/ – foretar din registering, og du er med. Det er ingenting i den forbindelse som vil koste seg noe som helst, annet enn en hel del tid, for her er det mye å ta med seg. Om man velger å gå innom emneknaggen Full Schedule så er det bare å velge og vrake. Umiddelbart kan det virke som et problem mer å kunne rekke det hele, men akkurat det behøver du egentlig ikke tenke på overhodet. Det som er avviklet blir værende på Nettet slik at du kan gå til det når det måtte passe deg. Siden det er en viss tidsforskjell så vil mye av dette foregå fra vår ettermiddag og gjennom den påfølgende natta. Akkurat hvor du velger å gå er helt opp til deg, men det vil helt klart anbefales at man bruker litt tid på å navigere gjennom de ulike valgene. Alt man finner fram til kan man merke for eget bruk uansett. Det er velig ulikt hvordan programmene er lagt opp. Noen har kun lagt ut en kort reklamebasert info rundt et firma eller et produkt, andre har heller valgt å gjøre et mer omfattende innslag med innskutte videoer og annet, mens atter andre har valgt å gjøre det hele til litt mer av en aktiv del til hele showet.

Ved å klikke i knappen til høyre ved eventet legger man inn en påminnelse til selv om å ta del

De siste kan du også sette deg opp som deltaker til. Du vil da få en påminnelse om start, og om du velger å ta det når det kommer opp eller heller velger å forholde deg til det i ettertid er helt opp til deg. Med en gang programmet er over blir det lagret for bruk på Nettet. Fordelen med å være til stede når ting foregår er at man da kan bli en del av sendingen. Man kan stille spørsmål og kommentere underveis, og for de som måtte lure på noe i forbindelse med det som blir presentert vil det helt klart være en fordel. Utover det vil det bli lagt ved kontaktinformasjon rundt det som foregår slik at man aldri vil være helt uten opsjoner sjølsagt. Ønsker man mest mulig av den følelsen det er å være til stede så vil du garantert forsøke å få ting med deg mens det skjer, så langt det er mulig for hver enkelt å planlegge for det. Helt det samme blir det uansett ikke, men det viktige er at man vil få anledning til å hente inn den informasjonen man måtte ønske å lære noe mer om. Kan hende kan man også bygge en og annen kontakt underveis, sånn sett vil det helt klart ikke bli noen negativ opplevelse.

For de som vil vite noe mer om Plek kan dette være et sted å starte

Plek, det tyske firmaet som har konstruert den maskinen som gjelder i dagens verden når det kommer til finjustering av strengeinstrumenter, hadde produsert et innslag med en times varighet som ga en fin introduksjon til hva det kan gjøre. Den mest informative delen av det innslaget var presentasjonen som Joe Danzig gjorde av sitt verksted. Han gjennomførte en kort, men effektiv, presentasjon av hvordan Plek fungerte i hans hverdag. Da får man et inntrykk av hvor nøyaktig det hele er, og man forstår hvor mye av en forskjell det har gjort for de som setter opp gitarer. Gibson var også med via et innslag hentet ut av deres Gibson TV serie med programmer. De startet opp med en Plek-maskin for snart tjue år siden, og da var det kun Custom Shop modeller som fikk den behandlinga. I dag har de utvidet den maskinparken på et meget omfattende vis, og i dag blir alle gitarene som produseres i USA behandlet via Plek. Det gjelder både fabrikken i Nashville og den i Bozeman, Montana, som bygger de akustiske modellene. Som han sa, som hadde ansvaret for dette arbeidet hos Gibson, var at de alltid hadde gjort en meget god jobb med å sette opp gitarene, men med Plek var ikke resultatet avhengig av dagsformen og ikke minst øynene til den enkelte operatøren. Sidene til Plek på Nettet inneholder en god del videoer hentet fra deres kunder over hele verden, og der vil man kunne hente inn en hel del flere detaljer, om man skulle ønske det.

Båndmikrofoner 101 ved John Jennings

John Jennings, en av eierne av Royer, og den med ansvar for marked og salg, hadde en 101-presentasjon av båndmikrofoner på mandag – et program som ligger klart og venter på de som eventuelt vil få det med seg. Der gjør han en fin presentasjon av hva som går med i en båndmikrofon, og spesielt hva som får de til å gi det resultatet de gjerne gir. Han la også ved en del interessante eksempler som gir et bedre inntrykk av det hele for de som måtte lure, og for de som er på jakt etter mikrofoner og som ennå ikke har sett i retning av rørmikrofoner kan nok dette være en veldig fin vei inn på mange måter. De som var med mens programmet gikk, for dette var en regulær kringkasting i sanntid på Nettet, fikk anledning til å stille en del spørsmål. Det er et utmerket innslag å få med seg i etterkant også.

Vi får se da – når de vanlige showene er tilbake igjen

Og det er sjølsagt en hel del mer, noe vil jeg komme innom i de dagene som kommer, mens annet nok til bli spredt litt mer ut i tid. Det hele er en god ide, og det er jo også å håpe at deler av dette kan bli tatt med i forbindelse med framtidige fysiske NAMM show. Summer NAMM er annonsert for i år nå, og det vil gå av stabelen i Nashville mellom 15. til 17. juli. Det er et noe mindre show sammenlignet med hovedarrangementet som er Winter NAMM, som vil komme tilbake til Anaheim i California i januar 2022. Det er nok en god del som vil være en smule sulteforet når man kommer så langt – så får man se hvordan verden for øvrig ser ut på det tidspunktet. Akkurat nå er det meste svært så usikkert, men det er jo et godt stykke igjen fram til de tidspunktene.

Legg inn en kommentar