Warwick Alien Thinline – Sadowsky mekanikk

Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline – her fretless
Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline – fretless, også som venstrehåndsmodell
Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline

Alien bassen fra Warwick er nok noe mange allerede kjenner rimelig godt til. Nytt nå er en helt ny serie bestående av åtte ulike modeller for de som ønsker å nærme seg bass fra noe som ligner litt med på en ren akustisk bass. Den nye serien går under betegnelsen Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline modeller, og det er nettopp hva det er – en serie med en kropp som er en god del tynnere enn det man finner i de originale Alien-modellene. Warwick velger å beskrive dem som hybrider, og akkurat det er nok en grei grenseoppgang for de som måtte vurdere dette for sitt eget arsenal.

Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline

Det du må avgjøre er om du ønsker en med fire eller fem strenger, med eller uten bånd, venstre- eller høyrehendt. Den skiller seg fra den originale Alien-modellen ved at det som sagt har en tynnere kropp, og det faktum at den kommer med to ulike pickuptyper. Denne Thinline-modellen er utstyrt med både en magnetisk og en piezo type pickup, noe som gir en fin fleksibilitet i bruk. Det er litt det samme man har sett hos en god del andre produsenter også, og det virker helt klart meget tilfredsstillende for de som velger å gå den veien.

Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline

Som sagt leveres denne Thinline-modellen enten som fire- eller femstrengs akustisk bass, firestrengeren med en medium skala på 32 tommer mens femstrengeren har en lang skalalengde på 34 tommer. Kroppens dybde er på begge modellene på 80 millimeter. De har et massivt lokk av Sitkagran med valnøtt i sider og rygg. Halsen er gjort av mahogni med et gripbrett av wenge. Alle modellene kommer med 24 jumbo bånd av nikkel-sølv, om den da ikke er fretless. De er alle dessuten utstyrt med Just-A-Nut Tedur sadel. De er utstyrt med en Shadow NanoMag pickup ved gripbrettet og en piezo pickup, også levert av Shadow, under stolen. For å styre det hele er det installert Shadow NFX elektronikk komplett med innebygd stemmeapparat. Stolen er utført av wenge med tilpassede stolpinner og en beinsadel. Modellene er også utstyr med sikkerhetsfester fra Warwick for reimfeste ved halsen, inkludert sammen med et reimfeste ved jackutgangen på enden av kroppen. All mekanikk er forkrommet, plekterbrettet er transparent og de kommer også en list av wenge for tommelen. Finish er enten silkematt naturell eller en massiv sort, også den i silkematt utførelse. Modellene inkluderer også en RockBag hentet fra Student Line serien av gigbagger fra Warwick RockBag. Baggen inkluderer verktøy for truss rod og en 1,5 mm umbrako.

Warwick Rockbass Alien Deluxe Hybrid Thinline

For pris må du ta kontakt med din lokale distributør eller handler. Firestrengsmodellen er tilgjengelig nå mens femstrengsmodellen til være tilgjengelig fra midten av februar i 2021. Mer informasjon finner du her – https://shop.warwick.de/en/brands/warwick-the-alien

Sadowsky Light Machine Heads

Sadowsky ligger heller ikke på latsiden, og de introduserte for en tid tilbake en serie med nye, lette, mekanikker for bass. Siden de veier en god del mindre enn tradisjonelle mekanikker kan det helt klart dukke opp som et meget interessant alternativ for de som har litt hodetunge basser. Utover det er det den samme kvaliteten over dette produktet som for alt annet som kommer fra Roger Sadowsky. Det beste er at dette er mekanikk som nå skal være ute på markedet og tilgjengelig – løftet var at de skulle være tilgjengelige fra slutten av november.

Sadowsky Light Machine Heads

Roger Sadowsky lister noen gode poeng for å sette disse mekanikkene på din bass – at de holder en meget høy kvalitet, stor presisjon i mekanikken, mindre vekt og en hyggelig pris. Det følgende er de spesifikasjonene som har blitt presentert så langt – resten før heller bare bildene fortelle fram til du sjøl kan ta dem i nærmere øyensyn.

Det er snakk om Sadowsky Light Bass Machine Heads – i det tilfellet du skulle forsøke å få tak i dem. Enkle mekanikkhoder for diskant og bass side (høyre/venstre). De er av en halvåpen type konstruksjon, og har en utveksling på 1:24. Mekanikken krever et hull med en diameter på 16,8 millimeter, inkludert monteringskrave. Skaftet holder en diameter på 12,5 millimeter med en lengde på 21,8 millimeter. Med i leveransen følger skruer for feste til halsen, skive og monteringskrave. Vekta er cirka 70 gram for en enkel mekanikk, 81,5 gram inkludert skrue, skive og monteringskrave. Mekanikken kan leveres i forkrommet, silkematt sort eller forgylt.

Sadowsky Light Machine Heads

Normalt skal dette være noe du kan skaffe via din lokale musikkhandler. Trenger du til mer info finnes den her – https://shop.warwick.de/en/brands/sadowsky-parts – så om du skulle være interessert skal det la seg gjøre å få tak i disse mekanikkene.

Legg inn en kommentar